Oefen 
24 augustus 2019, 14:30
SJS
4 - 0
SV Borger
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: Anita Hadders

Wedstrijdverslag

Op een zonovergoten sportpark Julianastraat speelde SJS 1 de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen het naar de 5e klasse gedegradeerde SV Borger. De gasten versterkten zich afgelopen seizoen met o.a. de teruggekeerde Kenter en de van SC Stadskanaal gekomen Oosting. Laatstgenoemde speelde overigens niet mee vanwege een blessure.

Trainer Halmingh begon de seizoensouverture met een grote groep nieuwe gezichten in de selectie. Zo mochten Kevin Koops (gekomen van v.v. Nieuw-Buinen), Gerwin Heidema (gekomen van ACV), Dominick Visscher, Rick Rossing, Richard Geertsema en Mattijn Smid (vorig seizoen allen SJS 2) hun opwachting maken in de basiself. Aangevuld met ‘oud-gedienden’ Frank Venema, Ronald Zuidema, Rick Breedveld, Kelvin Oosting en Tom Timmer werd er om 14.30 uur afgetrapt. Op de bank begonnen Brian de Jonge, Ruben Kornelius (vorig seizoen JO19), Benjamin Tjarks (gekomen van Buinerveen), Jan Springer en Jasper Nomden.

Vanwege de vele nieuwe gezichten was het vooral het eerste kwartier erg aftasten en wennen aan elkaar. Hoewel vooraf goede afspraken waren gemaakt, bleef het zoeken. SV Borger was bij balbezit dreigend en wisselde vooral voorin veel van posities, waar SJS zich dus in eerste instantie geen raad wist.

In de 16e minuut brak SJS wel de ban door de score te openen. Door een misverstand in de achterste linie van Borger kwam spits Heidema in balbezit. Meteen werd duidelijk dat SJS in hem een uitstekende aanwinst heeft. Zeer beheerst rondde hij dit buitenkansje af, 1-0. Het publiek ging er maar eens goed voor zitten.

SJS kwam daarna beter in de wedstrijd. Door wat kleine aanpassingen in het veld stond de ploeg positioneel beter en kwam het meer aan voetballen toe. Met name de rechterflank functioneerde prima met Rossing op de backpositie, Smid als rechtsmidden en Visscher als speler op de rechterflank. Het was dan ook Smid die met een prima actie weg draaide van zijn directe tegenstander en opnieuw Heidema in stelling bracht. Ook ditmaal rondde de jonge spits opnieuw koeltjes af, 2-0.

Borger kwam er af en toe dreigend uit, maar de verdediging van de Knoalster gaf niet tot nauwelijks iets weg. Ook de jonge doelman Koops stond zijn mannetje als dat moest. Een klein smetje in de eerste helft was het uitvallen van linksback Geertsema. Met een behoorlijke kneuzing op zijn bovenvoet is het afwachten of hij aankomende week direct weer kan aanhaken bij de trainingen. Nomden kwam voor hem in het veld.

De enige echte kans van Borger in de eerste helft werd onschadelijk gemaakt door keeper Koops. Daar tegenover luisterde Heidema zijn debuut op met een onvervalste hattrick. In de 36e minuut legde hij wederom de Borger-defensie zijn wil op door ook een halve kans om te zetten in een doelpunt, 3-0. Tevens de ruststand.

Zoals gebruikelijk bij oefenwedstrijden werd de tweede helft er eentje van vele wissels om zoveel mogelijk spelers de kans te geven zich in de kijker van de staf te spelen. Kevin Koops werd vervangen door Brian de Jonge, Ruben Kornelius kwam voor Tom Timmer, Benjamin Tjarks voor Ronald Zuidema en Jan Springer verving Kelvin Oosting.

Ook in deze formatie bleef SJS de bovenliggende partij. Na vijf minuten in de tweede helft ontving Heidema de bal ter hoogte van de middellijn. Na een lange en snelle rush schudde hij twee tegenstanders van zich af om vervolgens met een prima actie Dominick Visscher in stelling te brengen. Deze schoof de bal beheerst binnen door goed voor zijn man te komen, 4-0.

In het verdere verloop bleef SJS gemakkelijk overeind. De ingevallen spelers maakten allen een goede indruk en er werd nog wat meer door gewisseld door trainer Halmingh. Vooral om onnodige blessures in dit vroege stadium van de voorbereiding te voorkomen. Spits Springer had het vizier nog niet op scherp, want drie goede mogelijkheden werden helaas niet verzilverd. Ook Visscher had zichzelf nog in scoringspositie kunnen zetten, maar hij nam de bal niet goed aan. Conditioneel zat het overigens wel goed met de ploeg, want ondanks het warme weer bleef iedereen keurig overeind.

Uiteindelijk besloot scheidsrechter Hadders de wedstrijd te beëindigen en begon SJS het seizoen 2019-2020 met een ruime overwinning op SV Borger. We wensen onze tegenstander veel succes in het komende seizoen en gaan er vanuit dat ze snel terugkeren naar de 4e klasse!

Klik hier voor de fotoreportage.

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Brian de Jonge Brian de Jonge ← Kevin Koops
13
Jasper Nomden Jasper Nomden ← SJS v SV Borger v SJS v SV Borger
14
Jan Springer Jan Springer ← Kelvin Oosting
15
Ruben Kornelius Ruben Kornelius ← Tom Timmer
16