Competitie 
10 mei 2018, 14:30
SIOS
3 - 3
SJS
Sportpark De Lange Twee
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer J.H. Kooistra

Wedstrijdverslag

De eerste van 3 finales stond op Hemelvaartsdag op het programma. Directe concurrent voor nacompetitie, SIOS uit Sauwerd, ontving op haar eigen sportpark de ploeg van Otto Halmingh. Om 14.30 uur floot scheidsrechter Kooistra voor wat later bleek een enerverende pot voetbal.

SJS liet direct zien waarvoor het afgereisd was naar Sauwerd en welk belang er op het spel stond. Met pressievoetbal werd SIOS aan alle kanten vastgezet en zo kon SJS de eerste speldenprikjes uitdelen. Dit leverde niet direct grote kansen op, maar er werd goed gevoetbald. SIOS kwam er domweg niet aan te pas.

In de 16e minuut kwam SJS dan ook zeer terecht op voorsprong. Een puike voorzet van Zuidema werd knap ineens binnen geschoten bij de tweede paal door Orsel. De keeper was kansloos op het harde en zuivere schot, 0-1. SJS bleef vanuit goed positiespel zoeken naar de opening om zo de voorsprong uit te breiden. SIOS stelde daar maar weinig tegenover.

Net na het half uur was het Kay Rijkens die de 0-2 op het scorebord schoot. Na een overtreding op Panneman kon Rick Breedveld de vrije trap de zestien inbrengen en via de kluts kwam deze voor de voeten van Rijkens. Die bleef koel en schoof de bal onder de keeper door, 0-2. Eveneens de ruststand. SJS was heer en meester in de eerste helft en er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht, met de nadruk op leek…

SIOS was er op gebrand om iets terug te doen en tapte in de tweede helft direct uit een heel ander vaatje. Met veel meer druk en agressie won het nu de duels waar het deze in de eerste helft telkens verloor. Het eerste kwartier was rommelig, SJS speelde haar eigen spel niet meer en kwam maar nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval. SIOS rook bloed en kreeg de eerste goal na foutief uitverdedigen van SJS op een presenteerblaadje. Het was Bultena, die dit cadeautje maar al te graag uitpakte, 1-2. De spanning in de wedstrijd was weer helemaal terug.

Toch had SJS al snel de kans om de spanning weer uit de wedstrijd te schieten. Jan Springer zette Tom Timmer alleen voor de keeper, maar stuitte op de doelman. In de rebound draaide hij om zijn as en schoot met links keihard op de kruising, weg kans, weg 1-3. SIOS mocht hier van geluk spreken!

Niet al teveel later was opnieuw een persoonlijke fout aan de zijde van SJS de inleiding van de gelijkmaker. De Haan vuurde de bal af op de goal van Rozema. Laatstgenoemde zag er bij dit schot niet okselfris uit en zo plofte de 2-2 tegen de touwen. Alles wat SJS was, zag de bui al hangen. SIOS speelde vol voor de winst, knokte zich helemaal terug in de wedstrijd en beloonde zichzelf. In de 80e minuut was het opnieuw Bultena die zijn ploeg op een 3-2 voorsprong schoot. Wederom moet gezegd dat het misverstand tussen Rijkens en Sieders op het middenveld uiteindelijk de goal inleidde, 3-2.

Een kans op 4-2 werd om zeep geholpen en vloog voorlangs. SJS daarentegen leek zich nog eenmaal op te willen richten en zocht via de lange bal de weg naar de goal van SIOS. Wederom een vrije trap van Breedveld belandde in een mêlee van benen. Het was Zuidema, die aan het langste eind trok en de bevrijdende en heel belangrijke gelijkmaker binnenschoot, 3-3. Heel SJS haalde opgelucht adem. SIOS baalde als een stekker.

De laatste actie van de wedstrijd, waarbij Rick Breedveld op rechts doorbrak en de bal wilde voorzetten, werd het begin van iets waarover verder geen verslag wordt gedaan. Hopelijk zegt dat voldoende en een ieder die aanwezig was, weet wat er wordt bedoeld.

Klik hier voor de foto’s.

Door dit gelijke spel houdt SJS SIOS op afstand, maar verliest het twee hele dure punten in de strijd om nacompetitie. Het zal tot de laatste speeldag (zaterdag 26 mei a.s.) superspannend blijven. De stand is als volgt:

  1. v.v. Holwierde 22-48 (kampioen)
  2. v.v. SJS 22-35 (+11)
  3. Poolster 21-33 (periodekampioen)
  4. FC Leo 20-32 (+12)
  5. SIOS 21-31 (+13)
  6. De Heracliden 21-31 (-6)

Er zijn nog twee periodes te verdelen aan de hoogst geklasseerden op de ranglijst. FC Leo heeft de beste papieren, want de minste verliespunten momenteel. SJS speelt echter nog tegen zowel FC Leo als SIOS en heeft theoretisch gezien alles in eigen hand. Dat kun je vervolgens ook van deze ploegen zeggen. Het belooft een spectaculaire apotheose te worden.

Resterend programma
Zaterdag 19 mei a.s. FC Leo – SJS
Zaterdag 26 mei a.s. SJS – SIOS

 

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3 1
4
5 1
6
7
8
9
10 1
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0146 Roy Breedveld ← Peter Orsel
13
fa-user-v2 Matthies Feiken ← Tom Timmer