Beker 
1 september 2018, 18:45
SETA
1 - 3
SJS
Sportpark Schoolstraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: -

Wedstrijdverslag

De voorbereiding van seizoen 2018-2019 is inmiddels alweer een paar weken onderweg. Op zaterdag 1 september stond het eerste bekerduel op het programma, tegenstander hierin was 5e klasser SETA uit Musselkanaal, de beker begon dus met een derby. Voor SJS is dit de derde wedstrijd van de voorbereiding. Vorige week werd FVV met 0-3 verslagen en afgelopen donderdag werd op eigen veld Gieterveen met 3-1 verslagen door 2 goals Jan Springer en 1 goal van Roy Breedveld.

Om 18.45 uur werd er afgetrapt aan de Schoolstraat in Musselkanaal, SJS had eerder op de dag weer een zeer succesvolle G-Toernooi beleefd. Na 2 minuten spelen brak Tom Timmer door aan de rechterkant, hij leverde direct een goede voorzet af bij Jan Springer, die hem keurig binnen kopte, 0-1. Na zo’n snelle openingsgoal zal je denken dat SJS het direct snel wil afmaken, maar hiervoor ontbrak het aan nauwkeurigheid en aan tempo.

In de eerste helft gebeurde er ook vrij weinig. Het was wel te zien dat SJS gewoon beter was dan de thuisspelende ploeg SETA, maar SJS deed dus te weinig om SETA pijn te doen, wel moet er gezegd worden dat goed voetbal bijna onmogelijk was op het extreem lange gras aan de Schoolstraat in Musselkanaal. Dit werkt nou eenmaal in het nadeel van een ploeg als SJS, die altijd wil voetballen.  Eigenlijk was dit het beeld van de hele eerste helft, SJS probeerde wel, maar was erg slordig en SETA kon er ook niks tegenover zetten. Op slag van rust, in de 44e minuut kwam SJS er dan toch weer goed door via Niels de Jong, hij schoof hem richting Jan Springer, maar voordat Springer er aankwam had de bal de doellijn al gepasseerd, 0-2.

In de rust voerde trainer Halmingh 1 wissel door, Rick Breedveld ging eruit en Matthies Feiken kwam erin. Ook gaf Otto Halmingh nog aan dat het voetbal toch echt beter moet.

In de 2e helft was kon je opnieuw zien dat SJS over meer kwaliteiten beschikte dan SETA. SJS kwam iets makkelijker aan een kans, maar het was opnieuw niet best aan de kant van de Knoalsters. In de 54e minuut kwam SJS wel op 0-3. Een vrije bal van Kay Rijkens kon de keeper niet klemmen en Jan Springer was er snel bij om de rebound binnen te schuiven. Hierna werd de werd wedstrijd er niet leuker op, de scheidsrechter liet te veel toe en hierdoor ontstonden smerige overtredingen. In de 60e minuut kwam A-junior Joris Wilting in het veld voor Tom Timmer en een kwartier later mocht ook Mitchel Vos nog minuten maken, hij verving Frank Venema. In de 79e minuut scoorde SETA nog de 1-3, hierna gebeurde er vrij weinig meer. En na precies 90 minuten floot scheidsrechter Durik af.

Volgende week zaterdag 8 september trapt SJS thuis af om 14.30 uur tegen HS’88 in het volgende bekerduel.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8 2
9
10
11 1

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0089 Matthies Feiken ← Rick Breedveld