skip to Main Content

Krijns Kwoot: Jaylano

Amper twee maanden oud is hij maar nu al is er sprake van een wonder. Een wonder is het natuurlijk altijd al als een mens geboren wordt, maar in dit geval betreft wel iets heel bijzonders. Ik heb het over Jaylano, de kleine spruit van onze hoofdtrainer Jos en zijn vrouw Sariena.

Jos is niet alleen verbonden aan SJS maar ook werkzaam bij FC Emmen, de Drentse trots die al maanden in zwaar weer verkeerde. Ik zeg: “verkeerde”. Want sinds het kleine manneke het levenslicht zag heeft FC Emmen geen wedstrijd meer verloren. Als dat niet opmerkelijk is! Zes keer op rij zijn de rood-witten nu al ongeslagen, terwijl Jaylano het vanuit zijn maxi cosi gadeslaat. Hier zijn bijzondere krachten aan het werk.

Deze kleine man beschikt over uitzonderlijke gaven. Je hebt wel van die trainers die bij wijs van spreken vanuit hun auto op de parkeerplaats de training leiden, en dan nog lopen de mannen twee stappen harder. Over dergelijke eigenschappen beschikt Jaylano dus blijkbaar ook. Even leek het erop dat hij ook bij de concurrentie onder contract stond, want als FC Emmen punten pakte, deden de andere ondersten dat ook. Maar daar is al snel de klad in gekomen dus verwijzen we dat naar het toeval.

Gaf menigeen begin dit jaar geen cent meer voor de kansen van de Drenten en leek degradatie onafwendbaar, sinds Jaylano zich er mee ging bemoeien ging het crescendo. De schijnbaar onoverbrugbare achterstand verdween als sneeuw voor de zon en het lijkt een kwestie van tijd dat handhaving weer in eigen hand ligt. Nou ja, in de handen van Jaylano dan.

Het moge duidelijk zijn dat vader Jos hier munt uit gaat slaan. Minimaal een fikse loonsverhoging en contactverlenging aan de Oude Meerdijk. En natuurlijk het onvermijdelijke openbreken van zijn contract met SJS. Want sinds de geboorte van Jaylano heeft óók SJS1 nog geen punt verspeeld!

Naast zijn eigen handtekening komt straks dus ook de handtekening van Jaylano te staan. Het worden weer mooie tijden mensen. Nog even en corona hebben we ook onder de knie. En met Jaylano wekelijks in de dug-out stormen we in één strakke streep naar de derde klasse!

Back To Top