Competitie 
22 september 2018, 14:30
SJS
3 - 1
FDS
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Hein

Wedstrijdverslag

Eindelijk was het dan zover! Er wordt weer gevoetbald om het ‘echie’. Voor de ploeg van Otto Halmingh stond onbekende FDS uit Havelterberg klaar voor de eerste krachtmeting. Een ploeg dat vorige jaar degradeerde uit de 3e klasse en door velen gezien wordt als één van de mogelijke titelkandidaten.

SJS begon zeer overtuigend aan de wedstrijd. De ploeg drukte haar stempel door vroegtijdig druk te zetten op de tegenstander en zo ontstond een zichtbaar overwicht. FDS was overal een stap te laat en begon zeer slap aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten leverde dit SJS echter nog niets op.

Toch betaalde het uitstekende spel zich uit in doelpunten. De eer van de eerste competitietreffer 2018-2019 viel ten dele aan wie anders dan Jan Springer. Hij was alert bij een afgeslagen knal van Niels de Jong en tikte binnen, 1-0. Een mooie beloning voor het vertoonde spel. SJS ging op zoek naar meer en bleef uitstekend voetballen. Als de ploeg op dit niveau weet te acteren, dan ziet de toekomst er rooskleurig uit.

De aanvallen bleven elkaar in hoog tempo opvolgen en naar weer een uitstekende combinatie legde Springer de bal breed op Wouter Panneman, die beheerst afrondde, 2-0. Niet veel later zorgde een identieke combinatie voor wederom een treffer van Wouter Panneman, die zich voor heel eventjes clubtopscorer van SJS 1 mag noemen, 3-0.

Het einde van de eerste helft naderde, FDS leek volledig lamgeslagen, maar richtte zich toch een keertje op. Doelman Brian de Jonge reageerde echter alert en maakte het schot met een prima redding onschadelijk. De score had voor SJS nog verder kunnen oplopen, maar het bleef bij een zeer luxe en ruime voorsprong bij rust, 3-0.

In de tweede helft tapte FDS uit een heel ander vaatje en zo zag het publiek dat de ploeg wel degelijk over kwaliteit beschikt en gewoon goed kan voetballen. Het waren dan ook de gasten uit Havelterberg die nadrukkelijk op jacht gingen naar de aansluitingstreffer. Die viel al vrij vlot en enigszins fortuinlijk. De bal kwam voor vanaf links, werd via een speler van FDS verlengd en belandde via via tussen de benen van Brian de Jonge door in de goal, 3-1.

FDS rook bloed, SJS liep achter de feiten en werd verder teruggedrongen. Echter, op enkele hachelijke momenten na wist FDS niet echt voor gevaarlijke momenten te zorgen. De ploeg had weliswaar een overwicht, maar na een minuut of 25 ging de FDS-storm enigszins liggen. Trainer Otto Halmingh deed wat omzettingen in het veld. Evan de Hoop viel in voor Niels de Jong om de Knoalster-verdediging te versterken en zo was SJS in staat om zich beter onder de druk uit te voetballen. Het kwam een aantal keren via de counter goed door, maar was slordig in de eindpass.

Matthies Feiken verving matchwinner Wouter Panneman en zo kabbelde de wedstrijd richting het einde. Het geloof in een goed eindresultaat ebde weg bij FDS en SJS bleef het resterende deel van de tweede helft eenvoudig overeind. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Hein voor het einde van de wedstrijd.

SJS begint dus voortvarend aan de competitie met een mooie overwinning op FDS. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SCN uit Nieuwlande op het programma. Een tegenstander dat ook haar eerste wedstrijd in winst wist om te zetten. Het versloeg SC Angelslo met 0-2.

Klik hier voor de foto’s.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3 2
4
5
6
7 1
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0087 Evan de Hoop ← Niels de Jong
13
IMG_0089 Matthies Feiken ← Wouter Panneman