Competitie 
5 oktober 2019, 14:30
Onstwedder Boys
0 - 0
SJS
De Boskamp
Toeschouwers: 250
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer D. Dorgelo

Wedstrijdverslag

Op het mooie sportpark De Boskamp in Onstwedde stond de Kanaalstreekderby tegen buurman en tevens trotse koploper Onstwedder Boys op het programma. Het publiek was op deze zonnige oktobermiddag in grote getale afgekomen op deze wedstrijd en kreeg uiteindelijk een boeiende partij voorgeschoteld.

SJS kreeg kort vóór de start van de wedstrijd nog een tegenslag te verwerken, want spits Jan Springer bleek ziek en had daardoor onvoldoende power en energie om in de basis te starten. Arwen de Koe nam zijn positie in. Onder leiding van scheidsrechter Dorgelo werd er om 14.30 uur afgetrapt.

Het was met name voor SJS zaak om zich te herstellen van het matig optreden vorige week in de thuiswedstrijd tegen HS ’88 (0-1 verlies), wat wederom verlies zou voor de ploeg van trainer Otto Halmingh betekenen dat het eerst even pas op de plaats zou moeten maken op de ranglijst. Iets wat niet bij de ambities van de Knoalsters past. Daarentegen was Onstwedder Boys de competitie uitstekend begonnen met twee duidelijke en ruime winstpartijen.

Met name over de linkerflank probeerde de thuisploeg in het begin gevaar te stichten. Rechtsback Breedveld had de hele middag zijn handen vol aan de behendige en snelle Anne Wilzing. SJS speelde weer in de basisopstelling van de eerste wedstrijd en bleek ook dit keer de zaakjes achterin behoorlijk op orde te hebben. De strijd speelde zich de eerste helft voornamelijk op het middenveld af. Ruimtes waren klein en werden klein gehouden, waardoor er maar nauwelijks een echte kans van betekenis viel te noteren voor beide ploegen. Onstwedder Boys claimde nog een strafschop, maar daar wilde de goed leidende scheidsrechter Dorgelo niets van weten. Zo kon de ruststand van 0-0 worden genoteerd. Een ietwat tegenvallende eerste helft, welke ruimschoots goed gemaakt zou worden in het tweede bedrijf.

In de tweede helft ontbrandde de wedstrijd meer en meer. Er waren van beide kanten goede mogelijkheden op de openingstreffer, waarbij SJS toch licht de overhand leek te krijgen. O.a. Tom Timmer, Jasper Nomden en Arwen de Koe wisten niet te scoren. Onstwedder Boys bleef gevaarlijk in de omschakeling met de rappe aanvallers voorin. Zo greep Ruben Kornelius uitstekend in toen Gerko Scheper alleen op doelman De Jonge dreigde af te gaan en redde Frank Venema knap op de lijn, toen de bal met een boog over de geslagen De Jonge in de goal leek te gaan.

Onstwedder Boys mocht daarentegen weer van geluk spreken toen Kay Rijkens een vrije trap op de paal zag belanden en waarbij doelman Koudstaal de bal daarna ietwat gelukkig in zijn handen kon pakken. Beide ploegen bleven op zoek naar de drie punten, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Hoewel invaller Mattijn Smid met een kopbal nog dichtbij leek. De bal zeilde echter naast. Onstwedder Boys zette nog een keer aan, claimde nog 2 of 3 strafschoppen in de gehele tweede helft, maar eigenlijk hadden ze in geen van alle situaties echt recht van spreken.

Na 93 minuten vond scheidsrechter Dorgelo het mooi geweest. Wat er na afloop is voorgevallen, is niet helemaal duidelijk geworden maar Onstwedder Boys-verdediger Jaegers werd na het laatste fluitsignaal nog getrakteerd op een rode kaart. Een smet op de wedstrijd aan de kant van de thuisploeg, die verder behoorlijk sportief verliep. Het was echter Jaegers die na een blessurebehandeling de bal niet op een dusdanige wijze terug speelde op doelman De Jonge, dat deze nog bijna werd verschalkt. Totaal onnodig, maar gelukkig werd de hoekschop die eruit volgde alsnog netjes ingeleverd bij doelman De Jonge.

En zo bleef de Kanaalstreekderby dus onbeslist wat in ogen van velen een terechte uitslag was.

Grote winst voor de ploeg van Otto Halmingh was de wedstrijdmentaliteit, het vertoonde spel en de inzet. En alleen wanneer dit iedere zaterdag op de mat wordt gelegd, zal SJS een behoorlijke rol van betekenis gaan spelen. Zo niet, dan kan het ook van iedere tegenstander verliezen.

Volgende week komt rode lantaarndrager Nieuw-Balinge op bezoek. Een ‘angstgegner’ als je kijkt naar het afgelopen seizoen. Zowel de thuiswedstrijd (0-2) als de uitwedstrijd (2-1) gingen verloren. Iets wat volgende week zaterdag absoluut niet mag gebeuren, wil SJS definitief de weg omhoog inslaan.

Klik hier voor de fotoreportage (volgt later).

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Wouter Panneman Wouter Panneman ← Lars Hommes
13
Mattijn Smid Mattijn Smid ← Arwen de Koe