Competitie 
7 april 2018, 14:30
Middelstum
0 - 1
SJS
Sportterrein Middelstum
Toeschouwers: 75
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Jongeling

Wedstrijdverslag

Na een zure 1-0 nederlaag van vorige week tegen Stedum, kon SJS op 7 april weer naar hetzelfde gebied afreizen, dit keer naar het fraaie nieuwe complex van Middelstum. SJS was gebrand op een zege, aangezien er al 3 keer op rij werd verloren, SJS moest zelfs weer even naar beneden kijken, omdat de onderste ploegen opeens de punten pakten. Tegenstander Middelstum stond lang onderaan, maar kon door 10 punten uit de laatste 5 wedstrijden weer richting de middenmoot.

Toen het op de klok iets na 14.30 uur was floot scheidsrechter Jongeling voor het begin van de voor beide ploegen belangrijke wedstrijd. In de beginfase ging de wedstrijd redelijk gelijk op, wel kon je zien dat SJS iets makkelijker voetbalde dan de heren uit Middelstum. Vrij snel kreeg SJS al een goede kans op de 0-1, echter viel hij er nog niet in. Ook kregen de Middelstummers een kans op de openingstreffer. Na 20 minuten begon aanvoerder Frank Venema aan een solo richting het strafschopgebied, hij passeerde een paar man, maar werd opeens hard onderuit geschopt door een Middelstum verdediger. Scheidsrechter Jongeling kon niets anders dan de bal op de stip leggen, hierdoor kreeg SJS dus een uitgelezen kans om de score te openen. Topscorer Jan Springer ging achter de bal staan en schoot deze hard en hoog in de hoek, 0-1.

Na deze voorsprong werd SJS ook de betere ploeg. De Knoalsters kregen ook een paar mogelijkheden om de score uit te breiden, dit werd echter niet gedaan, Middelstum werd af en toe ook nog wel gevaarlijk, maar dit kwam vooral door slordigheden aan de kant van SJS. Tot aan de rust bleef dit eigenlijk ook het beeld van de wedstrijd, SJS voetbalde beter en makkelijker dan Middelstum. Na 45 minuten vond de scheidsrechter het wel genoeg geweest voor de eerste helft. In de rust probeerde Otto Halmingh zijn ploeg scherp te houden en maakte duidelijk dat ze geen onnodige risico’s moesten nemen achterin.

In de 2e helft kreeg SJS direct een grote kans op de 0-2, maar het vizier stond nog niet op scherp. SJS was voetballend gezien nog altijd de betere ploeg, maar ze lieten na om de boel op slot te gooien. Hierdoor hield Middelstum geloof in minstens een punt. Middelstum werd in de eerste deel van de 2e helft ook amper gevaarlijk. SJS bleef in deze fase vrij makkelijk overeind, alleen de stand bleef dus ongewijzigd. Na ongeveer 65 minuten voerde trainer Halmingh zijn eerste wissel door, Roy Breedveld kwam in de ploeg voor Bryan Boels. Na deze wissel bleef SJS nog wel de betere ploeg, alleen Middelstum werd wel weer gevaarlijker, dit kwam vooral, doordat de Middelstummers opportunistischer gingen spelen.

Zeker in de laatste kwartier was het af en toe alle hens aan dek voor de ploeg van Otto Halmingh, zo belandde er een vrije bal van Middelstum kiezelhard op de lat en waren er enkele gevaarlijke voorzetten. SJS kreeg hierdoor wel steeds meer ruimte om de wedstrijd na zich toe te trekken, hierin slaagde SJS niet. In de 86e minuut haalde trainer Halmingh Jan Springer nog naar de kant voor A-junior Matthies Feiken. Het spel golfde hierna nog op en neer en na 4 spannende minuten blessuretijd floot scheidsrechter Jongeling eindelijk af.

SJS boekte zo een zwaarbevochten overwinning, deze was dus ook zeer belangrijk, aangezien SJS nog niet direct naar onderen hoeft te kijken en de ploegen boven SJS, staan nog zeer dichtbij. Volgende week komt nummer 2 Poolster op bezoek in Stadskanaal. Op sportpark Julianastraat zal er om 14.30 uur worden afgetrapt. Support is weer van harte welkom!

Klik hier voor de foto’s!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9 1
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0146 Roy Breedveld ← Bryan Boels
13
fa-user-v2 Matthies Feiken ← Jan Springer