Competitie 
5 oktober 2018, 14:30
SJS
0 - 2
Nieuw Balinge
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Grozema

Wedstrijdverslag

SJS moest het in de derde competitieduel van 2018-2019 het thuis opnemen tegen Nieuw-Balinge. Nadat SJS een slechte wedstrijd speelde in Nieuwlande, zou je denken dat SJS voor eigen publiek op jacht gaat richting eerherstel. Dit liep echter helemaal anders.

Het begin van de wedstrijd begon bij beide ploegen wat aftastend, maar ook in de loop van de eerste helft nam er geen ploeg echt de overhand, wel waren de betere kansen voor de Knoalsters. Het moet wel gezegd worden dat dit geen hele grote kansen waren. In de eerste helft gebeurde er eigenlijk vrij weinig. SJS was slordig, liep constant uit de posities waardoor er grote gaten ontstonden en er dus spelers waren die ontzettend veel moesten lopen. In die eerste helft leek SJS wel op voorsprong te komen maar een schot van Wouter Panneman, was de lijn niet gepasseerd volgens scheidsrechter Grozema. Dat er uit een ander vaatje getapt moest worden was wel duidelijk na afloop van de moeizame eerste helft.

In de rust probeerde Otto Halmingh het tij te keren en de ploeg weer aan het voetballen te krijgen, maar helaas had het geen effect.

SJS begon de 2e helft met 1 wijziging: Wouter Panneman kon niet verder en werd eruit gehaald voor Evan de Hoop. Het begin van de 2e helft leek iets beter bij de Knoalsters, de bal ging makkelijker rond, maar dit was helaas van korte duur, want in de 52e minuut kwamen de Nieuw-Balingers op voorsprong, dit kwam helaas door slordigheden binnen de ploeg van trainer Halmingh. SJS ging hierna niet beter voetballen, echter was ook Nieuw-Balinge niet heel gevaarlijk.

SJS kreeg in de zoektocht naar de gelijkmaker wel enkele grote mogelijkheden, maar onder andere Tom Timmer en Jan Springer kregen de bal niet achter de keeper van Nieuw-Balinge. In de loop van de 2e helft kwam Matthies Feiken in de ploeg voor Tom Timmer, die helemaal leeg was na de vele meters die hij moest maken. SJS ging steeds meer risico nemen om maar de gelijkmaker te forceren, helaas bleef het bij een aantal mogelijkheden. Door de vele ruimte die er ontstond, kon Nieuw-Balinge na ruim 80 minuten de wedstrijd beslissen, 0-2. Hierna gebeurde er niet veel meer en floot Scheidsrechter Grozema na ruim 90 minuten voor het einde.

SJS is uit vorm en zal heel snel uit een ander vaatje moeten tappen, om de broodnodige punten binnen te halen. Volgende week staat om 15.00 uur de derby tegen Borger op het programma, hopelijk laat de selectie van SJS 1 dan verbetering zien! Kop er voor en strijd met zijn allen!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0087 Evan de Hoop ← Wouter Panneman
13
IMG_0089 Matthies Feiken ← Tom Timmer
14
15