Nacompetitie 
2 juni 2018, 14:30
Oostergo
2 - 3
SJS
AET
Sportpark De Streng Oostergo
Toeschouwers: 200
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Westerloo

Wedstrijdverslag

Het toetje van het seizoen, de nacompetitie voor een plek in de 3e klasse. SJS mocht afreizen naar het verre Friese Ee om de eerste horde te nemen, v.v. Oostergo. Na een lange busrit via een zeer toeristische route (langs de Waddenzee) kwamen staf, spelers en supporters ietwat laat aan op sportpark De Streng.

De eerste indrukken waren dat SJS tegenover een stugge en fysiek sterke Friese ploeg kwam te staan en niets bleek minder waar. Na een prachtige sfeeractie met vuurwerk en muziek werd er iets na half drie afgetrapt voor wat na afloop een ware thriller zou worden. Beide ploegen begonnen afwachtend en de spanning bij de spelers was duidelijk voelbaar. In de eerste helft ging veel fout en feitelijk viel er aan beide kanten geen echte kans te noteren. 0-0 was dan ook een terechte ruststand.

Na rust kwam er echt leven in de brouwerij en als supporter van beide teams werd genieten geblazen. Niet van het zeer goede voetbal, maar de spanning en vooral de goals maakten alles goed. Het was dan ook SJS dat op voorsprong kwam. Uit een corner kopte Jan Springer prachtig in de kruising raak, 0-1. SJS probeerde meer te voetballen en kwam beter in de wedstrijd, maar ook Oostergo liet zich niet onbetuigd. Met een zeer sterk spelende Halbe Ossel stichtte Oostergo steeds gevaar met prachtige dieptepasses van achteruit. SJS hield af en toe met kunst- en vliegwerk stand, maar de gelijkmaker ging in de lucht. Het was Kelvin Oosting die de net genoemde Mossel onreglementair stuitte aan de rand van de zestien. De speler in kwestie liet dit kansje niet onbenut en krulde de bal over de muur in het doel, 1-1.

De wedstrijd liep naar het einde en zo kwam het dat we konden gaan verlengen. De vermoeidheid zat er bij een groot deel van de 22 spelers goed in en dat maakte dat trainer Otto Halmingh Wouter Panneman en Peter Orsel bracht voor de leeg gestreden Jasper Nomden en Niels de Jong. Eerder in de tweede helft was Bryan Boels al in het veld gekomen voor Tom Timmer.

De verlenging werd een waar spektakelstuk. Na ongeveer 5 minuten in de eerste helft was het een karakteristieke actie van Jan Springer, die de zestien binnendrong, twee man uitspeelde maar bij de laatste werd gestuit. Scheidsrechter Westerloo wees gedecideerd naar de strafschopstip. Topscorer Springer mist doorgaans nooit, maar dit keer wel. De paal scheidde SJS van een voorsprong! In de tegenaanval werd Oostergo gevaarlijk en SJS moest aan de noodrem trekken. Wederom een vrije trap op een gevaarlijke plek, want Mossel ging wederom achter de bal staan. En ook nu lukte het hem om de bal op fantastische wijze binnen te schieten, 2-1 en SJS stond haast voor een onmogelijke opgave. Niet kort daarna floot scheidsrechter Westerloo af voor de eerste helft van de verlenging.

Zou het sprookje dan zo eindigen? SJS rechtte de rug en zette aan voor een laatste slotoffensief in de tweede helft van de verlenging. En dat toont de groei die deze ploeg het afgelopen seizoen heeft doorgemaakt onder trainer Otto Halmingh. Oostergo leek er volledig door te zitten en op conditie wist SJS toch gevaarlijk te worden en kansen te creëren. Het was Kay Rijkens die zorgde voor de gelijkmaker. Van buiten de zestien krulde hij de bal met een geplaatst schot in de rechter bovenhoek. Wederom een fantastisch doelpunt en het hele SJS kamp haalde opgelucht adem, 2-2. SJS was weer helemaal terug in de wedstrijd.

En toen gebeurde het. Je moet erbij zijn geweest om te beseffen hoe deze jongeman, die dit seizoen debuteerde in het eerste elftal, een werkelijk geniaal doelpunt maakt en daarmee de wedstrijd besliste. Kelvin Oosting is de naam en met nog 3 minuten te spelen, kreeg hij de bal aangespeeld, speelde zijn man uit, zag de keeper te ver voor zijn doel staan en stiftte van 25 meter de bal werkelijk prachtig over de keeper van Oostergo in het doel. Heel SJS ontplofte van vreugde, 2-3 en de finale binnen handbereik. De wedstrijd werd vervolgens vakkundig uitgespeeld en na het laatste fluitsignaal was de feestvreugde zeer groot.

Echter, SJS heeft nog helemaal niets maar mag een gooi doen naar de 3e klasse in opnieuw een uitwedstrijd in het verre Friesland. VIOD uit Driezum is de tegenstander in de finale. Het won met 4-2 van Onstwedder Boys dat daardoor degradeerde naar de 4e klasse. Alleen bij winst maakt de ploeg van Otto Halmingh deze wedstrijd tegen Oostergo memorabel en historisch. We hopen op een prachtige afsluiting van nu al geslaagd seizoen!

Klik hier voor de foto’s!

 

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5 1
6
7
8 1
9 1
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0143 Wouter Panneman ← Niels de Jong
13
Peter Orsel Peter Orsel ← Jasper Nomden
14
IMG_0344 Tom Timmer ← Bryan Boels