Oefen 
10 februari 2018, 14:30
SJS
6 - 0
SV Borger
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 50
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Klinkhamer

Wedstrijdverslag

Op zaterdag 10 februari stond de competitiewedstrijd in Garmerwolde tegen GEO op het programma, echter kwam Koning Winter de afgelopen week op bezoek en kreeg SJS zaterdagochtend het bericht van GEO, dat de wedstrijd niet door kon gaan. Er stond een schaduwwedstrijd gepland tegen Borger op het kunstgras aan de Julianastraat.

Onder leiding van scheidsrechter Klinkhamer kon de wedstrijd om 14.30 uur beginnen. Al direct na 2 minuten kreeg SJS een gigantische kans op de openingstreffer. Hierna werd het vooral een chaotische wedstrijd, beide ploegen waren te slordig om er een mooie wedstrijd van te maken. De beste kansen waren wel voor de gasten uit Borger met  de oud-SJS’ers Martijn Ulenreef en Arno Sieders in de gelederen. SJS werd af en toe ook gevaarlijk, echter werd voorin vaak de verkeerde keuze gemaakt. In deze eerste helft gebeurde er verder niks, het spelbeeld bleef hetzelfde. Het ging dus gelijk op, wel was Borger iets gevaarlijker. Verder kunnen we kort wezen over deze eerste helft, op de bank werd het woord dramotisch bedacht, een combinatie van dramatisch en chaotisch.

In de rust wisselde trainer Halmingh 3 keer, in de hoop dat zijn ploeg hierdoor beter in de wedstrijd kwam. Ronald Zuidema kwam erin voor Bryan Boels, Niels de Jong voor Rick Breedveld en Kelvin Oosting voor Peter Orsel. Vanaf de start van de 2e helft begon SJS ook beter te voetballen. In de 53e minuut kreeg SJS een vrije bal op een afstand van ruim 20 meter. Jan Springer ging achter de bal staan en schoot hem werkelijk prachtig de kruising in, 1-0.

Hierna kreeg Borger het steeds moeilijker met de blauwhemden. SJS ging op jacht na meer doelpunten en die kwamen er ook. Na 62 minuten een prachtige actie van Wouter Panneman, die knap op de been bleef na meerdere tikjes, hij passte de bal precies op maat bij topschutter Jan Springer die koel bleef en de bal rustig achter de Borger doelman schoot, 2-0. Borger was het hierna echt helemaal kwijt en werd weggespeeld door een uitstekend spelend SJS.

In de 70e minuut kwamen Jan Springer en Frank Venema bij de Borger doelman, Springer gunde de bal aan Frank Venema, die de bal achter de keeper kopte, 3-0. Direct na het doelpunt kwam Rick Breedveld weer in de ploeg, hij verving Wouter Panneman. Amper een minuut later kwam Tom Timmer door aan de rechterkant die de bal goed voorlegde aan Jan Springer, hij wist hier wel raad mee en maakte zijn hattrick, 4-0. SJS wilde nog wel meer en ging dan ook op jacht naar meer doelpunten. In de 80e minuut kreeg Jan Springer zijn publiekswissel en mocht Bryan Boels weer het veld in.

Na 84 minuten spelen kwam er een mooie combinatie met Rick Breedveld en Kelvin Oosting, eerstgenoemde gaf de bal op het eind van de aanval aan Kelvin Oosting, hij bedacht zich geen moment en lepelde de bal op prachtige wijze het doel in, 5-0. Het slotakkoord kwam in de 90e minuut op naam van Bryan Boels, die vrij stond voor het doel en keurig werd bediend door Kay Rijkens, 6-0. Direct daarna vond scheidsrechter Klinkhamer het welletjes. Over de 2e helft had de bank het woord fabeltastisch bedacht.

SJS speelde dus een wedstrijd met 2 gezichten, een matige eerste helft werd opgevolgd met een fantastische 2e helft. SJS maakte grote indruk in de 2e helft. Borger had niks meer te vertellen en werd overlopen in die 2e helft. Dit biedt vertrouwen voor het vervolg van de competitie. Volgende week voetbalt SJS in eigen huis tegen Corenos uit Roodeschool.

Klik hier voor de foto’s.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3 1
4 1
5
6
7
8
9 3
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0125 Ronald Zuidema ← Bryan Boels
13
IMG_0196 Kelvin Oosting ← Peter Orsel
1
14
fa-user-v2 Niels de Jong ← Rick Breedveld