Competitie 
24 maart 2018, 14:30
SJS
0 - 2
Holwierde
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Van Duinen

Wedstrijdverslag

Zaterdag 24 maart 2018 moest SJS thuis tegen Holwierde, nadat vorige week Koning Winter nog een keer tussendoor kwam, kon SJS na twee weken de competitie weer hervatten tegen Holwierde, de ploeg die al het hele seizoen bovenaan staat. Er stond veel op het spel, bij een overwinning kon SJS nog meestrijden om de bovenste plekken, bij een verlies zal SJS definitief afhaken om die strijd.

Scheidsrechter van Duinen floot vlak na 14.30 uur voor het begin van de wedstrijd. Er gebeurde vrij weinig doordat Holwierde weinig voetbalde en de blauwhemden leden erg veel balverlies. Af en toe kwam er een mogelijkheid tot scoren, dit was voor zowel SJS als Holwierde. Dit was eigenlijk het verhaal van de hele eerste helft, alleen was Holwierde wel feller in de duels en lieten hun ook echt zien dat ze wilden winnen. Na 35 minuten werd een actie van een Holwierde speler verkeerd ingeschat, hierdoor moest er een overtreding worden gemaakt aan de rand van de 16 meter. Die bal ging over de grond langs de muur opeens het doel in, 0-1. SJS wist dat ze nu helemaal aan de bak moesten, om geen hele dure nederlaag te lijden. SJS was zwak in de eerste helft en moest in de 2e helft uit een compleet ander vaatje tappen. Dit werd ook duidelijk gemaakt door trainer Otto Halmingh.

In de 2e helft leverde SJS wel iets meer strijd dan in de eerste helft, maar tot grote kansen wist SJS niet te komen. Na 60 minuten haalde trainer Halmingh, Kelvin Oosting en Peter Orsel er vanaf voor Wouter Panneman en Tom Timmer. Ook dit leverde niet het gewenste effect op, SJS streed wel voor minimaal een punt, maar er lukte vrij weinig. Vanaf de zijkanten en het middenveld werd er geprobeerd om veel ballen richting het doel te werken, alleen bijna elke bal kwam niet goed aan. Na 75 minuten maakte Roy Breedveld na ongeveer een halfjaartje zijn officiële rentree in SJS 1. SJS ging risico nemen, omdat er resultaat gehaald moest worden, of het nou 0-1 werd of 0-2, dat maakte niks uit. Na 81 minuten kwam er een counter van Holwierde, de aanvaller ging vrijwel direct alleen op keeper Wouter Rozema af, helaas voor SJS, hield de Holwierde speler zijn hoofd koel en schoot zijn ploeg in veilige haven, 0-2. In de laatste 10 minuten gebeurde er vrij weinig meer, en maakte scheidsrechter van Duinen een eind aan de wedstrijd.

SJS haakt dus voorlopig af en zal moeten hopen dat ze gauw weer weten te winnen om misschien nog een beetje zicht te houden op een derde periodetitel. Het begin van het herstel moeten in Stedum gebeuren, daar wordt volgende week om 14.30 uur afgetrapt.

Klik hier voor de foto’s.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0143 Wouter Panneman ← Peter Orsel
13
IMG_0146 Roy Breedveld ← Bryan Boels
14
IMG_0344 Tom Timmer ← Kelvin Oosting