Oefen 
19 januari 2019, 14:00
SJS
3 - 3
FVV
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 50
1e Elftal
Scheidsrechter: -

Wedstrijdverslag

In een vermakelijke wedstrijd speelde SJS gelijk tegen zondag vierdeklasser FVV. Onder prima weersomstandigheden werd er om 14.00 uur afgetrapt op het kunstgras aan de Julianastraat. Trainer Halmingh stuurde de volgende elf namen het veld in: De Jonge; Bruining, Sieders, De Hoop en Venema; Breedveld, Timmer, Rijkens en Panneman; Oosting en Springer. Op de bank begonnen Feiken, De Koe en Draijer.

FVV, onder leiding van trainer De Koe (vader van SJS-speler Arwen de Koe), beschikt over een aantal zeer vaardige voetballers en dat was vanaf het begin van de wedstrijd direct te zien. SJS probeerde vanaf de eerste minuut te combineren en zo ontspon zich een aardig oefenduel. Kansjes over en weer, maar het was SJS dat de eerste echte serieuze kans wist te noteren. Jan Springer schoot op de lat. FVV zette daar een buitenspelgoal tegen over hoewel niet iedereen overtuigd was van de juiste beslissing van de scheids.

Kort daarna was het dan toch raak voor SJS. Na een prima dieptepass van Breedveld op Oosting, zette laatstgenoemde de bal voor. Springer kreeg deze onvoldoende onder controle om zelf in scoringspositie te komen, maar legde terug op Rijkens die vervolgens keurig binnenschoot, 1-0.

FVV liet zich niet onbetuigd en probeerde door de creatieve en balvaardige buitenspelers gevaar te stichten. Nadat Panneman namens SJS wederom de lat teisterde, was het de beurt aan FVV. Uit een prima aanval kwam de 1-1 op het scorebord en die goal betekende uiteindelijk na 45 minuten spelen ook de ruststand.

In de tweede helft wisselde trainer Halmingh. JO19-speler De Koe, Feiken en Draijer kwamen in het veld voor respectievelijk Timmer, Bruining en De Hoop. Saillant detail is dat de hoofdtrainer van FVV de vader is van Arwen de Koe. Iets wat later in de tweede helft nog tot een mooi detail zou komen.

Eerst was het toch FVV wat op voorsprong kwam. Miscommunicatie in de defensie zorgde ervoor dat debutant Armando Draijer de bal ‘prachtig’ achter zijn eigen doelman De Jonge kopte, 1-2.

De tweede helft was het aanzien meer dan waard. Springer werd al snel gewisseld voor wederom Bruining, maar ‘jonkie’ De Koe eiste de hoofdrol voor zich op. Uit een afgemeten voorzet van Bruining kopte hij zeer koelbloedig de gelijkmaker tegen de touwen, een prima goal en dus 2-2.

SJS ging op zoek naar de gelijkmaker, maar ook FVV bleef gevaarlijk. Het was wederom De Koe die aan de rechterkant van de zestien een afgeslagen bal voor zijn voeten kreeg. Zeer beheerst en met een prima schot verschalkte hij wederom de doelman van FVV. De bal plofte hard binnen in de linker benedenhoek, 3-2. Vader en FVV-coach kreeg er de handen voor op elkaar. Hij was zichtbaar trots op zijn eigen zoon en SJS blij met de voorsprong.

Toch lukte het de blauw-witte brigade niet om de voorsprong vast te houden. Met een prima afstandsschot verschalkte een FVV-speler doelman De Jonge van een meter of 20. De bal zeilde zo de rechter kruising in, 3-3. Nadien kreeg Panneman nog een opgelegde kans op de 4-3, maar zijn schot zeilde rakelings over.

Het bleef uiteindelijk gelijk! Het publiek zag een vermakelijk duel, waarin het mooi was om te concluderen dat debutanten De Koe en Draijer wisten aan te haken en een prima wedstrijd voetbalden. En zeg nou eerlijk, wat is er mooier om twee keer te scoren tegen de ploeg van je eigen vader. Die kan Arwen mooi in zijn zak steken.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3 1
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0089 Matthies Feiken ← Jan Springer
13
Arwen de Koe ← Tom Timmer
2