Beker 
31 augustus 2019, 14:30
SJS
2 - 0
VCG
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: J.K. van Houten

Wedstrijdverslag

Na twee overwinningen in oefenwedstrijden stond de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. Op deze hete zaterdagmiddag ontving SJS vijfdeklasser VCG uit Geesbrug op sportpark Julianastraat. Vorig seizoen eindigde deze ploeg net onder kampioen SV Mussel en bleek uiteindelijk over een heel behoorlijk en jonge selectie te beschikken.

SJS had er maar wat lastig mee in ieder geval. Van tevoren was alle afspraken duidelijk doorgesproken en de ploeg had er zichtbaar zin in om wat te laten zien. Dat kwam de eerste helft totaal niet uit. Reactief voetbal zorgde voor veel onrustige momenten, foutieve passes en keuzes. De beste kansen vielen zelfs te noteren aan de kant van de gasten. Keeper Koops moest in een 1-op-1 handelend optreden en een doelpunt werd zelfs wegens hinderlijk buitenspel afgekeurd. SJS zette daar bitter weinig tegenover. Het kwam vaak genoeg over de flanken door, maar of de eindpass was niet goed genoeg of de voorzet slecht. Uiteindelijk bleef de brilstand tot de rust op het scorebord staan.

Na de rust bleven Panneman en Breedveld achter in de kleedkamer. Voor hen in de ploeg kwamen de 17-jarige Ruben Kornelius en Tom Timmer. Er werd van speelwijze veranderd (van 4-3-3 naar 4-4-2) en door de jongeling Kornelius en het loopvermogen van Tom Timmer kwam SJS iets beter in haar spel.

VCG werd verder teruggedrongen en kwam er zelfs nauwelijks nog uit. Conditioneel zit de ploeg van trainer Halmingh al prima in elkaar en daarmee werd in de tweede helft het verschil gemaakt. SJS kwam na 10 minuten spelen op voorsprong. Na een prima aanval over de rechterflank rondde spits Springer bekwaam af, 1-0.

Kleine kansjes bleven komen en VCG probeerde met name met de lange bal de gelijkmaker te forceren. Vlak voor tijd besliste wederom Jan Springer de wedstrijd. Na een dieptepass zag hij de keeper te ver voor zijn goal staan en met een bekeken schot van een meter of dertig wist Springer hem de verschalken, 2-0. Met nog een minuut of vijf te spelen was dit wel de beslissing. Kort voor tijd was Kornelius met een bekeken schot nog dicht bij een treffer, maar zijn schot belandde op de paal.

Wederom een overwinning met positieve punten (nul gehouden, conditioneel prima in orde), maar ook nog voldoende punten die vóór de start van de competitie verbeterd kunnen worden. De komende week wordt er op dinsdag weer getraind en staan er twee wedstrijden op het programma.

Donderdag speelt de ploeg in en tegen derdeklasser Sellingen en zaterdagavond staat het tweede bekerduel in en tegen derdeklasser Hoogeveen op het programma. Twee opponenten die een klasse hoger spelen en dus een mooie testcase vormen voor de selectie om te beoordelen hoe ze ervoor staan. De drie wedstrijden tegen vijfdeklassers zijn een mooie opmaat geweest en goed voor het zelfvertrouwen, maar nu zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Klik hier voor de foto’s!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7 2
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Tom Timmer Tom Timmer ← Rick Breedveld
13
Arwen de Koe Arwen de Koe ← Kelvin Oosting
14
Ruben Kornelius Ruben Kornelius ← Wouter Panneman