Beker 
15 september 2018, 14:30
Muntendam
2 - 5
SJS
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 50
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer W. de Wal

Wedstrijdverslag

Op zaterdag 15 september stond alweer de laatste bekerwedstrijd op het programma, in deze wedstrijd was Muntendam de tegenstander. Muntendam acteert dit seizoen op 5e klasse niveau. Het niveauverschil tussen beide ploegen was direct al zichtbaar.

Om half 3 floot scheidsrechter de Wal voor de aftrap, SJS begon slordig aan het duel en dacht op 30% ook wel het duel te winnen, na 3 minuten kreeg Muntendam een vrije bal en die vloog er zomaar in, 1-0. Hierna was het klassenverschil wel te zien tussen beide ploegen, maar SJS deed er bar weinig mee. Het tempo lag simpel veel te laag en er was veel te weinig beweging bij de Knoalsters. Kansen waren er nog wel, maar ook hier werd te weinig uitgehaald, zo kreeg je dus een beeld van SJS de bal, maar te traag om Muntendam echt omver te spelen en Muntendam wachtte af en kon eigenlijk ook niet veel beter. Na 40 minuten spelen kwam SJS dan wel eindelijk op gelijke hoogte door een goede voorzet van Tom Timmer, die uiteindelijk bij Jan Springer belandde. Hierna maakte Springer ook de 1-2, maar die werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd, echter kon dit nooit buitenspel zijn geweest. Feit bleef dat de ruststand 1-1 was en dat is absoluut niet best.

Met één wijziging werd begonnen aan de tweede helft, Matthies Feiken kwam in het veld voor Ronald Zuidema. Twee minuten na rust nam SJS de leiding in Muntendam, een voorzet van Wouter Panneman werd nog aangeraakt door Matthies Feiken. Hierna gebeurde er lange tijd weinig in Muntendam. SJS was veruit de betere ploeg, maar kon de score niet uitbreiden. Muntendam kon helemaal niks meer en was vooral aan het schoppen en zo moest SJS ook nog zorgen om heel naar Stadskanaal te kunnen. In de 60e minuut verving Frank Venema Wouter Panneman, die door een harde schop op de enkel er vanaf moest. Vanaf de 70e minuut vielen er nog wel flink wat goals in Muntendam, SJS kwam in kort tijdsbestek op 1-4. Eerst kon Rick Breedveld Jan Springer bereiken en hierna maakte Tom Timmer er 1-4 van. In de 80e minuut deed Muntendam nog iets terug, door een fout in de defensie van SJS werd het 2-4. Direct hierna bepaalde Jan Springer uit een voorzet van Rick Breedveld de eindstand op 2-5.

Een wedstrijd waar je natuurlijk weinig van kan zeggen, dat het anders moet is wel duidelijk, maar in de competitie gaat het er gauw anders aan toe dan tijdens een bekerduel tegen een 5e klasser. Graag zien we jullie weer zaterdag om 14.30 uur aan de Julianastraat in Stadskanaal, hier zal worden afgetrapt tegen FDS uit Havelterberg.

Klik hier voor de foto’s!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6 3
7
8 1
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0071 Frank Venema ← Wouter Panneman
13
IMG_0089 Matthies Feiken ← Ronald Zuidema
1