skip to Main Content
Beker 
3 september 2022, 14:30
SV Mussel
0 - 2
SJS
Sportpark De Slenk
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer P.R. Hannema

Wedstrijdverslag

SJS won haar eerste bekerduel tegen SV Mussel. Het ging moeizaam, want uiteindelijk vielen in de goals pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Dat het beter moet richting de competitiestart is duidelijk, maar uiteindelijk is winst het enige dat telt.

Het was een warme zaterdagmiddag op sportpark De Slenk in Mussel. Het gras was aan de hoge kant, want niet hielp in het korte combinatievoetbal dat SJS graag wil spelen. Bovendien was de eerste selectie op trainingskamp in Grolloo en daardoor had menig speler wellicht wat te weinig slaap gehad de avond/nacht ervoor. We zijn allemaal jong geweest, toch?

In de eerste helft wilde het spel maar niet ontbranden en was het een matige vertoning aan beide kanten. Mussel probeerde met fysieke kracht het voetbal van SJS lam te leggen en dat lukte ze aardig. Jan Springer was dichtbij de openingstreffer, maar hij mikte veel te hoog. Niet veel later trapte SJS toch weer in het bekende spelletje van de gastheren. De lange bal op spits Hemmes werd doorgekopt en zo was er een vrije doortocht voor de thuisploeg. De bal werd bekwaam afgerond, maar uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel. SJS kwam goed weg, maar het was wederom een les om niet op lijn te verdedigen, terwijl je weet dat Hemmes kopsterk in de duels is en op die manier voor gevaar kan stichten.

In de restant van de eerste helft gebeurde er maar bar weinig, behalve dat Heidema nog met een individuele actie uithaalde met links, maar zijn bal aan de verkeerde kant van de paal zag belanden. Veel spelers bereikten niet hun normale niveau en het was maar een tamme pot. Mussel wilde wel, maar kwam ook niet echt verder.

In de tweede helft kregen we eenzelfde vertoning. Het publiek keek lijdzaam toe en was meer aan het bijpraten over de zomervakanties, dan dat het kon genieten van de wedstrijd. Het was zwaar onvoldoende en dus bleef het heel erg lang 0-0. Het zou dan toch ook niet dat Mussel hier met de overwinning vandoor zou gaan. SJS probeerde wel, maar het lukte gewoon niet. Met name de laatste fase voor het doel van Mussel was slordig en te gehaast.

Toch ging de winst mee in de tas naar Stadskanaal. Het was, met nog 10 minuten te spelen, Jan Springer die de ban brak met een prima kopbal. Heel Mussel schreeuwde op een aanvallende overtreding, maar daar wilde scheidsrechter Hannema niets van weten. En zo leidde SJS met 0-1. De overwinning kon de Knoalsters eigenlijk niet meer ontgaan, behalve dat Tolner met een verkeerd ingeschatte terugspeelbal doelman De Jonge nog bijna in de problemen bracht.

Niet veel later besliste SJS het duel. Het was wederom Jan Springer, die prima binnenknikte. En zo won SJS haar eerste officiële duel van het seizoen 2022-2023. De laatste avond van het trainingskamp kreeg daardoor toch een vrolijk karakter, maar de ploeg zal zich ook moeten realiseren dat het hier niet wekelijks mee weg zal blijven komen. Het moet gewoon beter in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd tegen CSVC uit Coevorden.

Volgende week speelt SJS haar tweede bekerwedstrijd thuis tegen Damacota, dat met 3-0 verloor van SETA.

De foto’s van Brigitte de Wijk volgen zo snel mogelijk.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7 2
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Floris Floris Wientjes Huub Kroese
13
Kelvin Kelvin Oosting Gerwin Heidema
14
Arwen Arwen de Koe Levi Kingma
Back To Top