Competitie 
24 april 2018, 19:00
OKVC
1 - 3
SJS
Sportcomplex Oldehove
Toeschouwers: 30
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer W. Bouw

Wedstrijdverslag

Op een doordeweekse dinsdag mocht SJS het geluk beproeven in het verre Oldehove (op 70 kilometer afstand van ’t Knoal). Al om 16.45 uur vertrok de bus met de selectie richting het hoge laand van Groningen. De opdracht: niets minder dan 3 punten weer mee naar huis.

Gesteund door een handvolle SJS-ers begon het eerste elftal scherp aan de wedstrijd. De eerste aanval resulteerde na 3 minuten spelen in de vroege 0-1 voorsprong. Rick Breedveld twijfelde niet bij een afslagen bal en schoot knap binnen. En met een vroege voorsprong voetbalt het nu eenmaal een stuk lekkerder.

Naarmate de eerste helft vorderde werd duidelijk dat het veld steeds moeilijker te bespelen werd. De regen viel gestaag uit de hemel en het natte te lange gras weerhield beide ploegen van goed combinatievoetbal. SJS probeerde dat zeker wel, maar met name de eindpass kwam niet goed aan. OKVC daarentegen hanteerde veelal de lange bal, maar werd daaruit nauwelijks gevaarlijk. De vroege voorsprong bleef daarom lang op het scorebord staan.

Toch scoorde SJS een heerlijke tweede goal. Ronald Zuidema zag Jan Springer diep gaan en gaf een uitstekende dieptebal waar Jan alleen maar met zijn hoofd tegenaan hoefde te lopen. De bal spatte in de linkerkruising tegen het net, 0-2. Een verdiende voorsprong vlak voor rust.

Na een warme kop thee hervatten de beide ploegen in de schermende avond de tweede helft. Tweede elftalspeler Mitchell Vos kwam in de ploeg voor de geblesseerde Wouter Panneman. Het spel was in het begin van de tweede helft rommelig en zowel OKVC als SJS had moeite om fatsoenlijke aanvallen op te zetten. Toch werd de spanning na ongeveer een uur spelen teruggebracht door OKVC. Doelman Rozema verkeek zich op een boogbal, die zo maar in het doel van SJS plofte, 1-2.

Daarna ontspon zich een tijdje 50-50 strijd. SJS speelde slordig, maar OKVC was niet bij machte om een licht overwicht om te zetten in doelpunten. Een aantal pogingen vloog voor het doel van SJS langs, maar heel spannend werd dit allemaal niet. Toch was alles dat SJS een warm hart toedraagt er niet op gerust. Het zou toch niet?

Matthies Feiken en Roy Breedveld waren inmiddels in de ploeg gekomen voor respectievelijk Kelvin Oosting en Peter Orsel. Met drie spitsen wisselde trainer Halmingh juist aanvallend. Doordat OKVC meer ruimte weggaf, kreeg SJS de mogelijkheid om de verdiende 1-3 tegen de touwen te schieten. Na goed doorzetten van Matthies Feiken kwam Jan Springer binnen de 16 in balbezit. Na twee knappe kapbewegingen legde hij zijn tegenstander in de luren en schoot beheerst met links binnen, de verlossende 1-3.

Mooi om te zien was hoe de gehele ploeg deze treffer met elkaar vierde. Het laat zien dat de ploeg groeit in de teamspirit en geloof in eigen kunnen. De laatste tien minuten van de wedstrijd werden steeds lastiger te volgen vanwege de invallende duisternis. De laatste wanhoopspogingen van OKVC leidden uiteindelijk tot niets.

En zo kon het eerste elftal met een dik verdiende overwinning en drie punten in de tas de terugreis aanvangen.

De foto’s volgen nog!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7 1
8
9 2
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0146 Roy Breedveld ← Peter Orsel
13
fa-user-v2 Matthies Feiken ← Kelvin Oosting