Competitie 
17 februari 2018, 14:30
SJS
2 - 0
Corenos
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 75
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Sanders

Wedstrijdverslag

SJS kon met vertrouwen aantreden tegen Corenos, SJS won vorige week namelijk met 6-0 in een oefenduel van Borger. De gasten uit Roodeschool strijden tegen degradatie, maar SJS was wel gewaarschuwd doordat er in uitwedstrijd slechts één punt werd gepakt.

Iets na 14.30 uur floot scheidsrechter Sanders voor het begin van de wedstrijd. SJS begon sterk aan de wedstrijd, zette Corenos direct onder druk, dit leverde ook meteen een kans op, na 2 minuten kon Kelvin Oosting aanleggen voor een schot, helaas miste dit schot de richting. SJS kreeg meer mogelijkheden om de score te openen, maar grote kansen waren er niet te noteren. In de 19e minuut leverde Corenos achterin de bal in, de bal kwam bij Jan Springer terecht, hij schoot direct knap binnen, 1-0. Gezien het spelbeeld was dit meer dan terecht. SJS was feller en scherper dan de gasten uit Roodeschool. Na de 1-0 werd SJS slordiger, hierdoor kwam Corenos meer in de wedstrijd, maar echte kansen bleven uit. SJS was vooral slordig in de eindpass, als deze beter was geweest, dan kon je Corenos al snel op grote achterstand zetten. En als SJS er door leek, stond de grensrechter van Corenos met de vlag omhoog, al hij zat er ook een aantal keer duidelijk naast. Verder gebeurde er vrij weinig in de eerste helft. SJS was beter, maar weigerde om de knock-out uit te delen. Na ruim 45 minuten floot scheidsrechter Sanders voor de thee.

In de rust besloot trainer Halmingh Tom Timmer eruit te halen voor Bryan Boels. Na 15 minuten haalde scheidsrechter Sanders de ploegen weer op uit de kleedkamer om te gaan beginnen aan de 2e helft. In de 2e helft zakte SJS ver weg. Ze gingen mee in het lange halen, snel thuis voetbal van Corenos. SJS werd steeds slordiger en de heren uit Roodeschool roken bloed. SJS moest veel gaan verdedigen om de voorsprong te behouden. Na 60 minuten werd Wouter Panneman eruit gehaald voor Peter Orsel. Het voetbal werd hierna niet beter. Corenos besloot om meer druk te geven op de Knoalster achterhoede, hierdoor ontstond er wel meer ruimte voor de blauwhemden, SJS kreeg voldoende mogelijkheden om het duel in de counter te beslissen, dit lieten ze echter na.

Corenos kreeg ook wel de mogelijkheden om SJS pijn te doen, maar gelukkig voor de Knoalsters gebeurde dit niet. De 2e helft kabbelde op deze manier door. Het voetbal werd eigenlijk steeds slechter, SJS speelde met vuur, maar Corenos kreeg maar 1 echt grote kans. Dit gebeurde ongeveer na 80 minuten, de bal ging maar net voorlangs, compleet SJS haalde opgelucht adem. In de 93e minuut kwam Kelvin Oosting alleen voor de keeper, hij bleef koel en schoot SJS in veilige haven. De opluchting was groot aan de Julianastraat. Direct hierna floot Sanders de wedstrijd de geschiedenisboeken in.

SJS boekte weer een belangrijke zege en blijft dus bovenin meestrijden. Het levert bovendien veel vertrouwen op dat SJS voor de derde keer op rij de nul houdt. Volgende week reizen de mannen van Otto Halmingh af naar Sauwerd voor de wedstrijd tegen SIOS. Het begint in Sauwerd om 14.30 uur.

Klik hier voor de foto’s!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9 1
10 1
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0169 Bryan Boels ← Tom Timmer
13
Peter Orsel Peter Orsel ← Wouter Panneman
14
15