Competitie 
23 maart 2019, 14:30
SVBO
3 - 4
SJS
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 50
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Hessler

Wedstrijdverslag

Op het prachtige sportcomplex van SVBO uit Barger Oosterveld moesten de blauwhemden de rug rechten na de forse afstraffing op eigen veld door Vitesse ’63. Wegens verschillende omstandigheden ging SJS op pad met een gehavende selectie, maar de opdracht bleef hetzelfde, namelijk 3 punten pakken en weer met een goed gevoel terug naar Stadskanaal. De weersomstandigheden waren tenminste al beter dan de afgelopen 2 zaterdagen, toen speelde vooral de harde wind een grote rol.

Trainer Halmingh stuurde de volgende 11 het zeer goede kunstgras op: De Jonge, Bruining, Sieders, Breedveld, Draijer; De Koe, Feiken, Rijkens; Zuidema, Springer en Oosting. Op de bank namen plaats: Rozema, Hommes, Vos en Smid.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hessler zat SJS er kort op en jaagde het fel op de openingstreffer, binnen 3 minuten tijd had SJS al 2 goede kansen gehad. In de 5e minuut volgde weer een nieuwe aanval van SJS, de bal kwam uiteindelijk bij Ronald Zuidema terecht en hij schoot de bal prachtig over de keeper van SVBO heen, 0-1. Een goede start dus voor de mannen van Otto Halmingh.

Ook hierna bleef SJS de gevaarlijkste ploeg en kreeg het kansen op 0-2, maar ook SVBO kwam steeds meer in de wedstrijd en kwamen steeds vaker gevaarlijk voor het doel van Brian de Jonge. Het werd dus een prachtig open duel, maar de tweede goal kwam weer van de Knoalsters, nadat Oosting onreglementair werd gestuit wees de scheidsrechter naar de stip. Voor Rijkens was het een koud kunstje om er 0-2 van te maken. Binnen 20 minuten zat SJS dus al op rozen in Barger Oosterveld.

Het bleef een prachtige wedstrijd voor de neutrale kijker, een open duel met grote kansen aan beide kanten. De SJS verdediging had hun handen vol aan de gevaarlijke voorhoede van de Barger Oostervelders onder aanvoering van de sterke en goede spits Klingenberg. Na 41 minuten maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer. Diezelfde Klingenberg kreeg een duw in het strafschopgebied, dit leverde dus een strafschop op. Johan Wigger schoot deze bal hard tegen het net. Hierdoor ging SJS dus met een 1-2 stand aan de thee.

Zonder wijzigingen begonnen de blauwhemden aan de tweede helft, SJS kwam zeer sterk uit de kleedkamer en de bal lag binnen 30 seconden in het net. Na een snelle aanval kwam de bal op de flank bij Ronald Zuidema, hij legde de bal strak voor op Oosting, die keurig binnen kopte. Na deze bliksemstart werd de tweede helft net zo als de eerste helft.

Beide ploegen kregen flink wat mogelijkheden voor meer doelpunten. Trainer Halmingh haalde na 55 minuten Kelvin Oosting eraf voor A-junior Lars Hommes. Doordat het een prachtige open wedstrijd was, liep het duel ook snel richting het einde. Zo kreeg SVBO grote kansen op de 2-3, maar kon SJS ook meerdere keren de 1-4 maken. Dit gebeurde echter niet.

In de 75e minuut haalde Otto Halmingh de moegestreden Matthies Feiken er vanaf voor tweede elftalspeler Mattijn Smid. Toen de 90e minuut was aangebroken vielen er nog 3 goals. Jan Springer leek het duel in het slot te gooien door de 1-4 te maken, echter kwam SVBO binnen 2 minuten terug tot 3-4. Verder kwam SVBO niet tot opluchting van de meegereisde fans uit Stadskanaal.

SJS steeg door de zege naar de 4e plek op de ranglijst van de 4e klasse E. Zo blijven de blauwhemden bovenin meedraaien en zijn ze nog volop in de race voor het toetje, wat de nacompetitie heet. Volgende week is het eerste elftal vrij, maar kunnen ze de 2e periode eventueel pakken wanneer concurrent Onstwedder Boys punten laat liggen in hun inhaalduel met Nieuw-Balinge. Op 6 april hervat SJS de competitie weer, dit thuis tegen MSC uit Meppel om 14.30 uur.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2 1
3 1
4
5
6 1
7 1
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Lars Hommes ← Kelvin Oosting
13
Mattijn Smid ← Matthies Feiken
14
15