Competitie 
26 mei 2018, 14:30
SJS
3 - 1
SIOS
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 150
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer J. Boers

Wedstrijdverslag

Vorige week zette SJS in Leens al een reuzenstap richting de nacompetitie en kon het eigenlijk niet meer misgaan. Op zaterdag 26 mei moest SJS de klus definitief klaren tegen nummer 4 SIOS, die zelf ook dichtbij de nacompetitie was. SJS is aan een zeer sterke reeks bezig, met maar liefst 17 punten uit 7 wedstrijden, het doel was dan ook duidelijk: deze reeks moest worden voortgezet om zo met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan.

Op een zonovergoten Sportpark Julianastraat trapten SJS en SIOS onder leiding van Scheidsrechter Boers af. Onder ruime publieke belangstelling, was SJS direct de betere en wilde dan ook zo snel mogelijk op voorsprong komen. Het spel was nog niet direct goed, maar SJS speelde was wel gewoon heel degelijk, in het begin leidde dit nog niet tot grote kansen. Toen de 1e helft vorderde kreeg SJS wel steeds grotere kansen, alleen hij wilde er nog niet in. SIOS wist daarentegen helemaal niet gevaarlijk te worden, aanvallend waren de gasten uit Sauwerd erg onmachtig. SJS had in de verdediging weer de beschikking over de ervaren aanvoerder Frank Venema, die toch wel liet zien erg belangrijk te zijn voor de jonge groep van trainer Halmingh. SJS bleef jacht maken op de openingstreffer, echter zocht SJS te vaak de lange bal, daardoor ging het regelmatig mis aan de kant van SJS. De keren dat de lange bal wel aankwam, werd SJS direct ook levensgevaarlijk. Vlak voor rust scoorde Jasper Nomden uit een corner, maar Scheidsrechter Boers keurde hem wegens duwen helaas af. Na 45 minuten voetballen in de hitte konden beide ploegen gaan rusten.

In de rust werd er 1 wissel doorgevoerd, Wouter Panneman ging eruit voor Tom Timmer. In de 2e helft, werd SJS steeds gevaarlijker, dit kwam doordat SJS feller werd en ook veel meer koos voor de voetballende oplossing. SIOS kwam er nauwelijks aan te pas, SJS was simpelweg de betere, maar SJS liet in het eerste kwartier na de rust nog de mooiste kansen onbenut. De blauwhemden bleven maar drukken en wilden heel graag de verdiende 1-0 op het scorebord brengen. Na 64 minuten spelen, kreeg Jan Springer vlakbij de 16 de bal perfect op zijn slof en joeg hem hard en prachtig in de hoeken, 1-0.

Een zeer verdiende voorsprong dus voor de Knoalsters, direct uit de aftrap zette SJS weer druk veroverde de bal, die uiteindelijke bij Niels de Jong kwam, hij bediende topschutter Jan Springer en voor hem een koud kunstje om de bal het doel in te krijgen, 2-0. SJS leek hiermee SIOS definitief gebroken te hebben. Ook hierna werd SIOS amper gevaarlijk, SJS wilde nog wel meer en zo hing de 3-0 eerder in de lucht dan de 2-1. Doordat FC LEO inmiddels ruim achter stond tegen Corenos, kon de nacompetitie voor beide ploegen eigenlijk niet meer ontgaan. Trainer Halmingh besloot om nog te gaan wisselen, in de 72e minuut kwam Bryan Boels in de ploeg voor Niels de Jong en 2 minuten later haalde hij ook Kelvin Oosting naar de kant voor Roy Breedveld. De wedstrijd kroop snel richting het einde. In de 82e minuut kwam SIOS opeens tot scoren en bracht de 2-1 op het scorebord. Spannend werd het in feite niet, SIOS bleef aanvallend onmachtig. 5 minuten later had Frank Venema nog een prachtige bal in huis, de bal kwam panklaar aan bij Jan Springer, die koel bleef en zijn hattrick voltooide, 3-1. Enkele minuten later vond Scheidsrechter Boers het genoeg geweest.

De nacompetitie is definitief bereikt, de selectie en staf reizen volgende week af naar het Friese plaatsje Ee (bij Dokkum), hier wordt gevoetbald in de 1e ronde van de nacompetitie voor promotie tegen Oostergo. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Wij zien jullie graag volgende week in Friesland en schreeuw de eerste selectie naar de finale op 9 juni!

Klik hier voor de foto’s!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9 3
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0169 Bryan Boels ← Niels de Jong
13
IMG_0146 Roy Breedveld ← Kelvin Oosting
14
IMG_0344 Tom Timmer ← Wouter Panneman