Competitie 
7 oktober 2017, 14:30
Corenos
1 - 1
SJS
Sportpark Roodeschool
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: T.R. Baar

Wedstrijdverslag

Vorige week knokte SJS zich knap terug van een achterstand thuis tegen Middelstum. Dit bood veel hoop voor de toekomst, vandaag stond de uitwedstrijd tegen Corenos op het programma. Het was zaak om een goed vervolg te geven aan de wedstrijd van vorige week.

Vanaf het beginsignaal van Scheidsrechter Baar, waren de intenties duidelijk van SJS, namelijk snel de punten veiligstellen. In de 6e minuut van de wedstrijd een prima aanval van SJS over de vleugel, de bal kwam snel bij Faizel Slagveer terecht die gaf direct een prima voorzet op het hoofd van Jan Springer en hij kopte knap raak, 0-1. Een snelle voorsprong dus voor onze mannen uit Stadskanaal. SJS wilde daarna doordrukken, dit lukte vaak niet goed door het loodzware spekgladde veld in Roodeschool. Toch kreeg SJS wel enkele mogelijkheden om Corenos veel pijn te doen voor rust. Ook Corenos kreeg mogelijkheden voor een doelpunt, dit kwam vaak door geklungel in de achterhoede van SJS. Na 45 minuten floot de scheidsrechter voor de thee.

In de rust kon trainer Otto Halmingh nog even zijn mannen toespreken en de spelers scherp houden voor de 2e helft. Na een kwartiertje rust, konden de heren weer de regen in en het veld van Corenos betreden. SJS gaf direct gas toen scheidsrechter Baar floot voor het restant van de wedstrijd. Dit resulteerde direct tot een bijna niet te missen kans van Kay Rijkens. Hij kwam alleen voor de keeper, maar schoot echter te slap en tegen de keeper aan, in de rebound probeerde Jan Springer de keeper alsnog te verschalken, maar dit mislukte echter ook. Vrij snel daarna trad een bekende voetbalwet op, als je zelf de kansen niet maakt, doet de tegenstander het wel. Na slappe hap op het middenveld en de verdediging kon Corenos eenvoudig de 1-1 maken. SJS was eventjes aangeslagen, maar daar kon de tegenstander geen gebruik van maken.

SJS richtte zich echter ook weer snel op en zette Corenos onder druk. Trainer Halmingh bracht hierna Peter Orsel in voor Kelvin Oosting. De kansen op de 2-1 kwamen dus ook weer. Springer had de 2-1 op zijn schoen, de fans van SJS juichten al bijna, maar de bal ging een millimeter naast het doel. Ook kregen o.a. Faizel Slagveer en Wouter Panneman mogelijkheden om SJS weer langs Corenos te schieten. In het vervolg kreeg ook Peter Orsel een mogelijkheid voor de 2-1. De bal wilde er echter maar niet in. In de slotfase bracht Halmingh nog Tom Timmer in voor Faizel Slagveer. Dit hielp SJS echter niet om alsnog de terechte zege binnen te halen. Corenos kreeg op het laatst nog een onterechte vrije bal op de rand de 16 van de warrig fluitende scheidsrechter Baar. Gelukkig ging deze er niet in en haalde het SJS-kamp opgelucht adem. Na 94 minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd naar het verleden.

Over de hele wedstrijd gezien, konden de SJS-ers niet tevreden zijn met het punt, aangezien er veel mogelijkheden waren op de 3 punten. Het positieve was dat SJS zich weer een plek hoger vond op de ranglijst. Op naar volgende week, waar op ons eigen sportpark de wedstrijd tegen GEO op het programma staat.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 1
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Peter Orsel Peter Orsel ← Kelvin Oosting
13
IMG_0344 Tom Timmer ← Faizel Slagveer