Competitie 
10 november 2018, 14:30
SJS
3 - 1
Tiendeveen
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: T.W. Hein

Wedstrijdverslag

Zaterdag 10 november moest SJS thuis aantreden tegen Tiendeveen, een ploeg die op een keurige 5e plek staat. De blauwhemden zitten in een slechte periode en zullen toch snel weer het gevoel van winnen moeten terugvinden. Dit gebeurde dan ook in het duel met de ploeg uit Tiendeveen.

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hein wilde SJS Tiendeveen vastzetten, dit leidde dan ook snel tot de openingstreffer aan de kant van SJS. Jan Springer bediende Kay Rijkens prachtig en laatstgenoemde maakte het net zo prachtig af, 1-0. Voor SJS natuurlijk een grote opsteker en wilde dan ook graag doordrukken. De Knoalsters waren beter en feller dan de gasten, die moeite hadden met het spel van SJS. De 2-0 hing dan ook in de lucht, echter werd het toch 1-1. Helaas voor SJS viel het ook nog eens doordat scheidsrechter Hein onterecht naar de stip wees, een aanvaller van Tiendeveen maakte duidelijk een echte fopduik na een duel met SJS verdediger Julian Bruining. Toch wel een grote tik voor de Knoalsters, maar SJS ging gewoon door en bleven zeer gevaarlijk. Kansen werden ook gecreëerd door de SJS’ers. De 2-1 wilde maar niet vallen. Aan het eind van de eerst helft werd Tiendeveen toch wat gevaarlijker. Gescoord werd er echter niet meer en zo zochten beide teams met 1-1 de thee op. In de rust zette trainer Halmingh de puntjes op de i.

Ook in de 2e helft waren de blauwhemden duidelijk de betere en het was wachten tot dat SJS zichzelf ging belonen. Dit gebeurde dan ook in de 58e minuut. Een corner van Kelvin Oosting bereikte Frank Venema en hij werkte de bal in het doel. Hierna bleef SJS doorgaan en wilde de wedstrijd snel in het slot gooien. In de 65e minuut werd het dan ook 3-1. Opnieuw was Frank Venema de doelpuntenmaker. Hij kopte een prachtige voorzet van Jan Springer prachtig binnen. Niels de Jong kwam nog in het veld voor Kelvin Oosting. SJS bleef goed voetballen en wilde nog wel meer, maar de 4-1 viel helaas niet. Na ruim 80 minuten kreeg Ronald Zuidema een goedkope 2e gele kaart en moest dus vertrekken. Dit leidde er niet toe dat Tiendeveen nog flink gevaarlijk zou worden. SJS bleef simpel overeind de laatste 10 minuten en na ruim 90 minuten maakte scheidsrechter Hein ook een eind aan de wedstrijd.

SJS boekte dus een zeer belangrijke overwinning en het vertoonde spel bood veel hoop voor de toekomst. SJS kan tenminste met een goed gevoel afreizen naar een oude bekende namelijk Vitesse’63 uit Koekange. Support is dan ook van harte welkom!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3 2
4 1
5
6
7
8
9
10
11