Competitie 
26 oktober 2019, 14:30
WVV
1 - 2
SJS
Sportpark WVV
Toeschouwers: 75
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer J. de Klein

Wedstrijdverslag

Met een zucht van opluchting stapte SJS vandaag als winnaar van het veld. In de uitwedstrijd tegen WVV werd eindelijk weer eens de overwinning binnengesleept. Na een nederlaag en drie gelijke spelen smachtte de ploeg van trainer Otto Halmingh naar resultaat en dat lukte, zij het erg moeizaam. Maar niemand die na afloop bij SJS daarom maalde.

Dezelfde basiself kregen het vertrouwen om de klus op deze mooie herfstdag te klaren. De bank werd bezet door Rick Breedveld, Lars Hommes, Arwen de Koe en reserve doelman Kevin Koops. Na het eerste fluitsignaal was het voornamelijk van beide kanten aftasten. Beide ploegen troffen elkaar nog niet eerder in competitieverband, dus wisten vooraf weinig van elkaars krachten en zwakten. Dat WVV beschikt over een goede spits (Mollema) was het enige gegeven waaraan de Knoalster formatie zich vasthield in de wetenschap hem het leven zo zuur mogelijk te maken.

WVV was in de beginfase nadrukkelijk op zoek naar de mogelijkheden om gevaar in de Knoalster defensie te stichten, maar deze stond haar mannetje. SJS scoort dan zelf (te) weinig, maar het krijgt ook niet bijster veel tegen (na koploper Vitesse ’63 heeft het momenteel de minste tegengoals). En daar ligt nu net de crux van het team, te weinig wordt er nog gedaan met de mogelijkheden die het krijgt.

Toch kwam SJS na 22 minuten spelen op voorsprong. Na een goede actie over links werd de voorzet met de hand beroerd door de Winschoter verdediger en scheidsrechter De Klein wees resoluut naar de stip. Kay Rijkens ontfermde zich over dit klusje en rondde bekwaam af, 0-1. Een meevaller voor SJS dat vervolgens meer en meer ruimte kreeg om te gaan voetballen. Het werd gevaarlijker, maar ook aan de kant van doelman De Jonge kwamen een aantal mogelijkheden voor WVV. De doelman verkeert echter al een tijd in goede vorm en hield dan ook zijn doel schoon.

Vlak voor rust wist SJS zelfs de score te verdubbelen. Een uitstekende lopende aanval over rechts kwam uit bij opnieuw Rijkens. Doordat Timmer met een goede loopactie buitenom ruimte te creëerde voor Rijkens besloot deze maar eens af te drukken met links. En dat bleek een uitstekende keuze, want de bal draaide prachtig over de Winschoter doelman in de verre hoek, 0-2. Een heerlijk moment om te scoren en met een mooie marge de kleedkamer op te zoeken voor de rust.

Trainer Halmingh hamerde in de rust op scherpte en bracht Hommes voor Oosting. WVV kreeg inmiddels een donderspeech en kwam getergd de kleedkamer uit. SJS was gewaarschuwd, maar liet zich toch het kaas van het brood eten in de beginfase. En dat resulteerde veel te snel in de aansluitingstreffer voor WVV. Enkel Kornelius had nog redding kunnen brengen, maar dat lukte hem helaas niet. De verdediging stond uit positie en WVV scoorde, 1-2!

Met nog 43 minuten op de klok werd het wederom een enerverende middag voor alles wat SJS een warm hart toedraagt. Het spel van de Knoalsters werd er niet beter op en het liet zich verder naar achteren drukken. Wonder boven wonder kwam het er zonder kleerscheuren af. WVV werd meerdere keren gevaarlijk, maar was slordig in de afwerking of vond doelman De Jonge op haar pad.

Inmiddels was Breedveld spits Springer komen aflossen en kreeg SJS ook nog twee goede mogelijkheden via Hommes en Rijkens. Beiden moesten in de Winschoter doelman hun meerdere erkennen. Toch bleef het ‘billen knijpen’ tot het laatste fluitsignaal. SJS kwam nog goed weg dat scheidsrechter De Klein voor een overtreding op Nomden floot, want de bal vloog vervolgens in de lange hoek achter doelman De Jonge, maar de treffer werd tot grote opluchting niet geteld. Niet veel later besloot scheidsrechter De Klein het duel te eindigen.

SJS maakte het zichzelf veel en veel te lastig in de tweede helft, maar gelukkig gingen de drie punten mee in de tas naar Stadskanaal en houdt het de aansluiting bij de subtop in de 4e klasse D.

Volgende week wacht opnieuw een pittige kluif, want SCN uit Nieuwlande komt dan op bezoek in Stadskanaal. Beide ploegen staan op een gedeelde 6e plaats met 9 punten uit 6 wedstrijden. SCN kreeg inmiddels 19 goals tegen, maar scoorde even zo vaak. Wellicht dat daar de kansen op succes liggen voor SJS.

Foto’s volgen later!

 

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6 2
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Rick Breedveld Rick Breedveld ← Jan Springer
13
Lars Hommes Lars Hommes ← Kelvin Oosting
14
15