Competitie 
14 april 2018, 14:30
SJS
3 - 1
Poolster
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Drost

Wedstrijdverslag

Langzaamaan komt het einde van het seizoen 2017-2018 in zicht, op zaterdag 14 april stond alweer de 19e wedstrijd van SJS op het programma. Op sportpark Julianastraat werd om 14.30 uur afgetrapt tegen Poolster. De ploeg uit Spijk staat op een 2e plek met evenveel punten als koploper Holwierde, wel heeft Poolster een wedstrijd meer gespeeld. SJS staat op een toch ietwat teleurstellende 7e plek, maar alles is nog mogelijk doordat de verschillen zeer klein zijn met de nummer 3 t/m 6. Een winstpartij zal dus zeer welkom zijn bij de blauwhemden.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Drost uit Koekange, hij floot iets na 14.30 uur voor de aftrap. De intentie van de ploeg van Otto Halmingh was duidelijk, namelijk direct de lange bal van de laatste man van Poolster eruit halen. In de 7e minuut veroverde SJS de bal, die kwam via meerdere schijven bij Jan Springer terecht, hij speelde de Spijkster keeper uit en schoot hem keurig binnen, 1-0. Een perfecte start dus voor SJS. Dit leverde natuurlijk flink wat vertrouwen op.

SJS zat er kort op en was feller dan de ploeg uit Spijk. Vier minuten na de openingstreffer kwam SJS goed door over de rechterflank, de opgestoomde Ronald Zuidema ontving de bal, ging door met de bal aan de voet en leverde vlak bij de cornervlag een perfecte voorzet af, Jan Springer kreeg de bal en liep hem keurig binnen, 2-0. De ploeg van trainer Halmingh had dus een droomstart thuis aan de Julianastraat. Poolster was aangeslagen en mocht nog van geluk spreken dat SJS niet binnen 20 minuten met 3-0 voorstond. Jan Springer kreeg nog een kansje en de keeper van Poolster redde nog een keer knap op een kopbal van Kay Rijkens, die de bal ontving uit een prachtige voorzet van Rick Breedveld. Hierna werd SJS slordiger en kwam Poolster enkele keren gevaarlijk bij het doel. Na ongeveer 25 minuten kwam Poolster terug in de wedstrijd, de bal kwam terecht bij een Poolster aanvaller die helemaal vrij stond en hij schoot hem hard achter keeper Wouter Rozema. SJS had het in de fase na de 2-1 even moeilijk, de felheid van het begin werd iets minder en Poolster kon vaker de lange bal gebruiken. Op slag van rust kreeg Poolster nog een grote kans op de 2-2. Gelukkig voor iedereen die SJS een warm hart toedraagt viel hij niet. In de rust voerde Otto Halmingh een wissel door, Rick Breedveld kon niet verder en werd vervangen door Wouter Panneman.

In de 2e helft werd het spel van Poolster opnieuw compleet ontregeld, de lange bal kon bijna niet meer gegeven worden. Echt gevaarlijk werd Poolster niet meer hierdoor, de beste kansen waren dan ook voor SJS. De bal ging er echter niet in, zo bleef de wedstrijd spannend. De wedstrijd werd wel steeds harder doordat Poolster geïrriteerd begon te raken. De goed leidende scheidsrechter Drost moest vaak optreden en gaf ook meerdere gele kaarten aan de ploeg uit Spijk. Verder gebeurde er lange tijd niet veel meer aan de Julianstraat. De wedstrijd kroop zodoende richting de slotfase. Na ongeveer 75 minuten spelen werd Poolster nog een keer erg gevaarlijk. Een Poolster aanvaller kreeg de bal, aarzelde niet en schoot hard richting het doel van Wouter Rozema, hij stond goed opgesteld en redde zijn ploeg.

Na 80 minuten spelen kreeg SJS een corner, die genomen werd door Wouter Panneman, de bal kwam op het hoofd van aanvoerde Frank Venema terecht en hij knikte SJS in veilige haven, 3-1. De opluchting was groot aan de Julianastraat. Poolster was definitief geknakt. Trainer Halmingh wisselde nog en haalde de moegestreden Jan Springer naar de kant voor Roy Breedveld. SJS speelde hierna de wedstrijd rustig uit en na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Drost voor het eind.

SJS boekte zo dus een belangrijke verdiende zege op medekoploper Poolster. SJS speelde een sterke wedstrijd, waar je zeker verder mee kunt. Iedereen speelde een goede wedstrijd aan de kant van de blauwhemden. Volgende week reist SJS af naar Uithuizermeeden waar om 14.30 uur wordt afgetrapt tegen de Heracliden, nummer 3 op de ranglijst. Opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd, bij winst heeft SJS minder verliespunten dan de ploeg uit Uithuizermeeden. Uw support zal dus weer van harte welkom.

Klik hier voor de foto’s!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5 1
6
7
8
9 2
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0143 Wouter Panneman ← Rick Breedveld
13
IMG_0146 Roy Breedveld ← Jan Springer