Beker 
7 september 2019, 19:30
Hoogeveen
5 - 0
SJS
Gemeentelijk Sportpark
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer A. Achttien

Wedstrijdverslag

Na een fantastische editie van de Freddie Pranger Memorial op sportpark Julianastraat toog het eerste elftal van SJS in de avonduren richting Hoogeveen voor het tweede bekerduel tegen de zaterdag derdeklasser. De ploeg uit Hoogeveen hoopt dit seizoen wederom hoge ogen te gooien in de competitie en beschikt over een uitstekende selectie. Het zou een mooie testcase worden voor de mannen van Otto Halmingh.

Het strijdplan van SJS kon al snel de ijskast in, want in de 2e minuut werd een afgeslagen bal door Jesse de Haas vanaf de zestien binnengeschoten en daarmee kwam SJS op een zeer vroege achterstand, 1-0. Hoogeveen begon ontketend en liet direct zien dat er voor SJS deze avond weinig te halen viel. Met uitstekend positiespel en veel aanvullende impulsen werd SJS overlopen in de beginfase.

In de 13e minuut werd de score al verdubbeld. Na balverlies door Jasper Nomden werd Hoogevener Julian Mol geen strobreed in de weggelegd en kon hij rustig aanleggen voor de 2-0. Niet veel later werd het ook al 3-0. Na de zoveelste aanval redde doelman De Jonge eerst nog knap, maar in de rebound was Zifyon Djababoe er als de kippen bij om de derde treffer tegen de touwen te schieten. Een complete afstraffing dreigde voor de Knoalsters.

Hoogeveen ging echter slordig met de kansen om en SJS beperkte zich tot verdedigen. Het hield stand tot de rust met een 3-0 achterstand.

In de tweede helft kreeg de ploeg de opdracht mee om de score niet verder te laten oplopen. Wouter Panneman kwam in het veld voor de ongelukkig spelende Rob Groenewold en met wat omzettingen kreeg SJS zowaar wat meer ruimte om te voetballen. Het deelde wat speldenprikjes uit en kwam zowaar tot een goede kans. Na een uitstekende balletje van Panneman had Springer iets te veel tijd nodig, waardoor Hoogeveen verdedigd kon ingrijpen.

Hoogeveen voetbalde een stuk minder goed dan in de eerste helft, maar kreeg ook zo haar kansjes. Echt gevaarlijk werd het lange tijd echter niet. Inmiddels waren Arwen de Koe en Ruben Kornelius in het veld gekomen voor respectievelijk Lars Hommes en Tom Timmer.

Het duurde tot de 82e minuut, waarin Geert Jan de Blecourt bij de tweede paal de 4-0 binnenschoof. De krachten vloeiden langzaam weg bij SJS en daardoor nog een vijfde treffer moesten incasseren. Het was Danny Kuiper die zeer beheerst zijn man uitkapte en net zo lang wachtte totdat doelman De Jonge capituleerde, 5-0.

Een maatje te groot, zo luidde de conclusie na afloop van de wedstrijd. Aankomende donderdag gaat SJS 1 verder in de voorbereiding in een oefenwedstrijd tegen zondag derdeklasser Weerdinge. De ploeg van Knoalster trainer Jordi Nijgh. Op zaterdag staat het laatste bekerduel tegen zaterdag derdeklasser Veenhuizen op het programma.

Een week later start SJS de competitie tegen promovendus Wildervank. Trainer Halmingh heeft nog twee weken de tijd zijn ploeg hiervoor klaar te stomen.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Wouter Panneman Wouter Panneman ← Rob Groenewold
13
Arwen de Koe Arwen de Koe ← Lars Hommes
14
Ruben Kornelius Ruben Kornelius ← Tom Timmer
15
16