Oefen 
20 januari 2018, 14:30
SJS
5 - 1
v.v. Gieterveen
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 75
1e Elftal
Scheidsrechter: Jan Kuipers

Wedstrijdverslag

Een week voor de hervatting van de competitie speelde SJS een oefenwedstrijd thuis tegen Gieterveen. Zaak was natuurlijk wel om met een goed gevoel de competitie te hervatten in Spijk tegen concurrent Poolster.

Het begin van de wedstrijd was erg rommelig aan beide kanten. SJS had veel slordige passes, maar had wel de controle over de wedstrijd. SJS kreeg in de beginfase wel enkele mogelijkheden om te scoren, ook Gieterveen kreeg een kans om de score te openen. Na 25 minuten spelen was er een prima aanval aan de kant van SJS, Kelvin Oosting werd prachtig weggestuurd, hij controleerde de bal en legde de bal panklaar bij Jan Springer, voor hem was het een koud kunstje om de score te openen. SJS begon hierna beter te voetballen en Gieterveen kon er weinig tegenover stellen. In de 40e minuut kreeg Wouter Panneman de bal aangespeeld hij gaf daarna direct een goede voorzet op Kay Rijkens, die daarna koelbloedig de keeper passeerde. Hierna speelde SJS de eerste helft rustig uit.

In de rust werd Wouter Panneman en Tom Timmer gewisseld voor Niels de Jong en A-junior Matthies Feiken. Scheidsrechter Kuipers floot na een klein kwartiertje weer voor de start van de 2e helft. SJS zocht direct weer de aanval om de score uit te breiden. Na 50 minuten kreeg Matthies Feiken over de rechterkant de bal, hij schoof de bal laag over de grond richting Jan Springer, die rustig bleef en de 3-0 binnen tikte.

Ook hierna bleef het spelbeeld hetzelfde, Gieterveen was machteloos en SJS tikte de bal rustig over. In de 63e minuut was er een klutssituatie bij het doel van de Gieterveen doelman, de bal kwam voor de voeten van Kelvin Oosting die de bal achter de keeper werkte, 4-0. Hierna viel de 2e A-junior in, Joris Wilting loste aanvoerder Kay Rijkens af, de aanvoerdersband ging naar topschutter Jan Springer. SJS kwam nog een aantal keer dreigend voor het doel, gescoord werd er echter niet. In de 71e minuut een mooie aanval aan de kant van Gieterveen, de bal kwam uit eindelijk bij hun aanvoerder terecht die de bal achter Wouter Rozema werkte. Na 82 minuten spelen bepaalde Jan Springer de eindstand op 5-1. Dit was zijn derde van de middag. Er was nog net geen 90 minuten gespeeld toen de prima leidende Kuipers affloot.

SJS kan dus met een goed gevoel afreizen naar Spijk om daar in de competitie aan te treden tegen Poolster. De wedstrijd op sportpark Oldencate begint om 14.30 uur. Support is altijd zeer welkom!

Klik hier voor de foto’s!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6 1
7
8
9 3
10 1
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
fa-user-v2 Matthies Feiken ← Tom Timmer
13
fa-user-v2 Niels de Jong ← Wouter Panneman
14
fa-user-v2 Joris Wilting ← Kay Rijkens