Competitie 
27 januari 2018, 14:30
Poolster
3 - 1
SJS
Oldencate
Toeschouwers: 50
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer J.M. Ndjialeu

Wedstrijdverslag

Zaterdag 27 januari 2018 werd de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Poolster uit Spijk. Selectie en staf vertrokken om 12.15 uur met de bus richting Spijk. Het belang van deze wedstrijd was duidelijk, verliezen mocht absoluut niet.

Om 14.30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Het was een aftastend begin voor beide ploegen. Wel kwam er al gevaar van beide ploegen, dit met name uit corners. Eerst kwam een bal van Poolster op de lat. Even later kwam er uit een corner voor SJS een scrimmage. Hierna werd Poolster sterker en SJS was enorm slordig in de passing wat ook gevaarlijke momenten opleverden, maar Poolster strafte het niet af.

SJS had soms echt wel de kans om zelf ook gevaarlijk te worden, maar de eindpass was bijna nooit goed. In de 32e minuut kwam SJS wel goed door, Tom Timmer maakte een prachtige actie passeerde 3 man, raakte de bal bijna kwijt, maar kon door een sliding de bal nog bij Jan Springer krijgen en hij schoot de bal prachtig over de keeper heen, 0-1. Een grote opsteker voor SJS natuurlijk, omdat ze zelf een aantal keer op achterstond konden komen. Drie minuten later werd de bal zomaar ingeleverd door SJS, Poolster nam het cadeautje graag aan en maakte er 1-1 van. Dit werd ook de ruststand, hier mocht SJS best tevreden mee zijn, aangezien ze door heel knullig verdedigen kansen gaf aan Poolster en het was aan keeper Wouter Rozema te danken dat SJS al niet reeds op achterstand stond .

In de 2e helft moest er duidelijk uit een ander vaatje getapt worden bij SJS, maar de 2e helft was nog maar een minuut oud en Poolster ging alweer alleen op keeper Rozema af, maar opnieuw redde Rozema zijn ploeg. Hierna gebeurde er vrij weinig, alleen bleef Poolster de gevaarlijkste ploeg. SJS stelde er vrij weinig tegenover, af en toe was er een schotje wat dan weer geblokt werd. In de 60e minuut kwam Faizel Slagveer het veld in voor Bryan Boels. Na 73 minuten wisselde Otto Halmingh nog een keer, Niels de Jong kwam voor Tom Timmer. Tussen de 2 wissels in, gebeurde er nog steeds niet veel, het was een zelfde spelbeeld als in het begin van de 2e helft. In de 75e minuut kwam Poolster weer door, vanaf de achterlijn kreeg de bal een vreemde draai en viel opeens binnen, 2-1. Een erg vreemde en zure goal, ook zat er een buitenspel luchtje aan. Maar gezien de verhoudingen was het een verdiende goal van Poolster.

SJS probeerde hierna nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar SJS was gewoon te zwak. In de 82e minuut kwam Poolster weer alleen voor de keeper en dit keer maakten ze het wel af, 3-1. Daarna kwam Peter Orsel nog voor Wouter Panneman. Dit had echter geen effect meer. De wedstrijd eindigde in een 3-1 nederlaag voor de Knoalsters.

SJS was zichzelf niet vandaag en moest het door een collectief falen afleggen tegen concurrent Poolster. Volgende week is het zaak om weer eens 3 punten te pakken. Dit moeten gebeuren tegen Westerlee. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Julianastraat.

Klik hier voor de foto’s!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9 1
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0182 Faizel Slagveer ← Bryan Boels
13
Peter Orsel Peter Orsel ← Wouter Panneman
14
fa-user-v2 Niels de Jong ← Tom Timmer