Beker 
8 september 2018, 14:30
SJS
2 - 2
HS ’88
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Over

Wedstrijdverslag

Op het hoofdveld aan de Julianastraat in Stadskanaal stond zaterdag 8 september het bekerduel SJS-HS’88 op het programma. HS’88 komt dit seizoen uit in de Groningse vierde klasse, de afgelopen jaren haalde HS’88 steeds nacompetitie om promotie, echter konden ze het nooit afmaken in de nacompetitie. Je kan dus spreken van een eerste echte test voor de selectie van Otto Halmingh. Het werd dan ook een boeiende wedstrijd.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Over, schoot SJS uit de startblokken. De Knoalsters openden sterk en was dan ook op zoek na een snelle openingstreffer, die er ook kwam. Na 7 minuten spelen werd Tom Timmer goed aangespeeld, hij brak direct door de verdediging van de gasten uit Hoogezand-Sappemeer en schoot de bal koelbloedig langs de HS’88 keeper, 1-0. Hierna ging de wedstrijd gelijk op, wel moet er gezegd worden dat HS’88 de betere kansen kreeg, maar SJS kon in de eerste helft gewoon nog de nul houden. De mogelijkheden van HS’88 kwamen wel voort uit slordigheden van de blauwhemden. Verder gebeurde er eigenlijk vrij weinig in de eerste helft, wel was het de moeite waard om het duel te bekijken, aangezien er aan beide kanten mogelijkheden waren. Na ruim 45 minuten floot scheidsrechter Over voor het einde van de 1e helft.

In de rust voerde trainer Halmingh 2 wissels door, Evan de Hoop ging eruit voor de van SC Stadskanaal overgekomen jongeling Julian Bruining en Wouter Panneman loste Niels de Jong af. Verder werd er aangegeven dat er nauwkeuriger gespeeld moest worden, aangezien HS’88 regelmatig gevaarlijk werd door slordig balverlies.

Vanaf het begin van de 2e helft was HS’88 duidelijk de bovenliggende partij, SJS kwam matig uit de rust en moest al direct een tegengoal slikken, in de 47e minuut kwam HS’88 door gerommel in de achterhoede op 1-1. Na die vroege tegenvaller kon SJS zich niet echt verbeteren en kwam ook steeds meer onder druk te staan. HS’88 kreeg dus ook de mogelijkheden voor de voorsprong, maar hij viel niet. SJS kwam er slechts sporadisch uit. Na 60 minuten spelen werd Tom Timmer eruit gehaald voor Matthies Feiken. Matthies Feiken was ook de man die in de 65e minuut een uitstekende voorzet afleverde op Kelvin Oosting, hij kopte de bal langs de HS’88 keeper, 2-1. Misschien tegen de verhouding in, maar daar maalde natuurlijk niemand om op het complex aan de Julianastraat.

Hierna voerde de gasten de druk steeds verder en waren dan ook meerdere keren dichtbij de 2-2, maar steeds kon SJS keeper Brian de Jonge redding brengen of bracht een SJS verdediger redding. Doordat HS’88 vol op de aanval ging spelen, kreeg SJS regelmatig via de counter de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Wouter Panneman was een keer zeer dichtbij de 3-1, maar ook spits Jan Springer kon het duel op slot gooien. Diezelfde Jan Springer miste de grootste kans, nadat de keeper van HS’88 naar voren ging bij een hoekschop, de bal kwam bij SJS terecht en via razendsnel spelen ging de bal naar Jan Springer, hij kon dus voor open doel het duel beslissen, maar deed het dus niet. Inmiddels belandde de wedstrijd in de absolute blessuretijd en leek SJS met een zwaarbevochten zege aan de haal te gaan, maar na 7 minuten blessuretijd kreeg HS’88 nog een goedkope vrije bal mee voor de middenlijn, de bal belandde in het strafschopgebied en na wat geduw kwam hij ook achter Brian de Jonge, 2-2. Direct na de aftrap vond scheidsrechter Over het welletjes en floot af.

SJS gaf dus diep in blessuretijd jammer genoeg de voorsprong weg, maar het is wel duidelijk geworden dat er nog voldoende werk aan de winkel is. Volgende week moet SJS uit naar Muntendam voor de beker, maar dinsdagavond om 20.00 uur is er eerst nog een oefenduel met Musselkanaal.

Klik hier voor de foto’s.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7 1
8 1
9
10

Subs

Naam GLS Kaarten
11
IMG_0077 Wouter Panneman ← Niels de Jong
12
IMG_0089 Matthies Feiken ← Tom Timmer
13
IMG_0093 Julian Bruining ← Evan de Hoop