Competitie 
9 maart 2019, 14:45
Tiendeveen
1 - 2
SJS
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 50
1e Elftal
Scheidsrechter: -

Wedstrijdverslag

Op deze onstuimige zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Tiendeveen op het programma. In de wetenschap dat de top vier eveneens tegenover elkaar stonden (Vitesse ’63 tegen CSVC en SCN tegen Onstwedder Boys) kon het weleens een mooi middagje worden voor SJS. Aangekomen op het sportpark De Veenhoek moest gezegd dat de thuisploeg qua accommodatie en veld de boel keurig op orde heeft.

Het belang van de wedstrijd was duidelijk. Winst was noodzakelijk om volop mee te blijven doen in de strijd om de tweede periode. Otto Halmingh stuurde dezelfde elf namen als vorige week het veld in. Wisselspelers waren De Hoop, Hommes, Oosting en Feiken. Na het eerste fluitsignaal ontspon zich een boeiend duel dat met name beïnvloed werd door de weersomstandigheden, maar daarover later meer. SJS kwam voorzichtig en aftastend uit de startblokken en al gauw was merkbaar dat Tiendeveen over enkele balvaardige en snelle voetballers beschikt, die het de verdediging van SJS nog weleens lastig kon maken. Het bleef bij wat speldenprikken voor beide doelen, maar tot een echte kans kwam het nog niet.

Tot de 12e minuut aanbrak. Een echte kans kon het niet eens worden genoemd, maar toch twijfelde De Koe geen moment toen hij vanaf 18 meter een afgeslagen bal op de voet nam. Met een prachtige krul verdween de bal in de rechterbovenhoek. Een prachtige goal en een dito opsteker voor de ploeg, 0-1.

Ook Tiendeveen liet zich niet onbetuigd, maar doelman De Jonge en zijn verdediging hielden het hoofd koel bij enkele hachelijke situaties voor het Knoalster doel. Met name jongeling Bruining speelde vandaag een uitstekende wedstrijd. Snel, sterk en onvermoeibaar.

Inmiddels viel de regen gestaag uit de hemel en dat maakte het spel er in totaliteit niet beter op. Toch was het op slag van rust Jan Springer, die met zijn karakteristieke actie zichzelf vrij speelde, maar de bal net over de goal zag vliegen. Zo bleef het bij de krappe 0-1 voorsprong en zocht iedereen maar snel de warme kleedkamers en kantine op.

In de rust wisselde trainer Halmingh Wouter Panneman voor Kelvin Oosting. Springer verhuisde naar de linkerkant en Oosting bemande de spitspositie. Over de weersomstandigheden, het begon harder en harder te waaien en dat werd in de tweede helft een extra tegenstander van SJS dat de wind vol tegen had. De ene naar de andere bal kreeg zeer bijzondere effecten en waaide net zo hard terug, dan dat deze vooruit werd gespeeld. Tiendeveen zag haar kans schoon en voetbalde met volle pressie vooruit. Toch was het ook voor hen moeilijk de bal fatsoenlijk te spelen, want menig bal was te hard of waaide zo over de achterlijn.

Beide ploegen creëerden daardoor weinig, maar gevaarlijk bleef het wel. Vooral van de kant van Tiendeveen. SJS had niet zomaar gewonnen en moest soms alle zeilen bijzetten. Echter was de teamspirit uitstekend en bleef iedereen voor elkaar vechten. Mooi om te zien was dan ook de uitbreiding van de voorsprong. Na een spaarzame goede aanval over rechts werd de bal panklaar gelegd voor goalgetter Springer. Deze laatste schoof de bal beheerst binnen, 0-2 en wat lucht voor SJS. Althans, dat was helaas van korte duur.

In de eerste aanval over links van Tiendeveen werd de bal de zestien ingepompt en gedragen door de wind zeilde deze zo in de verre bovenhoek. Doelman De Jonge was kansloos en binnen de minuut stond het alweer 1-2. Een domper voor SJS. Tiendeveen tankte nog een portie zelfvertrouwen en ging vol in de jacht naar de gelijkmaker.

Het spel verhardde, er werd meerdere gevraagd om een strafschop aan de kant van Tiendeveen en SJS kwam daarbij goed weg. Andersom deed SJS te weinig met de geboden ruimte en was het te gehaast in de tegenstoot. Rijkens legde nog eens aan, maar mikte te hoog. Oosting en De Koe vonden elkaar ook niet. Tiendeveen bleef aandringen en in de ‘dying seconds’ redde De Jonge een knap schot en vloog een corner vlak voorlangs. Alles was SJS een warm hart toedroeg was dan ook blij met het laatste fluitsignaal. De winst was binnen!

Een zwaarbevochten zege onder zeer moeilijke omstandigheden, maar iedereen rechtte de rug en vocht voor het goede resultaat. En zowaar kreeg SJS de gedroomde uitslagen te horen, waardoor het alles in eigen hand heeft om volgende week de 2e periode veilig te stellen. Koplopers CSVC en Onstwedder Boys verloren en daarmee is er in deze competitie nog helemaal niets beslist.

SJS speelt volgende week thuis tegen nieuwbakken koploper Vitesse ’63. Een nieuwe uitdaging op weg naar….

Wie het weet, mag het zeggen!

 

 

Klik hier voor de foto’s

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8 1
9
10
11 1

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0105 Jan Springer ← Evan de Hoop
13
IMG_0083 Kelvin Oosting ← Wouter Panneman
14
15