Oefen 
12 januari 2019, 14:30
SJS
2 - 5
The Gunners
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 40
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer J. Kuipers

Wedstrijdverslag

SJS oefende tegen The Gunners uit Breda. De gasten staan onder leiding van oud SJS-er Mark Schuiten en hadden in het Pagedal hun tweedaagse trainingskamp opgeslagen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er gezamenlijk geluncht in de kantine.

Onder druilerige weersomstandigheden werd er om 14.30 uur afgetrapt op het kunstgrasveld aan de Julianastraat. Het was vooraf gissen hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen, immers een 4e klasser uit Brabant kan natuurlijk een heel ander niveau hebben dan een Groninger 4e klasser.

SJS kwam goed uit de startblokken. Er werd goed druk gezet om de tegenstander en al snel kwam de 1-0 op het scorebord. Kay Rijkens probeerde het van afstand en de keeper zag er niet goed uit. De bal verdween in het doel en dus was het 1-0. Ook The Gunners probeerden wel, maar kwamen er nog niet goed doorheen. Toch kwam de gelijkmaker op het scorebord door een eigen goal van Gerben Sieders. Door niet of slechte coaching raakte hij de bal volledig verkeerd zonder dat er maar een tegenstander in de buurt was. De bal verdween in de rechterbovenhoek, 1-1.

Zoals vaker leidde dat tot een onrustige fase. Trouwens van beide kanten, want The Gunners waren dan zeker gelijkwaardig, maar er viel weinig te genieten voor de trouwe toeschouwers langs de zijlijn. Er ging erg veel fout. Spits Springer kwam twee keer te laat bij een uitstekende voorzet, maar de spits blijft hopeloos uit vorm. Vorig jaar deed hij nog mee om de titel ‘Kanon van de Kanaalstreek’, maar daar is dit seizoen maar weinig van terug te zien.

Toch kwam SJS weer op voorsprong. Een diepe bal werd op waarde geschat door de rappe Ronald Zuidema en hij was net iets eerder dan de uitgekomen keeper en tikte de bal knap binnen, 2-1. Tevens de ruststand, maar genoeg stof tot praten voor trainer Halmingh.

In de rust werd er lustig op los gewisseld. Brinks, Bruining en Springer kwamen niet meer terug. Zij werden vervangen door De Hoop, Kornelius en Oosting. Later werd keeper Rozema nog gewisseld voor De Jonge. Leuk detail is dat Ruben Kornelius als A-junior voor het eerst dit seizoen zijn opwachting mocht maken in SJS 1. Als je deze jongen ziet voetballen, dan weet je dat hij de komende jaren een vaste waarde van dit elftal gaat worden. Hij probeert alles voetballend op te lossen en is zeker in potentie een mooie aanwinst voor het eerste elftal.

Door alle positiewijzigingen werd het er toch niet beter op bij SJS. The Gunners hadden waarschijnlijk een donderspeech gehad van trainer Schuiten en kwamen scherp uit de kleedkamer. De gasten uit Breda beschikken over een aantal prima voetballers en deze deden er duidelijk een schepje bovenop. SJS kwam niet meer aan het voetballen en als het al de bal had, dan werd er weinig mee gedaan. Enig lichtpuntje was de hardwerkende Rijkens, die telkens weer probeerde zijn team op sleeptouw te nemen. Hij kreeg echter maar weinig steun.

The Gunners roken bloed en kwamen langszij. Wederom ging matige communicatie in de SJS-defensie hier aan vooraf, 2-2. Daarna klopte er maar weinig meer van en liep de tegenstander uit naar een ruime zege, 2-5!

Er moet nog veel gebeuren bij SJS wil de competitie herstart op 2 februari tegen SVBO tot een succes worden gebracht. Gelukkig is het nog niet zover.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2 1
3
4
5 1
6
7
8
9
10
11