Competitie 
16 februari 2019, 14:30
SJS
3 - 2
SCN
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Leenknegt

Wedstrijdverslag

Op 16 februari jl. hervatte SJS dan eindelijk de competitie. Nadat de wedstrijden tegen SVBO en FDS werden afgelast, ging de wedstrijd aan de Julianastraat in Stadskanaal tegen SCN wel door onder prima weersomstandigheden. Voor SJS direct een zeer belangrijk duel, bij een zege kon er een gaatje worden geslagen met de onderste ploegen en kon het de aansluiting vinden met ploegen boven SJS. Bij een overwinning hield SJS dus de kans om nog iets te kunnen maken van het tot nu toe teleurstellende seizoen.

Om 14.30 uur floot scheidsrechter Leenknegt voor het begin van de eerste officiële wedstrijd van 2019. SJS was vanaf de eerste minuut slap en was overal een stap te laat, maar had het geluk dat SCN ook niet heel best voetbalde. Hierdoor bleven de blauwhemden overeind, binnen het kwartier kreeg SJS wel een forse tegenvaller te verwerken. Aanvoerder Frank Venema moest de wedstrijd verlaten met een blessure, hij werd vervangen door Arwen de Koe. Deze pas 18-jarige A-junior maakte hierdoor zijn officiële debuut in SJS 1. In januari deed hij al wel mee in een oefenduel, hierin scoorde hij direct 2 keer. SJS kwam in het vervolg maar niet in de wedstrijd en mocht van geluk spreken dat SCN niet profiteerde van het zeer slordig spelende SJS. Zo hobbelde de wedstrijd ook snel door, maar in de 37e minuut kwam SCN uiteindelijk wel verdiend op voorsprong. SJS was niet alert genoeg achterin en kon toezien hoe de gasten uit Nieuwlande de leiding namen. Snel hierna leken de Nieuwlanders ook nog eens op 2-0 te komen, echter stond grensrechter Chris Doppler met de vlag omhoog en keurde scheidsrechter Leenknegt de treffer dus af wegens buitenspel. SJS mocht dus de handen dichtknijpen dat ze met een minimale achterstand de rust ingingen.

In de rust maakte trainer Halmingh duidelijk dat er uit een heel ander vaatje getapt moest worden, er moest meer strijd komen en de druk op de onzeker ogende achterhoede van SCN moest worden opgevoerd. Zonder wisselingen ging SJS beginnen aan de tweede helft.

In deze tweede helft kwam SJS snel op gelijke hoogte, in de 50e minuut nam Wouter Panneman een corner die goed aankwam bij de goed spelende Arwen de Koe, hij werkte de bal dan ook keurig langs de keeper van de gasten, 1-1. Het spel van SJS was ook hierna nog niet hartstikke goed, maar de strijdlust vergoedde veel. Vijf minuten na de gelijkmaker, kwamen de blauwhemden al op voorsprong, de achterhoede van SCN ging de fout in en de bal kwam bij Jan Springer, die eindelijk weer het net wist te vinden, 2-1.

De wedstrijd ging hierna op en neer, beide ploegen waren slordig, maar SJS was wel feller dan de tegenstander uit Nieuwlande. Ondertussen werd na 60 minuten Wouter Panneman eruit gehaald voor Matthies Feiken. SCN kwam wel een aantal keer gevaarlijk door, maar SJS hield de voorsprong vast. In de 70e minuut kwam SJS eruit, de bal kwam uiteindelijk bij Jan Springer, die koel bleef bij de keeper van SCN en rustig de 3-1 maakte. Hierna was SCN van slag en kreeg SJS meerdere grote mogelijkheden op de 4-1 en dus de beslissing. SJS maakte de kansen echter niet af en zag in de 82e minuut SCN via een penalty de aansluitingstreffer maken, keeper Rozema zat er nog aan, maar wist hem net niet te keren. De slotfase werd dus zeer spannend aan de Julianastraat. Helemaal toen het ook nog met een man minder verder moest. Vlak hierna haalde trainer Halmingh Tom Timmer naar de kant en maakte ook Lars Hommes zijn officiële debuut voor de Knoalsters.

Heel SJS snakte naar het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Leenknegt. In de absolute slotfase haalde SJS opgelucht adem nadat SCN nog dichtbij de 3-3 was. Na ruim 96 minuten werd er dan eindelijk voor de laatste keer gefloten. SJS boekte zo dus een zeer belangrijke zege en kon dus de aansluiting vinden. Volgende week speelt SJS opnieuw thuis, dit keer tegen SVBO. De wedstrijd begint om 14.30 uur, hierin zal SJS voor het eerst in het nieuwe tenue voetballen.

 

Klik hier voor de foto’s

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9 2
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0089 Matthies Feiken ← Wouter Panneman
13
Arwen de Koe ← Frank Venema
1
14
Lars Hommes ← Tom Timmer
15
16