Competitie 
9 november 2019, 14:30
SJS
1 - 1
Vitesse ’63
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 150
1e Elftal
Scheidsrechter: -

Wedstrijdverslag

En zo bleef SJS wederom ongeslagen, maar resulteerde het weer in een gelijkspel. Echter, ditmaal een gelijkspel waar iedereen na afloop prima tevreden mee kon zijn. De tegenstander van afgelopen zaterdag was namelijk titelkandidaat nummer 1, Vitesse ’63 uit Koekange. De gasten dwongen vooraf respect af met hun resultaten en hoge uitslagen. Respect, maar geen angst.

SJS speelde tactisch gedisciplineerd, werkte keihard als team om een goed resultaat te behalen. En dat lukte heel aardig. De eerste helft liet het vooral Vitesse ’63 de bal en waar mogelijk kwam het er gevaarlijk uit over de flanken. Dat resulteerde in een boeiend eerste bedrijf, waarin SJS zelfs op voorsprong kwam. Kay Rijkens stak de bal tussen de verdediging van Vitesse ’63 door, de bal kwam ietwat gelukkig uit bij Lars Hommes, die vervolgens de bal over doelman Van Noord tilde, 1-0. De gasten bleven op zoek naar openingen in de Knoalsters defensie, maar vonden deze maar mondjesmaat en werden dan ook niet heel gevaarlijk. Er werd dan ook gerust met een verdiende 1-0 voorsprong voor de manschappen van trainer Halmingh. Een stunt leek in de maak!

Zaak voor SJS was vooral de storm van Vitesse ’63 overleven en de eerste twintig van het tweede bedrijf heelhuids doorkomen. Zo langzamerhand vallen de puzzelstukjes beter op zijn plaats bij SJS en met de aanstaande terugkeer van Gerwin Heidema en Gerben Sieders wordt het luxeprobleem voor trainer Halmingh groter en groter.

SJS vocht deze middag voor wat het waard was en verkocht haar huid zo duur mogelijk aan de koploper uit Koekange. De gasten bleven komen en werden ook gevaarlijker, maar tot de gelijkmaker leidde dit niet. Doelman De Jonge, al weken in vorm, stond ook vandaag weer zijn mannetje en eveneens was de Knoalster defensie stabiel en gedisciplineerd te noemen. SJS kwam er af en toe gevaarlijk uit en als Hommes de bal met wat meer overzicht bij de tweede paal had kunnen neerleggen, dan was Kay Rijkens er geweest om binnen te tikken. De aanval strandde echter in schoonheid.

Nadat trainer Halmingh Wouter Panneman bracht voor de moegestreden Hommes kantelde dan toch de wedstrijd. In lang na zijn invalbeurt kreeg Panneman een gele kaart gepresenteerd wegens commentaar op de leiding. Later een belangrijk punt in de wedstrijd. Vitesse ’63 kreeg loon naar werken, maar moest daarvoor tot het uiterste gaan. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd viel de bal gelukkig voor de voeten van Aron Westert, die de niet te missen kans in het lege doel schoot, 1-1.

Vitesse ’63 rook de overwinning en ging op zoek naar de winnende treffer en SJS kreeg het nog maar wat benauwd. Het was wederom Panneman, die een wat ongelukkig overtreding maakte, de scheidsrechter gaf voordeel maar de Vitesser aanval strandde. Daarop besloot de leidsman Panneman alsnog te trakteren op een tweede gele prent en dus rood. SJS kwam opnieuw met 10 man te staan. Het zou toch niet?

De laatste 8 minuten waren alle hens aan dek. Springer kwam Oosting nog vervangen in de spits, maar kon natuurlijk weinig uitrichten in zijn eentje. De ploeg werkte bikkelhard, maar liep toch nog bijna tegen een nederlaag aan. Vitesse ’63 kreeg in de dying seconds nog een enorme kans, maar het was zo’n middag dat de bal er niet in ging. En dat was maar goed ook, want het gelijke spel was uiteindelijk een terechte uitslag. En iedereen kon leven met dit resultaat.

SJS feliciteert Vitesse ’63 met het behalen van de eerste periodetitel! Het mag zich opmaken voor een vrije zaterdag om dan vol zelfvertrouwen af te reizen naar SV Mussel voor de hervatting van de competitie op zaterdag 23 november a.s.! De start van de tweede periode, een mooie kans voor de Knoalsters om de ongeslagen status voort te zetten, maar dan nu met een driepunter.

Klik hier voor de foto’s!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9 1
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Wouter Panneman Wouter Panneman ← Lars Hommes
13
Jan Springer Jan Springer ← Kelvin Oosting