Competitie 
3 februari 2018, 14:30
SJS
2 - 0
Westerlee
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 75
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Pultrum

Wedstrijdverslag

SJS moest zaterdag 3 februari 2018 op eigen veld aantreden tegen Westerlee. SJS kent een moeilijke fase en snakt naar een zege. Vorige week werd er nog in een zeer slechte wedstrijd van Poolster verloren. De week voorafgaand aan vanmiddag werd er geprobeerd om de koppen weer de juiste kant op te krijgen.

Scheidsrechter Pultrum floot op het kunstgras met een beetje sneeuw voor het begin van een hele belangrijke wedstrijd. SJS kwam direct fel uit de startblokken en na 20 seconden ging er al een bal van Jan Springer naast via de paal. Vlak daarna was er weer een kans voor de topschutter van SJS en de vierde klasse D. Na deze openingsfase werd het een beetje rommeliger, grote kansen bleven dan ook uit, maar Westerlee kwam er helemaal niet aan te pas. Het ontbrak SJS vooral aan de eindpass. De keren dat ze er door kwamen, leverde direct ook weer kansen op.

Vooral de rechtsback van Westerlee had het zeer lastig. Hij moest ook meerdere keren Wouter Panneman en Jan Springer neerhalen. SJS had in de eerste helft ook vooral veel pech, vaak zat er toevallig nog een Westerlee voetje tussen of stond de keeper in de weg. En als dit niet zo was, stond er nog een paal. Zo ging het door tot aan de rust, SJS speelde zeker niet groots, maar Westerlee is geen moment gevaarlijk geweest. Na 45 minuten floot scheidsrechter Pultrum voor de rust en konden ook de aanwezige supporters even gauw een warme bak koffie of thee halen.

In de rust was iedereen erover eens dat wanneer er een schepje bij op ging, het echt wel goed moest komen. Toen iedereen weer op het veld stond kon de scheidsrechter gaan fluiten voor de laatste 45 minuten. SJS kwam weer fel uit de kleedkamer en wilde gauw de zege gaan binnentrekken. De kansen kwamen er al snel, echter wilde hij er maar niet in. Na 58 minuten kwam de bal bij Jan Springer en via de lat, kwam de bal bij Wouter Panneman uit en hij schoot SJS naar een dik verdiende voorsprong, 1-0.

SJS ging direct door en wilde snel de wedstrijd in het slot gooien en kreeg daar ook de mogelijkheden voor. Na 69 minuten haalde trainer Halmingh Tom Timmer naar de kant voor Peter Orsel. Ook na de wissel ging SJS stug door met kansen creëren. In de 77e minuut ging de maker van de goal Wouter Panneman naar de kant voor Niels de Jong. Westerlee kreeg nog een vrije bal hierna, maar dat was de enige mogelijkheid voor Westerlee. SJS kreeg opnieuw kansen. In de 82e minuut kwam de bal uit een hachelijk moment voor Westerlee bij Kay Rijkens aan de linkerkant van het veld, hij bedacht zich geen moment en joeg de bal hard in de verre hoek, een prachtige goal, 2-0. Na dit doelpunt werd Kay Rijkens direct na de kant gehaald voor Bryan Boels. SJS had de 3-0 nog kunnen maken, maar liet dit na. Scheidsrechter Pultrum floot na 90 minuten af en iedereen kon weer warme voeten krijgen!

SJS heeft dus een zeer belangrijke overwinning geboekt thuis tegen Westerlee. Geen kans weggegeven, dus complimenten aan de achterhoede met uitblinker Gerben Sieders. Maar laten we met zijn allen onthouden: één zwaluw maakt nog geen zomer! Volgende week moet SJS afreizen naar Garmerwolde, alleen zijn we dan afhankelijk van Koning Winter.

Klik hier voor de foto’s.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5 1
6 1
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0169 Bryan Boels ← Kay Rijkens
13
Peter Orsel Peter Orsel ← Tom Timmer
14
fa-user-v2 Niels de Jong ← Wouter Panneman