Oefen 
28 maart 2019, 20:00
SJS
4 - 1
SV Mussel
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 30
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Lem

Wedstrijdverslag

Op donderdagavond 28 maart oefende SJS tegen streekgenoot SV Mussel. De gasten uit Mussel komen dit seizoen uit in de 5e klasse F en een kampioenschap en daarmee terugkeer naar de 4e klasse ziet er zeer rooskleurig uit. Een mooi moment om de krachten eens te meten, mede ook omdat de eerder geplande oefenwedstrijd geen doorgang kon vinden.

Doordat de selectie van SJS nogal wat afwezigen kende, was het voor trainer Otto Halmingh een mooi moment om enkele spelers uit JO19 (Ruben Kornelius, Joris Wilting en Joost Wilting) speelminuten te gunnen in het eerste elftal. Ook tweede elftalspeler Mattijn Smid werd toegevoegd aan de wedstrijdselectie.

De volgende 11 namen mochten beginnen: De Jonge; Joris Wilting; De Hoop; Rijkens en Bruining; Kornelius, Feiken, De Koe; Oosting, Springer en Zuidema. Joost Wilting, Smid en Timmer bezetten eerst de reservebank.

Onder leiding van een zeer jeugdige scheidsrechter Lem werd er om 20.00 uur afgetrapt voor het oefenduel. De eerste fase van de wedstrijd kenmerkte zich in het aftasten en vooral omdat SJS in een geheel nieuwe samenstelling speelde, leidde vooral tot slordigheden en fouten. Mussel maakte daar af en toe dankbaar gebruik van en kreeg in het eerste bedrijf de beste mogelijkheden. SJS stelde daar aanvallend weinig tegenover. Het was dan ook Mussel dat met een voorsprong mocht gaan rusten. Een steekbal achter de laatste linie werd op waarde geschat door de linksbuiten en beheerst binnen getikt, 0-1.

Teleurstellend voor SJS, maar vooral de manier waarop. Verdediging en aanval liepen te ver uit elkaar, waardoor het middenveld een zee aan ruimte bood en waardoor dus ook iedere speler telkens een stap te laat kwam. Extra uitdagingen kreeg trainer Halmingh erbij toen zowel De Hoop als Rijkens vroegtijdig afhaakten met blessures. Smid en Timmer kwamen voor beide in het helft.

In de tweede helft moest het duidelijk anders, zo was de boodschap in de kleedkamer. Inmiddels zou ook JO19-keeper Joost Wilting zijn debuut mogen maken in SJS 1, hij verving vaste doelman De Jonge. Een zeer jeugdig SJS ging op zoek naar eerherstel en deed dat uiteindelijk met verve.

Bij balbezit van SV Mussel werd de tegenstander op eigen helft direct onder druk gezet en dat maakte het voetballen een stuk makkelijker. De gasten waren niet bij machte om onder deze druk uit te voetballen anders dan het hanteren van de lange bal. Laatste man Bruining had, gesteund door zijn backs, de boel goed op orde.

Toch duurde het een minuut of twintig voordat SJS langszij kwam. Na al enkele goede kansen op zeep te hebben geholpen, was het Tom Timmer die zorgde voor de gelijkmaker, 1-1. Daarna ging het snel. Een goede voorzet vanaf rechts werd prima binnen getikt door Springer, 2-1. En daarna lag ook de 3-1 vrij snel achter de doelman van Mussel. Wederom was het Tom Timmer die een prima aanval wist af te ronden.

Het slotakkoord was wederom voor goaltjesdief Springer. Na een uitstekende voorzet van Smid knikte hij de 4-1 tegen de touwen. Niet lang daarna floot de prima leidende Lem voor het eindsignaal.

Met een vrije zaterdag in het verschiet zag de staf van SJS dat het goed was. Een nuttig oefenduel om juist een aantal spelers te testen en het was goed om te zien dat, na een matige eerste helft, ook deze zeer jeugdige ploeg in staat was om het tij te keren en uiteindelijk meer dan terecht te winnen van SV Mussel.

SJS hervat de competitie op zaterdag 6 april met de thuiswedstrijd tegen MSC Amslod uit Meppel. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4 2
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0106 Tom Timmer ← Kay Rijkens
2
13
Joost Wilting ← Brian de Jonge
14
Mattijn Smid ← Evan de Hoop