skip to Main Content

Kostbare nederlaag SJS tegen SV Mussel (1-3)

Sinds 5 maart jl. (uitnederlaag bij SV Borger, 1-0) verloor SJS geen wedstrijd meer en zat het in een goede flow, maar typerend genoeg gaven de Knoalsters wederom niet thuis in een Kanaalstreekderby. Ditmaal was SV Mussel te sterk (1-3) en daarmee liet SJS kostbare punten liggen in de strijd om de koppositie. Temeer, omdat concurrenten WVV en SV Borger wel drie punten aan haar totaal toevoegden.

Op deze zonnige lentedag leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Schaart. Het miste dan wel de ervaren krachten in doelman De Jonge (ziek) en aanvoerder Venema (geblesseerd), maar dat moest toch opgevangen kunnen worden door de van een blessure teruggekeerde Zuidema en doelman Rozema van SJS 2. Helemaal al toen in de 2e minuut Heidema er als de kippen bij was om de eerste goal van de middag binnen te schieten, leek het een opmaat voor wederom een mooie middag aan de Julianastraat. Niets bleek minder waar en het was SV Mussel dat de dadendrang van de Knoalsters gaandeweg de eerste helft in de kiem wist te smoren.

SJS liet zich verrassen na de snelle openingstreffer. In de 16e minuut kwam SV Mussel langszij door een goal van Paul Hidding, die bij de tweede paal geheel vrij kon binnenkoppen. Het was daarvoor Tolner die zich fysiek liet aftroeven door Groenewold. Laatstgenoemde legde de bal panklaar op het hoofd van Hidding, 1-1. Na de gelijkmaker ontspon zich een voetbalgevecht dat karakteristiek is voor een derby. De voetballende ploeg SJS had veel moeite met het fysieke geweld van SV Musssel dat zich aardig wist te manifesteren. Uiteraard met de sterke Hemmes als aanspeelpunt en de handige snelle spelers over de zijkanten. Daartegenover had SJS weer op voorsprong kunnen en misschien wel moeten komen, toen De Koe een opgelegde kans kreeg. Hij wist de bal niet tussen de palen te krijgen.

SV Mussel gooide er een schepje bovenop en tot overmaat van ramp kwamen de gasten op voorsprong. Een uitstekende voorzet bij de tweede paal werd binnengeschoten door spits Hemmes, 1-2. Tot aan de rust probeerden de Knoalsters nog wel de gelijkmaker te forceren, maar er werd domweg niet goed omgesprongen met de geboden ruimte en mogelijkheden. De afstemming in het veld was ondermaats en SJS begon steeds meer tegen zichzelf te voetballen. De ruststand was derhalve 1-2 in het voordeel van de bezoekers.

In de tweede helft leek de achterstand nog wel ongedaan gemaakt te kunnen worden. Helemaal al toen spits Hemmes het veld verliet en daarmee de angel uit het aanvalsspel van SV Mussel werd gehaald. Het sein voor de gasten om zich terug te trekken op eigen helft om de voorsprong zo lang mogelijk te verdedigen. En dat lukte heel aardig. SV Mussel stroopte de mouwen op, vocht voor wat het waard was en hield de voorsprong vast. SJS probeerde, maar was vaak te gehaast of er was te weinig ruimte rondom en in de zestien. Het ontbrak aan creativiteit en met de kansen/mogelijkheden die het kreeg, werd te slordig omgesprongen. Trainer Schaart wisselde aanvallend (Springer voor Kingma, Tam voor De Koe en Wientjes voor Timmer), maar het geloof op een goed resultaat werd minder en minder naarmate de tweede helft vorderde. SV Mussel deed wat het kon en verdiende daarvoor de complimenten. Het bleef strijden en probeerde via de counter gevaarlijk te worden. Nadat vlak vóór tijd een schot van SJS onschadelijk werd gemaakt door de Musseler doelman, velde Paul Hidding het vonnis over de wedstrijd. Via de counter en het passeren van Zuidema mocht hij alleen op doelman Rozema af. Hidding omspeelde de Knoalster doelman om vervolgens de 1-3 binnen te tikken. Dolle vreugde bij SV Mussel en SJS in mineur. Het verloor van zichzelf, van SV Mussel en liet kostbare punten liggen.

Maar de mogelijkheid tot revanche is er alweer komende zaterdag. Dan staat de kraker tegen koploper WVV in Winschoten op het programma. Bij winst komt SJS weer op gelijke hoogte met de Winschoters en kan de competitie in 4D nog spannender worden. SV Borger en HS’88 zitten op het vinketouw. Daarachter doen ook DKB, Onstwedder Boys en SCN nog zeker mee voor de plaatsen om promotie. SJS is er dus alles aan gelegen zich te herstellen van deze off-day!

Klik hier voor de foto’s van huisfotografe Brigitte de Wijk.

Back To Top