Competitie 
13 april 2019, 14:30
SC Angelslo
1 - 0
SJS
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer J.W. Roesink

Wedstrijdverslag

Op Sportpark Meerdijk Noord leed SJS een dure nederlaag. In de strijd om de 4e plaats, welke waarschijnlijk recht geeft op een plek in de nacompetitie, zag het directe concurrent SCN drie punten dichterbij komen. De wedstrijd was het aanzien nauwelijks waard en uiteindelijk was SC Angelslo de winnaar en dat kon de punten goed gebruiken.

Vooraf was het vertrouwen groot. SJS leed na de winterstop slechts één nederlaag tegen koploper Vitesse ’63 en leek haar draai gevonden te hebben. Dat resulteerde dan ook in een vierde plaats op de ranglijst met een veilige voorsprong van 5 punten op SCN. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht en ook SC Angelslo zou de volgende prooi zijn voor de ploeg van trainer Halmingh. De volgende elf namen kregen het vertrouwen om de klus te klaren: De Jonge; Draijer, Sieders, Timmer en Bruining; Breedveld, Rijkens en Nomden; Zuidema, Springer en Oosting. Op de bank begonnen De Koe, Smid, Kornelius en Rozema.

In de eerste fase was het vooral aftasten van beide kanten. April deed ook nog eens haar naam eer aan en trakteerde de spelers, staf en toeschouwers op een variatie van zonneschijn, hagel- en (natte) sneeuwbuien. Na het aftasten kwam de eerste kans op naam van SJS. Na dik een kwartier spelen raakte Rijkens de onderkant lat. Veel meer hoogtepunten vielen er ook niet te noteren in de eerste helft. Het spel van beide zijden was slordig en resulteerde in veel foutieve passes, onzorgvuldige spelhervattingen en rondom slecht voetbal. Beide ploegen konden dan ook met een 0-0 ruststand aan de thee.

In de tweede helft werd het spel er aan de kant van SJS zeker niet beter op. Op één of andere manier lukte het gewoon totaal niet. Ook Angelslo zette daar vrij weinig tegenover, totdat de eerste wissel aan de Emmer zijde zich aandeed. Zijn vervanger zorgde nogal voor wat reuring en de ploeg uit Emmen kreeg een aantal grote kansen. Het schortte echter aan de goede afwerking aan de kant van SC Angelslo. Handelend optreden van doelman De Jonge zorgde zeker in twee gevallen ervoor dat de 0-0 op het scorebord bleef staan.

Het laatste kwartier ging in en dat was tevens de aanzet tot de periode waarin het meeste gebeurde. Inmiddels was De Koe in het veld gekomen voor Oosting en ook Draijer werd vervangen door Smid. Na een aanval van SJS kwam de Emmer doelman buiten de zestien en blokte hij de bal duidelijk met zijn hand. Daar waar iedereen dacht aan een uitsluiting door een rode kaart besloot de scheids anders. Hij trok ‘slechts’ de gele kaart. Uit de vrije trap maakte Rijkens helaas niets waar.

Het spelde golfde op en neer. Als er een ploeg zou scoren, zou dat vrijwel zeker drie punten betekenen. Na slecht uitverdedigen op de as van het veld door Zuidema kreeg de linksbuiten Tuijn de bal in de diepte gespeeld. Oog in oog met doelman De Jonge faalde hij niet. In de 87e minuut kreeg SJS dus de deksel op de neus, 1-0. Gezien de tweede helft had SC Angelslo uiteindelijk ook het meeste recht op de overwinning. SJS probeerde in de resterende speeltijd nog wanhopig de gelijkmaker te forceren, maar na 93 minuten vond scheidsrechter Roesink het voldoende.

Door dit zeer matige optreden in de kans op de nacompetitie weer een stukje kleiner geworden. Directe concurrent SCN won wel en nadert SJS nu tot op 2 punten.

Door het aanstaande Paasweekend (zaterdag 20 april) en vervolgens Koningsdag (zaterdag 27 april) hervat SJS de competitie pas weer op zaterdag 4 mei. En dat tegen de nummer twee op de ranglijst, CSVC. In Coevorden zal er dan echter uit een heel ander vaatje getapt moeten worden om resultaat te halen.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Arwen de Koe ← Kelvin Oosting
13
Mattijn Smid ← Armando Draijer
14
15