skip to Main Content

Kleurloos slot door verlies tegen Borger

Aan het einde van het seizoen sta je op de plek waar je hoort te staan, zegt men. Voor de ploeg van Otto Halmingh betekende dat de 5e plaats op de ranglijst in de vierde klasse E in het seizoen 2018-2019. En of dat nu goed of slecht is? Tja, er had meer ingezeten (mislopen nacompetitie voor promotie) maar gezien de erbarmelijke start (9 punten uit 8 duels) is het ook weer niet zo dat we ontevreden mogen zijn. SJS wil echter meer en dus ‘uithuilen en opnieuw beginnen!’

De wedstrijd tegen streekgenoot SV Borger was er eentje met belangen aan beide kanten. SV Borger wilde rechtstreekse degradatie ontlopen en daarbij wilde het winnen. SJS had nog een ‘kansje’ op nacompetitie, maar was daarbij volledig afhankelijk van het resultaat uit de wedstrijd FDS-SCN. Bij verlies van laatstgenoemde ploeg en winst van SJS zou dat een feit worden. SJS kwam echter van de koude kermis thuis.

Geen moment in de wedstrijd liet SJS zien deze laatste strohalm te willen pakken. SV Borger daarentegen toonde wel de passie en strijd om het gewenste resultaat te halen. In de eerste helft had het de beste mogelijkheden, maar tot heel grote doelkansen kwam het ook weer niet. De Knoalsters kwamen niet verder dan een speldenprikje van spits Springer. De bal hobbelde naast. En zo gingen beide ploegen rusten met 0-0.

In de tweede helft werd het duel er niet beter op. SJS wilde of kon niet en SV Borger rook bloed. Het speelde gewoon beter en kwam dan ook volkomen terecht op voorsprong in de 63e minuut. De bal kon ongehinderd worden binnen gekopt bij de tweede paal, 0-1. Een opsteker voor het tegen degradatie strijdende Borger dat al snel na de openingsgoal de score wist te verdubbelen. In de 69e minuut werd een goed uitgespeelde aanval verzilverd, 0-2.

SJS liep achter de feiten aan en wist niets te creëren. De tussenstand op het andere veld tussen FDS en SCN was inmiddels 1-3 voor de ploeg uit Nieuwlande, dus de nacompetitie zou ook niet worden behaald. Het liet de motivatie om er nog wat goeds van te maken langzaam wegebben.

Borger daarentegen kwam nog twee keer tot scoren, de laatste met behulp van SJS-er Breedveld die de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Na 90 minuten besloot scheidsrechter Kamman tot het einde van de wedstrijd en tevens competitieseizoen voor SJS 1.

SV Borger mag nog even verder om te strijden voor lijfsbehoud. Pas op zaterdag 15 juni weten zowel SJS als Borger of ze volgend seizoen opnieuw de degens gaan kruisen. We wensen SV Borger heel veel succes en hopen het van ganser harte.

Klik hier voor de foto’s!

Back To Top