skip to Main Content

Het zesde zegeviert over het vierde!

Afgelopen zaterdag de clash, SJS 6 tegen SJS 4, normaal gesproken een wedstrijd waar de toeschouwers zich verdringen om de vele goals van ‘t 4e te aanschouwen. Het ervaren team klasbakken van coach Timmer hebben normaal gesproken weinig moeite met een van de andere SJS teams uitkomend in de res. 6e klasse.

SJS 6 heeft zich dit seizoen eindelijk kunnen versterken, de mannen van trainer/coach De Looff worden een dagje ouder en wat jong bloed doet de ploeg zichtbaar goed. Recentelijk werden Jeroen en Ruben nog overgenomen van ‘t 2e elftal. Familie Horlings heeft een duit in het zakje gedaan; broer Nick en zwager Patrick. Ruben verstevigd solide onze verdediging en Tim geeft extra loopvermogen voorin.

Vanaf het eerste fluitsignaal is SJS 4 als gebruikelijk de betere ploeg en krijgt het ook wel een aantal kansen. Naast het goede positiespel staat er ook het nodige aan snelheid voorin. SJS 6 zet er een aantal spaarzame counters tegenover. Voor het goede gevoel is het belangrijk met 0-0 de rust te halen, dit lukt ondanks de druk die wordt uitgeoefend. In de rust kan coach De Looff wat omzettingen doorvoeren en wat verse krachten brengen, met name voor Jan komt de wissel als geroepen. Voorop in de strijd heeft hij zich helemaal leeggespeeld. Coach Timmer, die eerder in de week nog aangaf over 20 man te beschikken, heeft voor rust noodgedwongen een wissel toegepast, meer mannen lijken er niet op de bank te zitten. Of zitten ze nog in de kleedkamer?

De 2e helft gaat verder waar de 1e stopte, druk op de ketel van ‘t 4e en tegenhouden bij ‘t 6e. Toch zit er al meer energie in bij SJS 6 en de wil om niet te verliezen lijkt groter dan de wil om te winnen bij de tegenstander. Voor elk schot zit een been of ligt een verdediger. De vraag om de mouwen op te stropen lijkt niet aan dovemandoren gericht. Naast het missen van vele kansen slaagt SJS 4 er toch in te scoren, wel vanuit buitenspelpositie, de brilstand blijft staan.
De toenemende irritatie bij SJS 4 leidt uiteindelijk tot een gele kaart. De uitstekend leidende scheidsrechter Pomp stelt paal en perk aan het leveren van commentaar en laat SJS 4 10 minuten met 10 man spelen. Uiteindelijk kun je stellen dat dit het kantelmoment is.

SJS 6 kan nu druk gaan uitoefenen en laat SJS 4 achter de bal aan rennen. Conditioneel lijken zij er door te zitten en coach Timmer heeft schijnbaar toch geen arsenaal aan wissels tot zijn beschikking. Bij ‘t 6e neemt het geloof toe en de druk komt er vol op. Het moment van de wedstrijd; Jeroen krijgt de bal op linksvoor, bedenkt zich niet en mikt een afstandsschot van een metertje of 20 met een kleine krul in de verste kruising, 1-0! Het spreekt voor zich dat deze voorsprong met hand en tand verdedigd wordt.

Ik durf te beweren dat de zege verdiend is, puur op basis van inzet. Op het moment van de laatste punt fluit Dennis Higler na 8 ½ minuten blessuretijd af bij FC-020. Topweekend! Komende week de burenclash tegen Onstwedde!

Back To Top