Competitie 
5 mei 2018, 14:30
GEO
2 - 3
SJS
Sportpark v.v. GEO
Toeschouwers: 50
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer A.S. Broersma

Wedstrijdverslag

In de strijd om een nacompetitie moest SJS 1 het opnemen tegen de rode lantaarndrager GEO. Nadat SGV zich onverwacht terugtrok uit de competitie bezetten de Garmerwolders ineens de laatste plaats en hadden de mannen zicht op de 2e plek achter kampioen Holwierde.

In een zonovergoten Garmerwolde wist SJS 1 wat het te doen stond, namelijk drie hele belangrijke punten bijschrijven. Dat het geen gemakkelijke opgave zou worden, daar was iedereen van overtuigd. Een kat in het nauw maakt nu eenmaal rare sprongen. Op een uitstekende grasmat floot scheidsrechter Broersma om 14.30 uur af.

GEO moest winnen en liet dat duidelijk merken. In het eerste kwartier had SJS veel moeite met het fysieke spel, dat af en toe op of net over het randje ging. GEO was gevaarlijk en kwam een aantal keren gevaarlijk dichtbij de openingstreffer. Telkens stond doelman Rozema paraat en eenmaal redde de lat SJS van een achterstand.  SJS zette daar te weinig tegenover. De ploeg van trainer Halmingh liet zich uit de tent lokken en kwam maar niet in het spel. Precies dat wat GEO voor ogen had! Gelukkig miste de scherpte bij GEO, want het lukte ze maar niet te scoren.

SJS kwam daarentegen na een half uur zelf op een 0-1 voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd uitstekend binnengegleden door Wouter Panneman. Alles wat SJS een warm hart toedraagt haalde opgelucht adem! Daarna ging SJS toch wat beter voetballen, alleen kwam de eindpass telkens niet goed aan. GEO bleef in de wedstrijd en kwam een aantal keren gevaarlijk dicht bij het doel van Rozema, maar kon daar vervolgens geen potten breken.

Vlak voor rust was het opnieuw SJS dat scoorde. Een afgeslagen bal viel voor de voeten van Bryan Boels en deze schoot via een GEO-tegenstander de bal tegen de touwen. SJS ging heerlijk rusten met een 0-2 voorsprong en het leek een onbezorgde tweede helft te gaan worden. Niets bleek minder waar!

Wie de tweede helft gezien heeft, mag zelf oordelen. GEO verdiende een goal en dat was puur op basis van inzet en fysiek. Het schortte bij de Garmerwolders deze middag echt aan de afwerking. Het is een wonder dat deze ploeg onderaan staat, want het is zeker niet de slechtste ploeg in de 4e klasse D. SJS kwam de tweede helft echt niet in de wedstrijd en kwam niet onder de druk van GEO vandaan. Met lange ballen werd geprobeerd spits Springer te bereiken, maar deze stond vaak op een eiland en zat vandaag gewoon niet in de wedstrijd.

GEO kreeg een aantal goede kansen, maar het vizier stond niet op scherp. En zoals de voetbalwet laat klinken, wie zelf niet scoort…. Het was de enige goede aanval van SJS in de tweede helft. Bryan Boels kreeg de bal vanaf rechts aangespeeld door Tom Timmer in de zestien en rondde beheerst af, 0-3 in de 86e minuut. Althans, dat gaf het scorebord aan.

Ondertussen voetbalde SJS al met tien man, want na een nare botsing moest invaller Vos ook weer naar de kant. Na later bleek met een hersenschudding. Vanaf hier heel veel beterschap gewenst, Mitchel!

GEO scoorde in de laatste minuut en inderdaad dacht dat SJS wederom met een 1-3 overwinning huiswaarts zou gaan. Echter, toen gaf de scheids aan dat er nog 10! minuten te spelen waren. Vol geloof zette GEO aan en waarachtig scoorden ze in de 96e minuut de aansluitingstreffer. Het zou toch niet…

De spanning sloeg op de ploeg van Halmingh en stond met de rug tegen de muur. GEO drukte door, kwam nog een tweetal keren gevaarlijk dichtbij, maar doelman Rozema bleef kalm en rustig. Toch liet de scheidsrechter doorspelen tot minuut 101, totdat het verlossende fluitsignaal klonk. SJS had de overwinning binnen, zwaarbevochten en ietwat onverdiend maar daar maalde na afloop niemand om.

De eerste horde is genomen en SJS bezet momenteel de 2e plaats in de 4e klasse D. Aankomende donderdag (Hemelvaartsdag) staat de volgende finale op het programma. Om 14.30 uur wordt er in Sauwerd afgetrapt tegen directe concurrent SIOS. SJS zal uit een heel ander vaatje moeten tappen om de strijd voor een nacompetitie in haar voordeel te beslechten, maar iedereen heeft vertrouwen en we gaan er 100% voor!

Het belooft een zeer spannende afsluiting van de competitie te worden.

Klik hier voor de foto’s!

 

 

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3 2
4
5 1
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0344 Tom Timmer ← Roy Breedveld
13
fa-user-v2 Mitchel Vos ← Wouter Panneman