Competitie 
8 december 2018, 14:30
SJS
3 - 2
SC Angelslo
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 75
1e Elftal
Scheidsrechter: -

Wedstrijdverslag

Het was erop of eronder voor de mannen van Otto Halmingh. Bij winst in de laatste wedstrijd vóór de winterstop tegen SC Angelslo zou SJS 1 weer de aansluiting vinden bij de brede middenmoot, echter bij verlies zou de ploeg in mineur de eerste seizoenshelft afsluiten. Gelukkig bleek dat besef vanaf de eerste minuut aanwezig bij iedereen.

SJS begon voor de tweede keer op rij met ‘good old’ René Brinks als laatste man aan de wedstrijd. Gerben Sieders en Jan Springer waren er niet bij door blessures. De volgende 11 namen moesten de klus klaren op het kunstgrasveld aan de Julianastraat: De Jonge; Brinks, De Hoop, Nomden en Breedveld; Rijkens, Panneman, Venema, Timmer en Zuidema; Oosting.

De eerste minuten was het vooral wat aftasten aan beide kanten en door de harde wind was het lastig spelen, zowel met de wind mee als er tegenin. SJS begon behoudend aan de wedstrijd en zakte in tot de middenlijn met Oosting als diepste man. Helaas was het als te vaak dit seizoen dat SJS op achterstand kwam. SC Angelslo mocht aanleggen voor een eerste hoekschop en nadat doelman De Jonge helemaal mis tastte, was het een koud kunstje voor Nino Pitta op de afgeslagen bal in het doel te werken, 0-1.

Een teleurstellend begin, maar SJS liet zich daardoor niet van de wijs brengen en herstelde zich knap. Hele fasen in de eerste helft was het gewoon de baas op het veld. Met goed drukzetten op de laatste linie kwam het in balbezit en een goed opzette aanval leverde de eerste kans voor Rijkens op. Hij stuitte echter op de Emmer doelman. Voetballend zag het er allemaal redelijk tot goed uit, maar nog te vaak werd de lange bal gehanteerd en met de wind in de rug leidde dit veelal tot te harde bal die de achterlijn passeerden. SC Angelslo zette daar maar weinig tegenover. Bijzonderheid was dat al snel twee spelers van Angelslo geblesseerd het veld moesten verlaten.

Kort voor rust kreeg SJS dan verdiend loon naar werken. Zuidema werd de diepte in gestuurd en op volle snelheid werkte hij resoluut de bal achter de doelman van SC Angelslo. Met deze 1-1 stand gingen beide ploegen rusten.

In de tweede helft liet SJS zien voor de winst te willen gaan. Al snel werd de druk op de tegenstander opgevoerd en de voorsprong kwam er snel. Na twintig minuten werd een prima aanval opgezet via de prima spelende Zuidema. Het was uiteindelijk Frank Venema die zijn voorzet tot doelpunt promoveerde, 2-1.

Op dat moment hinkte SJS ietwat op twee gedachten. Vol doordrukken en op zoek naar de 3-1 of de voorsprong verdedigen. SC Angelslo ging wat hoger druk zetten en op zoek naar de gelijkmaker en kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Een echte counter leidde de gelijkmaker van SC Angelslo in. Balverlies op het middenveld maakte dat teveel spelers van SJS vóór de bal stonden. Timmer gaf zijn man de gelegenheid om in de zestien de bal aan te nemen en aan te leggen voor wat even later de gelijkmaker betekende. Nils Tuijn was de maker, 2-2.

SJS liet het echter niet zover komen en knokte zich naar een nieuwe voorsprong. Met nog 7 minuten te spelen was het wederom Zuidema die in de diepte weggestuurd werd. Hij legde vervolgens keurig de bal breed op Oosting, die simpel kon binnen tikken, 3-2. Protesten alom van Emmer kant, omdat het buitenspel zou zijn, maar bij het terugleggen van een bal kan daar natuurlijk geen sprake van zijn.

Daarna namen de irritaties op het veld toe. Het leidde zelfs tot een rode kaart aan de kant van de Emmenaren. Na een schandalige overtreding op Breedveld mocht de speler van Angelslo inrukken. Alles wat SJS een warm hart toedroeg moest, bij een serie hoekschoppen en vrije trappen, de adem inhouden. Deze ballen werden namelijk telkens vervaarlijk ingedraaid en al eerder leidde dat tot een bal op de bovenkant van de lat. Gelukkig zweefde de laatste hoekschop over en naast en blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Na het laatste fluitsignaal werd de scheidsrechter aan alle kanten door Angelslo belaagd en onheus bejegend wat nog tot een tweede rode kaart leidde. De drie punten waren een feit en SJS kan gelukkig weer enigszins de blik omhoog richten.

SJS bezet momenteel de 8e plaats met 13 punten uit 10 wedstrijden. Uiteindelijk een teleurstellende eerste seizoenshelft waarin de ploeg te vaak te wisselvallig speelde. Wint het echter de inhaalwedstrijd tegen SVBO, dan kan het op een gedeelde vijfde plaats uitkomen en kan vanuit daar weer verder gekeken worden.

 

Link naar de foto’s van de wedstrijd https://photos.app.goo.gl/fmPjkEmhu1CcVJRH9

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2 1
3 1
4
5
6
7 1
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0093 Julian Bruining ← Tom Timmer
13
Frank Pot ← Kelvin Oosting