Competitie 
31 maart 2018, 14:30
Stedum
1 - 0
SJS
Sportpark Stedum
Toeschouwers: 75
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Adema

Wedstrijdverslag

Op 31 maart kon SJS afreizen naar Stedum. Na een dure nederlaag tegen Holwierde vorige week moest SJS winnen in Stedum om enigszins aansluiting te houden op de plekken die eventueel recht geven op nacompetitie voor promotie.

Iets na 14.30 uur floot scheidsrechter Adema voor het begin in Stedum. In de beginfase was Stedum feller dan SJS, de blauwhemden hadden moeite om de bal vast te houden en wisten even geen raad met de lange ballen van de formatie uit Stedum. SJS kwam er af en toe wel gevaarlijk uit, maar dit leverde geen hele grote kansen op, vooral door de onzuivere passes. Na ruim een kwartier spelen kreeg Stedum een corner, de bal kwam voor de voeten van een Stedum speler, die hem hard binnen knalde, 0-1. SJS kende dus een valse start in Stedum. De Knoalsters moesten dus komen en er voor zorgen dat de 1-1 snel op het scorebord kwam. SJS kreeg af en toe wel mogelijkheden om te scoren, maar grote kansen waren er niet. De grootste kansen vielen aan de andere kant, maar ook daar werd niet meer gescoord. Over de hele eerste helft was het spelbeeld, SJS de bal, maar deed er niet veel mee en Stedum verdedigde en wilde dus zo de lange bal gebruiken om gevaarlijk te worden. Na 45 minuten floot scheidsrechter Adema voor de rust.

In de rust voerde trainer Halmingh direct een wissel door, Peter Orsel kwam er in voor Wouter Panneman. De opdracht voor de 2e helft was duidelijk, nauwkeurig zijn in de passing en Stedum helemaal vastzetten.

In de 2e helft werd het al gauw duidelijk, Stedum hield de boel dicht en roeide direct alle ballen weg, maar SJS bleef eerst nog onzuiver in de passing, hierdoor werd het moeilijk om tot grote kansen te komen. Er gebeurde lange tijd dan ook niet veel op het slechte hobbelige veld van Stedum. Na 70 minuten haalde trainer Halmingh Tom Timmer er vanaf voor Roy Breedveld, dit gebeurde toen SJS klaar stond om een corner te nemen, de bal kwam direct voor de voeten van Roy, maar helaas schoot hij over. Hierna kon Stedum niets anders meer dan tegenhouden, meerdere keren kwamen SJS’ers in scoringspositie, maar telkens kon de goede keeper van Stedum redding brengen. SJS werd steeds gevaarlijker, maar de bal ging er niet in. Ongeveer in de 90e minuut kreeg Kay Rijkens nog een kans, hij schoot de bal snoeihard richting het doel, maar de uitblinkende doelman kon er wonderlijk nog zijn handen tegen aanzetten. Aan de andere kant kreeg Stedum uit een counter de kans om de wedstrijd te beslissen, dit gebeurde echter niet en SJS hield de hoop om alsnog met een punt te vertrekken uit Stedum. Diep in de blessuretijd kreeg SJS nog een corner, echter leverde dit niet veel op en scheidsrechter Adema floot hierna direct af.

SJS leed dus een 3e nederlaag op rij en zakt verder weg op de ranglijst in de vierde klasse D. Volgende week kan SJS opnieuw afreizen naar Boven Groningen. Om 14.30 uur wordt er namelijk afgetrapt in Middelstum.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Peter Orsel Peter Orsel ← Wouter Panneman
13
IMG_0344 Tom Timmer ← Roy Breedveld