Competitie 
11 mei 2019, 14:30
SJS
3 - 1
Onstwedder Boys
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 150
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Wever

Wedstrijdverslag

De aanloop naar de Kanaalstreekderby SJS-Onstwedder Boys liet zien dat in alle opzichten er ook echt sprake was van een derby. In de nachtelijke uren voorafgaand aan de wedstrijddag werd het sportcomplex door een ludieke actie van supporters van Onstwedder Boys oranje gekleurd, er werd vuurwerk afgestoken kort voor het begin van de wedstrijd en de oranje rookpotten zorgden voor extra sfeer. Het publiek was volop aanwezig en het zonnetje scheen heerlijk.

Het seizoen voor Onstwedder Boys focust zich voornamelijk op de nacompetitie, iets waarvan SJS zich helaas nog niet kan verzekeren. Het is afhankelijk van een misstap van SCN om wederom voor promotie naar de 3e klasse op te kunnen. Uiteraard was Onstwedder Boys geenszins van plan om de derby niet te willen winnen. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Wever en even na half drie klonk het eerste fluitsignaal.

Trainer Halmingh gaf de volgende elf namen het vertrouwen de klus te klaren: De Jonge; Sieders, Bruining, Draijer en Nomden; De Koe, Rijkens en Timmer; Oosting, Springer en Zuidema. Op de bank zat de van een langdurige blessure herstelde Frank Venema, Breedveld, Smid en reserve doelman Wilting.

De wedstrijd startte voortvarend voor SJS. Al na 6 minuten lag de bal op de stip na een duidelijke handsbal binnen de 16 meter. Aanvoerder Rijkens klaarde het klusje en zo kende SJS een droomstart, 1-0. SJS probeerde Onstwedder Boys daarna onder druk te zetten, maar de ploeg van trainer Streuding beschikt over voldoende voetballend om zelf ook gevaarlijk te worden. Zo werd de stand 10 minuten na de openingstreffer alweer gelijk getrokken. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal vrij ingekopt door Ties Bruining, 1-1.

Het spel golfde daarna op en neer.En het was wederom SJS dat scoorde. Na een prachtige dieptepass van Sieders op Oosting, bediende de laatstgenoemde Jan Springer. Springer had het vandaag weer eens op zijn heupen en met zijn befaamde kapbewegingen slalomde hij door de verdediging en schoot de bal binnen. Scheidsrechter Wever wees resoluut naar de middenstip, maar daar was het Onstwedder kamp absoluut niet mee eens. Had de bal wel of niet de lijn gepasseerd? Geen VAR of doellijntechnologie en dus een nieuwe voorsprong voor de Knoalster, 2-1.

En zo haalde SJS de rust, want in de rest van het eerste bedrijf werd er niet meer gescoord. Na rust was het Onstwedder Boys dat direct op zoek ging naar de gelijkmaker. SJS liet zich terug drukken, maar kwam er af en toe zelf gevaarlijk uit. Scheidsrechter Wever had inmiddels her en der wat gele kaarten getrokken in een verder zeer sportieve derby.

SJS werd sterker en in een nieuwe uitbraak kreeg Jan Springer de bal via de kluts voor het intikken, maar verdediger Sven Jaegers stak daar een stokje voor. Hij weerhield Springer het scoren binnen de zestien en kon met zijn tweede gele kaart inrukken. Onstwedder Boys mocht met tien man verder en opnieuw aanvoerder Rijkens mocht van elf meter aanleggen. Ook dit keer faalde hij niet oog in oog met doelman Koudstaal. SJS kwam op 3-1 en kon verder spelen met een man meer.

Toch viel ook SJS de beurt om met tien man verder te gaan. Verdediger Bruining kreeg een duidelijke waarschuwing van de leidsman, maar in een volgend duel kon hij zich toch niet bedwingen. Ook SJS moest met nog twintig minuten te spelen met tien man verder. Inmiddels was Venema in het veld gekomen voor de geblesseerde Sieders en kon ook Draijer naar de kant. Voor hem kwam de getergde en gepasseerde Breedveld binnen de lijnen.

SJS haalde opgelucht adem dat Onstwedder Boys niet de aansluitingstreffer wist te scoren, want in een spaarzame aanval spatte de bal uiteen op de kruising. Het restant van de wedstrijd was toch echt voor SJS dat in een aantal aanvallen verzuimde de score uit te breiden naar 5-1, 6-1. De kansen waar ruim en groot, maar Smid trof de paal en ook Springer, Zuidema en De Koe lieten grote kansen liggen. Smid, binnen de lijnen gekomen voor de moegestreden en licht geblesseerde Oosting, viel overigens uitstekend in. En dat mag ook gezegd worden van Breedveld en Venema.

En zo kabbelde de wedstrijd naar het einde en kon SJS de winst in de derby en drie punten bijschrijven. Omdat ook SCN won, blijft de achterstand slechts een punt. SJS kan enkel zelf blijven winnen en hopen dat SCN zich verslikt in SVBO of FDS. Alleen dan is de nacompetitie een feit, maar dan moet er wel gewonnen worden van Nieuw-Balinge en SV Borger.

Kortom, er blijft iets om voor te strijden.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4 2
5
6 1
7
8
9
10

Subs

Naam GLS Kaarten
11
IMG_0071 Frank Venema ← Gerben Sieders
12
IMG_0062 Rick Breedveld ← Armando Draijer
13
Mattijn Smid ← Kelvin Oosting
14