Competitie 
16 maart 2019, 14:30
SJS
2 - 6
Vitesse ’63
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 150
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Annen

Wedstrijdverslag

De topper in 4E, die nooit dat predicaat heeft mogen en kunnen dragen. De wedstrijd, die nooit een wedstrijd werd. Alle mooie bespiegelingen voorafgaande aan het duel SJS-Vitesse ’63 konden na welgeteld 3 minuten de ijskast in. SJS werd deze middag op alle kanten afgetroefd door de bezoekers en tevens koploper uit Koekange. Het werd maar liefst 2-6 en daarmee de uitploeg niets teveel en was de nederlaag volkomen terecht.

Er was aardig wat publiek afgekomen op het duel waarin SJS beslag kon leggen op de titel in de tweede periode en alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot voetbal. De wind waaide weliswaar straf over het kunstgrasveld aan de Julianastraat, maar daar zouden beide ploegen mee moeten dealen. Vitesse ’63, sinds vorige week koploper na een eclatante overwinning op CSVC (5-0), speelde de eerste helft met de wind in de rug en al na 40 seconden voetballen leverde dat hun een eerste treffer op. Sieders poogde de bal terug te koppen, maar door de harde wind raakte hij de bal niet. Ivar Knol was er als de kippen bij om de bal over doelman de Jonge in het doel te tikken, 0-1.

Een kickstart voor Vitesse ’63, maar SJS zou zich toch wel herpakken na de supersnelle achterstand? Immers, er stond een periodetitel op het spel. Alles en iedereen wat SJS een warm hart toedroeg kwam daarmee bedrogen uit. Binnen 3 minuten stond het namelijk al 0-2. Slecht uitverdedigen van Sieders gaf plaaggeest Jeroen van den Berg de mogelijkheid om de bal binnen te schieten. Een onthutsend zwakke start en de wedstrijd was al geen wedstrijd meer.

De teleurstelling was hevig en dat was te merken in de ploeg. Niets lukte en Vitesse ’63 was bij iedere aanval zeer dreigend. Het had een pact gesloten met de harde wind en het was te danken aan doelman De Jonge dat de achterstand niet veel groter uitviel. Iedere hoekschop werd gevaarlijk in de doelmond geslingerd en met hangen en wurgen bleef de schade beperkt. Tot de 30e minuut, want het was wederom de uitstekend spelende Van den Berg, die vanaf links de bal prachtig over De Jonge stiftte, 0-3.

Zou SJS de schade weten te beperken tot deze score en hopen dat de wind in de tweede helft in het voordeel van de ploeg van Halmingh zou werken? Helaas niet. Wederom een aanval van Vitesse leidde de 0-4 in. Tom Timmer probeerde in een uiterste poging zijn tegenstander te blokken, maar haalde de speler neer in de zestien. Een terechte strafschop en een koud kunstje voor Van den Berg. Een zuivere hattrick zorgde voor de 0-4 ruststand. Gebeurde er dan helemaal niets noemenswaardig aan de kant van SJS? Nou, niet echt. Behalve de wissel vlak voor rust waarbij Panneman wegens een rugblessure het veld moest ruimen. Kelvin Oosting was zijn vervanger.

In de rust likte SJS haar wonden en werd er een strijdplan voor de tweede helft bedacht. De onzichtbaar spelende De Koe bleef achter in de kleedkamer. Voor hem kwam Evan de Hoop in de ploeg. In de rol van pinchhitter zou De Hoop met zijn lengte en kopkracht voor dreiging in de zestien moeten gaan zorgen. Naast spits Springer en met pressie zou SJS proberen snel een goal te maken en wie weet wat er dan nog mogelijk zou zijn.

Die goal kwam er na een kwartier spelen. Na een afgeslagen bal was het De Hoop die attent binnen tikte, 1-4. Er gloorde een sprankje hoop aan de Julianastraat. Maar die hoop was ijdel. Vitesse ’63 was ook in de tweede helft de bovenliggende partij en bespeelde de tegenwind op de juiste manier. Het was wederom Jeroen van den Berg, die de bal knap aannam, vervolgens Nomden en Sieders wist te passeren en koeltjes de 1-5 binnenschoot.

SJS speelde in de tweede helft ietwat beter, maar het had geen enkel moment recht op meer. Toch kwam het nog weer dichterbij. Na een vrije trap van Springer was het wederom De Hoop die de bal binnen tikte, omdat de doelman van Vitesse ’63 het afstandsschot niet klemvast had, 2-5.

Daarna volgde al snel een scrimmage voor de goal van de bezoekers waarbij zowel De Hoop als Springer de bal niet tegen de touwen wisten te krijgen, maar wat als de 3-5 wel was gevallen? Niemand zal het weten en wellicht was het ook veel te veel van het goede geweest. Vitesse ’63 deed nog wel een duit in het zakje. Na een goed uitgespeelde aanval kon invaller Ten Kate de eindscore naar 2-6 brengen. Een zeer ruime en zeer verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Batterink.

Toch maar weer een beetje lucht in de banden van de platte kar? Vitesse ’63 gaat in ieder geval fier aan de leiding en neemt afstand van de concurrentie, die overigens niet in actie kwamen. Naaste concurrent Onstwedder Boys speelde niet en kan de tweede periodetitel pakken als het wint van Nieuw-Balinge. Bij een gelijkspel of verlies gaat deze anders nog altijd naar SJS. We gaan het zien.

SJS moet volgende week op zoek naar eerherstel in de uitwedstrijd tegen SVBO. Er heeft met de ruime nederlaag tegen koploper Vitesse ’63 zichzelf een slechte dienst bewezen, maar het is niet het einde van de wereld of het einde van de competitie. Met nog 7 wedstrijden te gaan is er in de top van de ranglijst nog van alles mogelijk. Er zal dan echter wel uit een ander vaatje getapt moeten worden dan afgelopen zaterdag het geval was.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0083 Kelvin Oosting ← Wouter Panneman
13
IMG_0087 Evan de Hoop ← Arwen de Koe
14
15