skip to Main Content

‘Internationale’ oefenwinst voor SJS 3

Doordat de weergoden ook in Duitsland veelal roet in het eten gooiden om wedstrijden te kunnen spelen, werd ons vorige week gevraagd om te oefenen tegen de ‘Herren 1’ van DJK Tinnen uit Haren, Duitsland. Uiteraard gingen de mannen van het 3e graag deze internationale uitdaging aan en dus werd er woensdagavond op het kunstgrasveld onder prima weersomstandigheden aangetreden tegen de Oosterburen.

Vanaf de eerste minuut werd al snel duidelijk dat het een open wedstrijd zou worden en dat de Duitsers niet kwamen om hun trainingsachterstand wat bij te schaven. SJS begon slap aan de wedstrijd wat een hele snelle tegentreffer opleverde. Al in de 5e minuut schoot de sterke spits van Tinnen hard raak buiten bereik van doelman Zuur.

SJS leek wakker geschud, tapte na deze achterstand uit een ander vaatje en zocht gelijk de aanval wat uitte in een aantal grote kansen. Schoten van Steursma en Dos Santos werden gekeerd door de doelman en ook op een kopbal van Knigge had de keeper een antwoord. Aan de andere kant was het voor SJS rekening houden met de behendige en erg snelle spits, deze kreeg de mogelijk om de score uit te breiden na een solo, maar schoot gelukkig voor de thuisploeg over de dwarsligger. Aan de andere kant waren het Steursma en Romney die beiden de paal raakten. Een heerlijke wedstrijd met veel strijd, kansen en goed voetbal, het enige dat ontbrak waren de doelpunten. Deze vielen echter in het laatste kwartier voor rust.

De ene goal was nog mooier dan de andere, maar het mooiste doelpunt van de avond kwam toch echt op naam van Rick Steursma. Vanaf zo’n 25 meter van het doel schoot hij de bal strak in de kruising en zo was daar eindelijk de verdiende gelijkmaker. SJS leek los te zijn want niet veel later stond de 2-1 voorsprong ook al op de borden. Een mooie steekpass van Dos Santos op Steursma, die de bal klaar kon leggen voor Romney, die de bal vervolgens kiezelhart in het dak van het doel schoot. Vlak voor rust werd het toch nog gelijk, even niet opletten achterin betekende de gelijkmaker. En dit was toch sneu na een hele goede eerste helft.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. SJS was de betere, maar moest waken voor de snelle uitbraken van de gasten. Vrij snel na rust was het Ten Cate die Dos Santos alleen voor de keeper zette. Laatstgenoemde was niet zelfzuchtig en legde keurig breed op Romney, 3-2.

Knigge en Wilting verlieten na een goed uur voetballen het veld en werden vervangen door Ackerman en Pot. Pot, die ijskoud in het veld stond, kon gelijk een vinkje achter zijn naam noteren want praktisch zijn eerste balcontact was raak. Dos Santos bediende de mee opgekomen Pot op maat, waardoor het voor Pot een koud kunstje was om binnen te schieten. Aan de andere kant kreeg onze tegenstander ook een aantal kansjes, maar doordat de verdediging zoals altijd erg goed in elkaar steekt leverde dit weinig grote problemen op.

Toch moest Ackerman aan de noodrem trekken bij de doorgebroken spits, een niet hele zware overtreding werd wel op zijn zwaarst bestraft. Scheidsrechter Dirk Koning gaf hem de rode kaart waardoor SJS met 10 man verder moest.

Tinnen zette de thuisploeg nu onder druk en de rollen waren nu even omgedraaid. De eerste grote kans werd nog naast geschoten, maar vrij snel daarna was het toch raak en zo werd het toch weer spannend, 4-3. Toen vlak voor tijd de 5-3 viel door wederom Frank Pot, was de wedstrijd gespeeld en besloot Koning om een einde te maken aan deze mooie en zeer nuttige oefenwedstrijd.

SJS 3 is met een zeer goede ‘ongeslagen’ reeks bezig en zal alles op alles zetten om daar volgende week thuis tegen Drenthina in de competitie een vervolg aan te willen geven.

Back To Top