Competitie 
6 april 2019, 14:30
SJS
4 - 0
MSC/Amslod
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: -

Wedstrijdverslag

Een prima overwinning op MSC/Amslod. Daar was iedereen het na afloop over eens. Op deze lenteachtige zaterdag mocht SJS aantreden tegen de in degradatie verkerende gasten uit Meppel. Trainer Halmingh toverde de volgende elf om tot het basiselftal: De Jonge; Draijer, Sieders, Timmer en Bruining; De Koe, Rijkens en Breedveld; Zuidema, Springer en Oosting. Om half drie werd het afgetrapt op het matig bespeelbare hoofdveld aan de Julianastraat.

SJS liet er in de beginfase geen gras over groeien en zette de tegenstander direct onder druk. Echter leidde de eerste fase van de wedstrijd nog niet direct tot enorme kansen of hoogtepunten. Toch was het SJS dat op een vroege voorsprong kwam. Na goed doorzetten van Zuidema was het goalgetter Springer die na 16 minuten de 1-0 liet aantekenen. Zijn 10e doelpunt van het seizoen.

De fase na de openingstreffer werd vooral gekenmerkt door slordigheden, foutieve passes en miscommunicatie onderling. MSC zette daar echter maar weinig tegenover, waardoor de Knoalster defensie zelden op de proef gesteld werd. Het bleef dan ook lange tijd bij de minimale voorsprong voor SJS. Vlak voor rust kwam daar dan toch de tweede treffer, en hoe. Tom Timmer, op het middenveld geposteerd met de punt naar achteren, kreeg het op zijn heupen. Eenmaal op stoom is deze speler lastig van de bal te krijgen en dat hebben ze geweten. Vanaf de middenlijn omspeelde hij minimaal vier en misschien waren het wel vijf spelers van MSC en haalde vervolgens weergaloos de trekker over. De bal verdween uiterst precies in de winkelhaak. Een prachtactie, een prachtgoal en een zeer verdiende 2-0 voorsprong op een uitstekend moment in de wedstrijd.

Na de 2-0 tekende Rijkens nog bijna voor een derde treffer, maar de goalie van MSC pareerde zijn inzet uitstekend. Zo konden beide ploegen gaan rusten.

In de tweede helft startte SJS met dezelfde elf namen met de opdracht om de voorsprong verder uit te bouwen en vooral ook eens de nul te houden. Beide opdrachten werden na behoren uitgevoerd. MSC begon met een tweetal omzettingen en probeerde in het begin de aansluiting te forceren, maar slaagde daar amper in. De verdediging van SJS gaf geen krimp. Daardoor ontstond aan de andere kant vaak voldoende ruimte om naar hartelust aanvallen op te zetten.

Het duurde echter toch tot halverwege de tweede helft dat de 3-0 viel. Wederom werd Springer bediend in de zestien, waar hij het beste rendeert. Het was ditmaal Rijkens die Springer liet afronden, 3-0. Een veilige voorsprong en met enige zekerheid de drie punten in de knip. Inmiddels was De Koe vervangen door Nomden en later zouden ook Smid en Feiken nog hun minuten pakken voor respectievelijk Zuidema en Rijkens.

De laatste treffer viel niet veel later. Springer bereidde ditmaal voor en legde de bal panklaar voor de ingevallen Nomden op de 4-0 op het scorebord te schieten. Het leek alsof hij daarvoor teveel tijd nam, maar hij plaatste de bal uiteindelijk netjes in de linker benedenhoek. En zo kabbelde de wedstrijd na het einde en konden staf en spelers terugkijken op een prima resultaat.

Doordat directe concurrent SCN verloor van koploper Vitesse ’63 is het gat voor de belangrijke plek vier nu vijf punten. Een mooie bijkomstigheid is dat de titelrace ook onverminderd spannend blijft. Vitesse’ 63, Onstwedder Boys en CSVC wonnen allemaal en staan binnen een punt van elkaar. In een latere fase kan SJS nog een heel belangrijke rol gaan spelen in de strijd om de titel. Het kruist namelijk nog de degens met zowel CSVC als Onstwedder Boys.

SJS doet nog volop mee voor wederom een plek in de nacompetitie, maar zal dan ook volgende week in de uitwedstrijd tegen SC Angelslo een goed resultaat moeten neerzetten. Voor nu kan de ploeg genieten van een zonnig weekend.

 

 

Voor de foto’s klik hier

 

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6 2
7
8 1
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0066 Jasper Nomden ← Arwen de Koe
1
13
IMG_0089 Matthies Feiken ← Kay Rijkens
14
Mattijn Smid ← Ronald Zuidema
15