Competitie 
19 mei 2018, 14:30
FC LEO
2 - 11
SJS
Gem. Sportvelden Leens
Toeschouwers: 120
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer J. Boers

Wedstrijdverslag

Het seizoen 2017-2018 loopt inmiddels tegen het einde. SJS moest nog aantreden tegen FC LEO en de reguliere competitie eindigt met een thuiswedstrijd tegen SIOS. Zaterdag 19 mei moest de selectie van trainer Halmingh afreizen naar Leens. Op papier een absolute kraker. Beide ploegen hadden evenveel punten, alleen had LEO een iets beter doelsaldo, daardoor stond LEO derde en SJS vierde. Bij winst zou SJS een hele grote stap kunnen zetten richting de nacompetitie voor promotie.

Vlak na half 3 floot scheidsrechter Boers voor het begin van de wedstrijd, het was direct duidelijk. SJS wilde door middel van snel combinatiespel en vroeg druk zetten LEO pijn doen. SJS zette direct via de rechterflank een prima aanval op, de bal werd voorgegeven, hij kwam tegen een LEO verdediger aan en deze liep hem zo het eigen doel in, 0-1. Een absolute droomstart voor de blauwhemden.

SJS wilde direct meer en troefde zo LEO op alle fronten af. LEO was alleen maar bezig met tegenhouden en hopen dat ze niet direct weer nieuwe schade opliepen, dit gebeurde echter wel. SJS kwam na 10 minuten opnieuw in het strafschopgebied, Jan Springer werd tegen de vlakte gewerkt en scheidsrechter Boers kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Springer ging achter de bal staan en schoot hem buiten bereik van de keeper binnen, 0-2.

SJS ging ook hierna direct door en rook dat LEO rijp voor de slacht was. Na een kwartier legde Niels de Jong de bal af naar Kelvin Oosting, hij nam de bal keurig aan, kapte even en schoot hem langs de LEO doelman, 0-3. Wat een ongekende luxe voor de Knoalsters. SJS haalde hierna de voet van het gaspedaal af en LEO kwam iets meer in de wedstrijd, maar gevaarlijk werden de Leensters niet echt. Na ongeveer 35 minuten werd SJS weer beter en ging het ook weer combineren. Vlak voor rust kreeg SJS nog een kansje op de 0-4. Ook LEO heeft wel mogelijkheden gehad om op 1-3 te komen. Na 45 minuten konden beide ploegen richting de thee.

SJS ging dus met een heerlijk gevoel rusten, na een klein toespraakje van trainer Halmingh besloot SJS om alweer het veld op te gaan en wat balletjes te gaan trappen.

In de 2e helft begon SJS niet heel sterk, FC LEO zette een bal voor in de 47e minuut en de bal werd ook direct binnen gewerkt. Hierna begon SJS wel weer met voetballen, kreeg ook nog een mogelijkheid op de 1-4, maar hij viel niet. In de 55e minuut viel de 2-3 wel uit het niets. De bal moest allang weg zijn, maar SJS kreeg hem niet weg en keeper Rozema kon hem ook niet pakken. Plots lag de wedstrijd weer helemaal open en SJS moest uitkijken dat de 3-3 niet viel. Het is soms moeilijk te bevatten hoe kinderlijk eenvoudig SJS de tegenstander weer volledig in het zadel helpt, want ook tegen SIOS was dit het geval. Voor rust heer en meester, maar te slap beginnen aan een tweede helft en daarmee zichzelf totaal onnodig in moeilijkheden brengen.

Gelukkig herpakte de ploeg zich zeer snel. Rick Breedveld maakte een prima individuele actie, gaf de bal voor op Jan Springer en die beheerst afrondde, 2-4. Dit was voor LEO direct de definitieve knock out. Hierna ging het heel hard, 5 minuten later gaf Wouter Panneman een goede bal op Kelvin Oosting, die de 2-5 binnen werkte. SJS wilde meer en zette LEO onder gigantische druk. Na 67 minuten gaf Kay Rijkens de bal aan Kelvin Oosting, die zijn derde van de middag maakte, 2-6. Weer 2 minuten later scoorde ook Jan Springer zijn hattrick, 2-7. Na dit doelpunt werd Tom Timmer eruit gehaald voor A-Junior Joris Wilting. In de 72e minuut maakte Jan Springer ook nog eens zijn vierde, 2-8. In de 77e minuut joeg Rick Breedveld de bal ook nog prachtig in het doel, 2-9.

Hierna kwam Mitchel Vos in het veld voor Niels de Jong. In de 80e minuut zorgde Joris Wilting voor de dubbele cijfers, 2-10. Na de goal gunde trainer Halmingh A-junior Juda Pijlman zijn debuut. Vlak voor het eindsignaal kreeg SJS nog een corner en Rick Breedveld trapte hem mooi op het hoofd van Mitchel Vos, die hem keurig langs de arme LEO keeper kopte, 2-11. Een paar minuten later maakte scheidsrechter Boers een eind aan de wedstrijd.

Door deze monsterzege is het doelsaldo van SJS direct vele malen beter dan dat van LEO. Ook de andere concurrent De Heracliden verloor. Hierdoor is SJS officieus zeker van een plek in de nacompetitie. Volgende week thuis tegen SIOS moet het definitief worden. We rekenen weer op jullie geweldige support!

Klik hier voor de foto’s!

 

 

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6 1
7
8 4
9 3
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
fa-user-v2 Joris Wilting ← Tom Timmer
1
13
fa-user-v2 Mitchel Vos ← Niels de Jong
1
14
fa-user-v2 Juda Pijlman ← Kelvin Oosting