skip to Main Content

KAMPIOENUH!!! SJS 35+ 1

Het heeft even geduurd, maar afgelopen vrijdag mocht SJS 35+ 1 zich weer kronen tot kampioen in de 35+ klasse. Na 3 speelronden (9 wedstrijden) had het team 20 punten verzameld. Een gelijkspel tegen Weerdinge zou genoeg zijn voor het kampioenschap.

De laatste ronde werd gehouden op Sportpark Roswinkel. Bij binnenkomst wachtte ons gelijk de mededeling dat CEC vandaag de grote afwezige zou zijn. De eerste 3 punten waren dus al in de pocket voordat er ook maar een bal aangeraakt was.

Op een redelijk vlakke ondergrond moest SJS het in de tweede wedstrijd opnemen tegen Weerdinge. De opdracht was duidelijk, winnen of gelijk spelen. Weerdinge leek zich er meer van doordrongen te zijn dat ze een overwinning nodig hadden en begonnen zeer sterk aan de wedstrijd. Het waren de verdedigers van SJS die veel moeite hadden om de aanvallers van Weerdinge in toom te houden. Gelukkig beschikt SJS 35+1 nog steeds over de ervaren doelman Doppler die in één tegen één situatie zeer sterk is en de verdedigers een handje helpt.

Na slap verdedigen van SJS, schoot de aanvaller van Weerdinge langs 2 man en legde de bal breed. Doelman Doppler was gezien en de bal werd rustig binnen getikt, 0-1. Na wat kleine omzettingen begon het bij SJS steeds meer te lopen en werd Weerdinge terug gedrongen. Halverwege de wedstrijd was het Doppler die een voorzet rustig uit de lucht plukte, de bal richting Rubingh gooide. Deze hield de bal even bij zich en gaf de bal in de loop mee aan Mulder. Mulder stoomde op richting het doel en met een schitterende voetbeweging stuurde hij de keeper naar de grond. Zelf stiftte Mulder de bal in de verre hoek, 1-1. SJS bleef voetballend de bovenliggende partij. Echter kansen na de 1-1 zijn er niet meer geweest.

De laatste wedstrijd van de avond speelde SJS tegen Roswinkel. Roswinkel dat tot dan toe nog maar 2 doelpunten had gemaakt heeft, had Alex Bos in zijn gelederen. Een grote spits die ook kopsterk is. Vanaf minuut 1 was het SJS wat aandrong naar voren. Mulder en Veldhuis waren een plaag voor Roswinkel. Het was Veldhuis die Mulder wegstuurde aan de rechterkant. Mulder met een snoeiharde voorzet, die gemakkelijk werd binnengelopen door Missche, 0-1.

Kort erop kreeg Rubingh de bal ingespeeld van W. Sybesma, Rubingh verlengde de bal met een handige voetbeweging richting Veldhuis, die op zijn beurt Krops bediende. Krops tikte als een echte spits de bal in het doel, 0-2. Vlak na de 0-2 kon Rubingh na een pass van Veldhuis de 0-3 aantekenen.

In één van de spaarzame momenten dat Roswinkel eruit kwam, verdiende het een corner. De grote sterke spits Alex Bos posteerde zich bij de eerste paal Bos kreeg de bal precies op zijn hoofd en verschalkte zo doelman Doppler, 1-3.
SJS pakte de draad weer op. Met af en toe goede en snelle aanvallen. Zo kon SJS snel uitlopen en werd het 1-4 door Wilting, en tekende Krops voor de 1-5 en de 1-6.

De najaarscompetitie cyclus is hiermee afgesloten. SJS 35+ 1 is in ieder geval te bewonderen op het snerttoernooi van Wildervank.

Back To Top