Oefen 
12 september 2019, 19:00
Weerdinge
2 - 2
SJS
De Luwte
Toeschouwers: 50
1e Elftal
Scheidsrechter: -

Wedstrijdverslag

In de laatste oefenwedstrijd in en tegen zondag derdeklasser Weerdinge liet SJS zien zo langzamerhand klaar te zijn voor de competitiestart. Trainer Otto Halmingh beschikt momenteel over 17 fitte selectiespelers (inclusief 2 keepers) en ook in deze wedstrijd maakt hij van de gelegenheid gebruik om weer wat spelers te testen op bepaalde posities.

Dat pakte in de eerste helft goed uit. SJS startte voortvarend en probeerde Weerdinge direct onder druk te zetten. Dit resulteerde in een vroege openingstreffer. Na een mooie aanval over meerdere schijven schoot Kelvin Oosting zeer beheerst raak, 0-1. Een mooie opsteker voor Oosting, want het was alweer een tijdje geleden dat hij voor het laatst het net vond.

SJS bleef gevaarlijk in het vervolg met veel lopende mensen en als het dan even niet lukte voorwaarts, werd de bal goed in de ploeg gehouden en startte de opbouw weer vanaf achteruit. Natuurlijk was Weerdinge een prima tegenstander en probeerden ook zij het doel van doelman De Jonge te bestoken, maar echt gevaarlijk werden ze in het eerst deel van de wedstrijd niet.

Na 24 minuten spelen verdubbelde SJS zelfs de score. Kay Rijkens was er als de kippen bij om een diepe bal op waarde te schatten, omspeelde de keeper en schoof rustig binnen, 0-2. Daarna was het woord eindelijk aan Weerdinge. In een kluts verdween de bal tussen spelers door het Knoalster doel in, 1-2. Dit bleek ook de ruststand.

In de rust kon trainer Halmingh weer na hartenlust wisselen en deed dat dan ook. Zo bleven Groenewold, Panneman, De Koe, Oosting en De Jong achter in de kleedkamer. Voor hen in de ploeg kwamen Springer, Venema, Smid, Hommes en Koops. Wat een weelde om over zoveel spelers te beschikken, die allemaal en stuk voor stuk een uitstekende selectie vormen dit seizoen. En bedenk nog eens dat er ook voldoende spelers tegen de selectie aanhangen, er nog eentje op vakantie is en we twee geblesseerden hebben momenteel. Het ziet er goed uit voor SJS.

Trainer Nijgh liet zijn ploeg in de tweede helft (die 5 minuten eerder stopte vanwege de invallende duisternis) opportunistischer voetballen en daardoor leek SJS langere tijd niet echt meer lekker in het spel te komen, maar met de beweeglijke Hommes op de flanken werden ook de Knoalsters nog regelmatig dreigend. Hommes is een sierlijke speler met een uitstekende dribbel en actie in huis. Ook youngster Kornelius (pas 17 jaar) speelde in de centrale verdedigende rol op het middenveld weer uitstekend. Maar de revelatie van de voorbereiding is toch de manier waarop Ronald Zuidema zich steeds meer profileert als rustpunt in de verdediging. Groot, sterk en snel, maar ook beheerst en doelgericht bezig met de organisatie achterin.

Het werd in Weerdinge steeds donkerder en vlak voor het sluiten van de markt kregen de Weerdingers nog een vrije trap. Doelman Koops leek verrast op het schot, maar achteraf bleek deze toch onhoudbaar te zijn binnengeschoten. En zo besloten beide ploegen met een nuttige oefenpot in een 2-2 gelijkspel.

Zaterdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. In en tegen Veenhuizen (zaterdag 3e klasse) zal SJS de goede lijn moeten doortrekken en laten zien dat het klaar is voor de competitiestart tegen promovendus Wildervank.

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Jasper Nomden Jasper Nomden ← Arwen de Koe
13
Frank Venema Frank Venema ← Weerdinge v SJS v Weerdinge v SJS
14
Wouter Panneman Wouter Panneman ← Lars Hommes
15
Jan Springer Jan Springer ← Kelvin Oosting
16
Mattijn Smid Mattijn Smid ← Arwen de Koe