Competitie 
4 mei 2019, 14:30
CSVC
4 - 0
SJS
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 50
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer W. Scholtens

Wedstrijdverslag

Om uitzicht te blijven houden op de nacompetitie wist SJS wat het te doen stond in Coevorden tegen de nummer twee CSVC, namelijk een resultaat halen. Immers, directe concurrent SCN stond slechts op twee punten achterstand. SJS kwam negentig minuten laten bedrogen uit, want CSVC bleek een maatje te groot voor de ploeg van Otto Halmingh.

De waslijst aan afwezigen bij SJS is groot. Door verschillende omstandigheden ontbraken Kelvin Oosting, Frank Venema, Wouter Panneman, Evan de Hoop, Matthies Feiken en Niels de Jong. De reservebank bestond dus ook slechts uit twee zeer jeugdige talenten, Ruben Kornelius (JO19-1) en Huub Kroese (JO17-1). Voor laatstgenoemde werd het uiteindelijk zijn debuut in SJS 1. Hij mocht de laatste tien minuten invallen voor de moegestreden Armando Draijer.

CSVC, vorig jaar degradant uit de 3e klasse, is nog volop in de strijd met Vitesse ’63 op de titel en was er daardoor op gebrand de drie punten in eigen huis te houden. Een goed voetballende ploeg met veel individuele kwaliteit, die uiteindelijk van SJS op deze zaterdagmiddag weinig te duchten had.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd leek het optisch nog een redelijk opgaande strijd. SJS kon voetballend aardig mee, maar creëerde weinig. Met de sterke en snelle Julian Bruining op linksbuiten kwam er wel dreiging, maar het ontbrak aan voldoende vernuft om echt gevaarlijk te worden voor de goal van de Coevordenaren. CSVC speelde vooral de diepe bal over de flanken en daaruit ontstond dan ook de voorsprong. Nomden werd te simpel uitgespeeld en de voorzet werd uiteindelijk bij de eerste paal binnen getikt door Justin Regtop, 1-0.

SJS probeerde het wel en kreeg ook een mogelijkheid, maar Gerben Sieders mikte zijn kopbal te hoog. Vlak voor rust kreeg SJS de deksel op de neus, want hoewel CSVC sterker was, wees alles op een minimale achterstand bij rust. Een verdwaalde voorzet van links verdween echter over doelman De Jonge in de rechter bovenhoek. Maker Rick Bos was net zo verbaasd als zijn teamgenoten, maar het resulteerde wel in een 2-0 achterstand.

Na rust probeerde SJS CSVC direct terug te dringen en de aansluitingstreffer te forceren. CSVC leek het wel prima te vinden en probeerde via de geboden ruimte achter de laatste linie van SJS in de counter gevaarlijk te worden. Het speelde echter te slordig om SJS direct op een grotere achterstand te zetten. Zo kabbelde de wedstrijd voort en werd er vooral gestreden op het middenveld.

Een kwartier voor tijd viel dan toch de beslissing. Na een vermeende handsbal was het Erwin Brinker die de bal snoeihard achter doelman De Jonge ramde. Een minuut of tien eerder stopte de Knoalster doelman overigens nog een penalty, maar op dit schot was hij toch echt kansloos. SJS keek tegen een 3-0 achterstand aan en legde zich neer bij de nederlaag tegen een effectiever en beter CSVC. Nadat JO17-speler Huub Kroese binnen de lijnen kwam, scoorde de Coevordenaren nog een keertje. Herrald Benjamins tekende voor de eindstand, 4-0.

Doordat directe concurrent SCN met 2-1 won van Tiendeveen heeft SJS de kans op nacompetitie fors zien slinken. Het moest door de nederlaag de felbegeerde 4e plaats inleveren ten faveure van de ploeg uit Nieuwlande. Met nog drie duels te gaan kijkt SJS nu tegen een achterstand aan van één punt. Er is dus nog van alles mogelijk, maar dan zullen de wedstrijden tegen Onstwedder Boys (11 mei thuis), Nieuw-Balinge (18 mei uit) en SV Borger (25 mei thuis) zal dan wel het maximale resultaat behaald moeten worden en hopen op een misstap van SCN. SCN speelt nog tegen MSC (11 mei uit), SVBO (18 mei thuis) en FDS (25 mei uit).

Volgende week zaterdag ontvangt SJS buurman Onstwedder Boys. In de Kanaalstreekderby hebben de heren nog iets goed te maken na de 3-0 nederlaag in Onstwedde. Laat dat de eerste stap zijn om dit seizoen met een goed gevoel af te sluiten!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Ruben Kornelius ← Rick Breedveld
13
Huub Kroese ← Armando Draijer