Competitie 
23 februari 2019, 14:30
SJS
2 - 1
SVBO
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 150
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Wiersema

Wedstrijdverslag

Op een zonovergoten sportpark Julianastraat speelde SJS 1 de belangrijke inhaalwedstrijd tegen SVBO 1. Bij winst zou het vizier volledig naar boven gericht kunnen worden, dus de spanning stond er van tevoren goed op. Nadat voorzitter Marc van der Aa de officiële uitreiking deed van de nieuwe kleding, er gezamenlijk geluncht was en de nieuwe elftalfoto op de gevoelige plaat was vastgelegd door Brigitte de Wijk, konden de heren zich volledig concentreren op de wedstrijd.

De publieke belangstelling was aardig te noemen en dat had natuurlijk ook te maken met het heerlijke weer zo eind februari. Trainer Halmingh kreeg in de aanloop nog een uitdaging extra, want na verzorging bleek Tom Timmer toch niet in staat om te spelen. Zijn opgelopen blessure van vorige week speelde hem nog teveel parten. Daarnaast moest Halmingh het doen zonder de eveneens geblesseerde Venema en de geschorste Zuidema. Normaliter toch drie vaste basiskrachten. De volgende elf mochten het gaan doen: De Jonge; Bruining, Sieders, De Hoop en Nomden; Breedveld, Rijkens en Panneman; De Koe, Feiken en Springer. Wisselspelers waren Rozema, Draijer, Hommes en Oosting.

In de eerste helft gaf SJS blijk dat het de punten in eigen huis wilde houden. SVBO liet zich vrij gemakkelijk terugdringen en loerde vooral op de counter. Na wat speldenprikken over en weer was de eerste grote kans voor SVBO. Een strakke voorzet werd maar rakelings overgeschoten. SJS was gewaarschuwd. Zo goed en zo kwaad trok de ploeg ten aanval, maar in de eindpass en/of -afronding was het te vaak te slordig of te gehaast. Zo trokken Panneman en De Koe in een 1-op-1 met de doelman van SVBO telkens aan het kortste eind en had ook Springer het vizier niet op scherp. Eén keer hoefde scheidsrechter Wiersema iets in zijn boekje noteren en dat was een gele kaart voor Jasper Nomden, die overigens verder een uitstekende partij speelde. De ploegen gingen met een 0-0 ruststand naar de thee.

Na rust ontspon zich een meer open wedstrijd en een beter voetballend SJS. Als het nog wat wil in deze competitie moest er echt gewonnen worden en dat leek doorgedrongen te zijn in de koppies van de spelers. Het was dan ook Wouter Panneman die SJS vrij plots op een 1-0 voorsprong schoot na een afgeslagen bal. Toch bleef ook SVBO aandringen, maar doelman De Jonge heerste in zijn zestien meter en was vooral bij hoge ballen zeer attent aan het keepen. Sieders zette de laatste linie neer en zo bleef SJS toch redelijk eenvoudig overeind.

Het kon zelf de voorsprong uitbreiden, nadat Panneman niet zelfzuchtig was en de bal keurig klaar legde voor spits Springer om de 2-0 binnen te schuiven. Een uitstekende en toch wel verdiende voorsprong, maar er stonden nog 25 minuten op de klok. En dat is waar het nu beter moet bij SJS. SVBO ging nog opportuun spelen in de jacht naar de gelijkmaker en dat begint het toch te wankelen. Er sluipt wat onzekerheid in de ploeg wat totaal onnodig is. En daarbij komt dat deze jonge selectie moet leren om een wedstrijd ‘dood’ te maken, want dan kan echt de volgende stap gemaakt worden naar de top van de ranglijst.

SVBO kwam er een aantal keren gevaarlijk uit via de counter en dan staat SJS met teveel mensen voor de bal. Hieruit viel dus vlak na de 2-0 de aansluitingstreffer en met nog 20 minuten te spelen, werd het nog zeer spannend. En dat was voelbaar in de ploeg en langs de lijn. Toch kreeg SJS in de laatste fase veel ruimte, omdat SVBO vol op zoek ging naar de gelijkmaker. De grootste kansen vielen dan ook aan de kant van SJS te noteren en ook hierin is het dan niet scherp genoeg om dit rustig uit te spelen. Wouter Panneman was met een fraaie boogbal van 25 meter nog het dichtste bij, maar zijn poging eindigde op de paal. Ook de ingevallen A-junior Lars Hommes, hij verving de matig spelende Springer, kon zijn eerste treffer in SJS 1 aantekenen, maar zijn poging miste hoogte. In de rebound was Oosting te gehaast met een poging tot een omhaal.

Met iets meer geduld, rust en overleg had de wedstrijd dus vroegtijdig kunnen worden beslist. Doordat dit niet gebeurde, bleef het spannend tot het einde. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wiersema was de euforie dan ook groot. De belangrijke overwinning was binnen, waardoor SJS ineens stijgt naar de 5e plaats op de ranglijst met een wedstrijd en drie punten minder dan de nummer vier, SCN.

Volgende week kan SJS dus bij winst op FDS wederom een plaatsje stijgen naar de vierde plaats op de ranglijst. Bovendien doet het volledig mee in de 2e periode, waar het in verliespunten de eerste plaats deelt met streekgenoot en koploper Onstwedder Boys. De achterstand tot de kop van de ranglijst wordt dan bovendien teruggebracht naar 6 punten en met nog 9 wedstrijden te spelen, is werkelijk alles nog mogelijk in deze 4e klasse.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2 1
3
4
5
6 1
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0083 Kelvin Oosting ← Matthies Feiken
13
IMG_0087 Evan de Hoop ← Armando Draijer
14
Lars Hommes ← Jan Springer