Competitie 
30 september 2017, 14:30
SJS
3 - 2
Middelstum
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 50
1e Elftal
Scheidsrechter: T.W. Hein

Wedstrijdverslag

In de stromende regen speelde SJS haar eerste thuiswedstrijd tegen Middelstum. Vooraf was er nog twijfel of er op kunstgras of gras werd gespeeld, maar uiteindelijk gaf de scheidsrechter het sein op groen om op het hoofdveld en dus echt gras te starten.

De openingsfase was voor de gasten en SJS mocht van geluk spreken dat het niet al snel op achterstand kwam. Het hield stand en naar mate de eerste helft vorderde trokken de mannen van Otto Halmingh zo langzamerhand het initiatief naar zich toe. Op een moeilijk bespeelbaar veld was het SJS dat de leiding nam. Jan Springer tekende voor de 1-0 wat tevens de ruststand betekende.

De regen hield ook in het tweede bedrijf niet op en het veld werd steeds minder bespeelbaar. SJS liet zich na rust verleiden tot het spel van Middelstum en kreeg de rekening gepresenteerd. Binnen het kwartier na rust waren de gasten scherper en kwamen vanuit de counter op 1-1 en kort daarna zelfs 1-2.

Toch wist SJS zich te herpakken. Echter mocht het van geluk spreken dat Middelstum in een 1-op-1 met doelman Rozema niet de 1-3 wist te scoren. Goudhaantje Springer werd bediend door Orsel (zijn eerste minuten in SJS 1), 2-2.

Het mooie is dat SJS de overwinning rook en zelf ook geloof had in een goed einde. Door te blijven voetballen kwam de overwinning tot stand. Een uitstekende aanval werd via een dito voorzet door Slagveer uitstekend binnen getikt door opnieuw Springer, 3-2.

De laatste minuten was het vrouw en kinderen eerst, maar uiteindelijk werd er verdiend gewonnen van Middelstum. Een eerste overwinning in de competitie met perspectief.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9 3
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0143 Wouter Panneman ← Jasper Nomden
13
Peter Orsel Peter Orsel ← Tom Timmer